Fallujah - Undying Light

FALLUJAH - Ultraviolet (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Οι Fallujah μας προσφέρουν ένα φως μέσα στο σκοτάδι της μουσικής τους με τον τέταρτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Undying Light’’. Το death metal σχήμα από το San Francisco, άφησε μερικώς τις deathcoreιές και μέσω της Nuclear Blast  εξαπολύει αυτό το death metal οξύ του. Ένα μεγάλο μάτι, σημειολογικό θα είναι αυτό, κοιτάει μερικά ανθρωποειδή στο εξώφυλλο και προκαλεί τρόμο.

Μάλλον θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τον ήχο των  Fallujah ως ένα μίγμα του παλαιού deathcore εαυτού τους, με death Αμερικάνικης κοπής, μαζί με νιφάδες πικρής σοκολάτας, μοντέρνου Αμερικάνικου metal δηλαδή. Γρήγοροι, ‘’Glass House’’ και ‘’Last Night’’, ''Ultraviolet'' ‘’Departure’’, αλλά και αργοί death ρυθμοί, ‘’The Ocean Above’’, ‘’Hollow’’, μελωδικά περάσματα, μαζί με μοντερνιές, ‘’Dopamine’’, ‘’Eyes Like The Sun’’, ‘’Distant And Cold’’, και πνιχτά φωνητικά ολούθε, είναι τα βασικά συστατικά του ‘’Undying Light’’. Κάτι που το όλο σύνολο, κυρίως στο songwriting, ελλείψει τρομερής συνθετικής έμπνευσης, κάτι η ασάφεια στο μουσικό είδος – ύφος, κάτι που η παραγωγή δεν είναι και η καλύτερη αφαιρώντας πόντους, το όλο δημιούργημα, όσο καλές και να είναι οι προθέσεις, χωλαίνει.

Οι Fallujah βάζουν μέσα στο σκότος τους ένα φως αγέννητο και αδέσμευτο, απλά δεν είναι ακόμα τόσο δυνατό και ευδιάκριτο για μας για να το δούμε. Αναμένουμε την επόμενη προσπάθεια τους.

Το Undying Light κυκλοφορεί σε cd, 12’’ βυνύλιο και ψηφιακά.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.