TEΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ABSU

Ένα από τα καλύτερα και πιο διαφορετικά black metal συγκροτήματα των 90s ανακοίνωσε την επίσημη διάλυσή του. Ο drummer και τραγουδιστής  Russ "Proscriptor McGovern" Givens των θρυλικών Tεξανών black/thrashers Absu ανέφερε πως αναγκάζεται να διαλύσει τη μπάντα μετά από 3 δεκαετίες ύπαρξης λόγω κάποιων άλυτων καταστάσεων, και ότι αυτή η απόφαση είναι αμετάκλητη.

Οι Absu κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους "Barathrum: V.I.T.R.I.O.L." το 1993 σε κλασικο black/death ύφος, αλλά άρχιζαν να ξεχωρίζουν με τα πολύ καλά "The Sun of Tiphareth" (1995) και "The Third Storm of Cythrául" (1997) που έπαιξαν ένα όμορφο retro thrash ύφος με black στοιχεία. Το συγκρότημα φτάνει στο απόγειό του με το καταπληκτικό "Tara" του 2001, αλλά τα "Absu" (2009) και  "Abzu" (2011) είδαν την απόδοση του συγκροτήματος να πέφτει. Η τελευταία κυκλοφορία τους ήταν το single "Hexagrammum Vestibulum" του 2018.

Ας θυμηθούμε μια εξαιρετική στιγμή μιας μπάντας που ξέφυγε πολύ, και μουσικά και θεματολογικά, από την πλειοψηφία των black metal συγκροτημάτων της εποχής της, δίνοντας βάση στο αρχέγονο thrash, και που κέρδισε τους οπαδούς που δε μπορούσαν να ταυτιστούν με τα νέα ήθη και έθιμα του ευρωπαϊκού black metal των 90s.

Copyright 2024. All Right Reserved.