Armored Saint - Carpe Noctum

Άδραξε τη νύχτα

Είναι περίεργο πως μια κατ’εξοχήν live μπάντα όπως οι Armored Saint είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα μόνο έναν ζωντανό δίσκο, το Saints Will Conquer του 1988 το οποίο βέβαια περιείχε μόλις 5 live κομμάτια. Η αλήθεια είναι πως και η νέα τους αυτή live κυκλοφορία δεν είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη και μας δίνει μόλις 8 κομμάτια, ηχογραφημένα στην εμφάνιση της μπάντας στο Wacken Open Air το 2015, στα πλαίσια της προώθησης του Win Hands Down που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.
Στο Carpe Noctum βρίσκουμε τους Armored Saint σε (κλασσικά) εξαιρετική φόρμα, με την σταθερή τους εδώ και πολλά χρόνια σύνθεση των John Bush στα φωνητικά, Phil Sandoval και Jeff Duncan στις κιθάρες, Joey Vera στο μπάσο και Gonzo Sandoval στα τύμπανα. Ο John Bush αποδεικνύει ότι αν και τα χρόνια έχουν περάσει, ελάχιστα έχει χάσει τόσο από το εύρος του όσο και από την χαρακτηριστική χροιά του-σήμα κατατεθέν των Armored Saint. Σαν μια καλογυαλισμένη μηχανή οι Armored Saint αποδίδουν με πιστότητα τα κομμάτια, χωρίς να χάνουν σε πάθος, κάτι φυσικά απαραίτητο όταν μιλάμε για μια ζωντανή κυκλοφορία και δείχνουν ότι ακόμα αποτελούν εγγύηση όταν ανεβαίνουν στο σανίδι, πέρα βέβαια και από τις αραιές αλλά ποιοτικές studio κυκλοφορίες τους.
Αν και όλα ακούγονται σωστά στο Carpe Noctum δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι τα λιγότερα από 40 λεπτά διάρκειάς του (προφανώς τόσο ήταν και η εμφάνιση της μπάντας στο Wacken) μου φαίνονται μάλλον λίγα καθώς ο δίσκος αφήνει μια μικρή αίσθηση του ανικανοποίητου. Σίγουρα η σκηνή του Wacken είναι ιδανικό μέρος για μια τέτοια ηχογράφηση (το αποτέλεσμα ακούγεται άλλωστε) αλλά ίσως μια headline εμφάνιση της μπάντας σε κάποιο μικρότερο φεστιβάλ ή σε έναν κλειστό χώρο να απέφερε πιο χορταστικό υλικό για έναν ζωντανό δίσκο. Σε κάθε περίπτωση πάντως το Carpe Noctum είναι μια κυκλοφορία που τιμά απόλυτα το όνομα των Armored Saint και ακούγεται τουλάχιστον ευχάριστα ακόμα και από κάποιον ο οποίος θέλει να γνωρίσει τώρα το υλικό της μπάντας.

ΛάμπροςMetalshockΠανέτας
 

Copyright 2024. All Right Reserved.