Lethal Fate - Argonauts

ΑΡΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ HEAVY METAL ΩΚΕΑΝΟΥ

Κάθε επιφύλαξη που είχα για τα Ελληνικά συγκροτήματα που παίζουν την αγαπημένη μας μουσική, αλλά και σαν ένας άνθρωπος που διαδίδει την heavy metal, τη rock και…… όλα των παρακλάδια τους μέσω του ραδιοφώνου, πλέον σας το λέω υπεύθυνα πως, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συγκροτήματα του παγκόσμιου στερεώματος ….τραβάτε μπροστά παλικάρια σηκώστε την Ελληνική σημαία παντού, το αξίζετε….

Προς τι ο πρόλογος θα μου πείτε και σας απαντώ μα για το πρώτο άλμπουμ των Lethal Fate με τίτλο ‘’Argonauts, ένα συγκρότημα και μια δυνατή δουλειά με πολλές επιρροές από Saxon, Angel Witch και Iron Maiden ….τόσο στα φωνητικά (και εδώ να παρατηρήσω και κάτι, δεν υπάρχει πουθενά η ….υποψία ότι τραγουδάει Έλληνας ….καταπληκτική προφορά στα φωνητικά!!!), που θυμίζουν Dickinson, όσο και στη μουσική, ταχύτητα, τραχύτητα, ένταση ότι θέλει να ακούσει ένας fan του Βρετανικού heavy metal και όχι μόνο.

Οι…. Αργοναύτες αυτά τα... 4 παλικάρια από τη Λειβαδιά, έχουν φτιάξει ένα Heavy Metal άλμπουμ μνημειώδες θα έλεγα και θα ξετρελάνουν όχι μόνο τους λάτρεις της British σκηνής αλλά όσους αγαπούν να ακούνε ατόφιο Heavy Metal, ξεκινάνε ένα ταξίδι που προβλέπεται μακρινό, δεν σπάνε μόνο τις αλυσίδες όπως ξεκινάει το άλμπουμ τους αλλά ξεπερνάνε τα σύνορα και μας ταξιδεύουν με τις μουσικές τους πλέκοντας το παρόν με το παρελθόν, κλείνοντας διηγώντας μας την ιστορία του Ιάσωνα και των αργοναυτών.

Πολλά ….γκάζια έχουν τα τραγούδια που γεμίζουν και τα 55:49 λεπτά του άλμπουμ και θα μπορούσα να πω και λίγα λόγια για το καθένα, δεν θα το κάνω όμως θα σας παροτρύνω να το ακούσετε!!!! Ο ρυθμός του δεν σε αφήνει να καθίσεις καθόλου και πραγματικά δυσκολεύτηκα να ξεχωρίσω τρία από αυτά:

1. Breaking The Chains, εδώ μιλάμε (και συγγνώμη στον Σολωμό), για ένα νέο ύμνο εις την ελευθερία…..τι να πρωτοπώ; Κιθάρες που παίρνουν φωτιά, τύμπανα συγκλονιστικά και φωνή που σε εξυψώνει!!!! Σπάστε τις αλυσίδες σας αδέλφια!!!

2. Edge Of Madness, Μια ωδή στην τρέλα της καθημερινότητας που μας τη μεταφέρουν με ένα καταιγιστικό κομμάτι όπως είναι και η ζωή μας σήμερα τρελοί ρυθμοί, ανεκπλήρωτα όνειρα κ.τ.λ. , όλοι δεν νιώθουμε πως κάποιες φορές είμαστε στα όρια της τρέλας;

3. Sworn To Secrecy, εδώ τα παιδιά βγάζουν κάτι από το δικό τους προσωπικό στυλ και μου φαίνεται πως θα έχουν πολύ μέλλον στη μουσική σκηνή. Δύναμη, μελωδικότητα και μια ατμόσφαιρα που σε συνεπαίρνει.

 Παιδιά από τη Λειβαδιά, ναι εσείς οι LETHAL FATE σπάστε τις αλυσίδες σας αδέλφια και ξεχυθείτε με τις μουσικές σας και τους Αργοναύτες " Argonauts" σας σε όλο τον κόσμο, διαδώστε το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι εδώ και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

 

 

Γιάννης «Νύχτες φτιαγμένες από METALο» Πάνου

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.