Whitesnake - Flesh & Blood

Whitesnake - "Shut Up & Kiss Me" (Official Music Video - Jaguar Edit) #RockAintDead

Η ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Το ότι οι  Whitesnake στα 70ς και στα 80ς κυκλοφόρησαν οκτώ δισκάρες, που είχαν κομμάτια που άρεσαν, τραγουδήθηκαν και εν τέλει έμειναν μέχρι και σήμερα, το ξέρει και η γιαγιά του ψιλικατζή της γειτονιάς μου. Και το ότι πιο μετά είχαν ενδιαφέρουσες και αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες, το ξέρουμε και εσύ που διαβάζεις και εγώ που γράφω αυτό το κείμενο. Φτάσαμε στον Μάη του 2019 και να πάλι εδώ ο David Coverdale και η παρέα του, οι White Snake με το υπ’ αριθμόν δέκατο τρίτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Flesh & Blood’’. Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις από την Frontier Music.

Hard rock καταστάσεις, rock ‘n’ roll attitude, κουμπλέ – γέφυρες – ρεφρέν να γουστάρουμε και να τραγουδάμε, είναι τα βασικά στοιχεία για ένα δίσκο Whitesnake. Και στο ‘’Flesh & Blood’’ όλα αυτά υπάρχουν ξανά σε χορταστικό βαθμό. Μπάσιμο με hard rock δυναμίτη και κλασικά Whitesnake στοιχεία, ‘’Good To See You Again’’. Και εμείς χαιρόμαστε mr Coverdale που σε ξανά ανταμώνουμε, δυνατό και δημιουργικό και μες στην τεστοστερόνη, ακόμα?. Κομμάτια hard rock δυναμίτες, που σε ξεσηκώνουν και με ρεφρέν που κολλάνε στο στόμα σου, ‘’Always And Forever’’, ‘’Trouble Is Your Middle Name’’, ‘’Get Up’’ Εδώ και κάμποσο καιρό το ‘’Shut Up & Kiss Me’’ το είχαμε ακούσει. Και γουστάραμε  την 80ίλα του, όχι μόνο από το αλήτικο και συνάμα ευγενές hard rock των Whitesnake, αλλά και από το ανάλογης αισθητικής video clip. Πέρα από την φωνή του David Coverdale, που τόσα έχουν γραφτεί και είναι αυτή η χαρακτηριστική του φωνή, όσα και να είναι τα χρόνια που τον βαραίνουν. Τον δυναμισμό τον βγάζουν αβίαστα και οι Tommy Aldridge με τον τρόπο που χτυπά τα τύμπανα και ο  Michael Devin  που κρατά εδώ το μπάσο. Πρέπει να πω πρώτα από όλα και για την τρομερή κιθαριστική δουλειά του Reb Beach (Winger) κυρίως και του Joel Hoekstra. Έχουμε κομμάτια σε πιο χαμηλούς, αλλά πάντα Whitesnake τόνους, στο ‘’Gonna Be Alright’’, στο ‘’Hey You (You Make Me Rock), ‘’Well I Never’’, ‘’Sands Of Time’’. Μελωδικά και ερωτικά, ‘’When I Think Of You (Color Me Blue)’’, ‘’Heart Of Stone’’, την τρυφερή μπαλάντα ‘’After All’’.  Να πούμε εδώ και για τον Michele Lupi (Vision Divine) και τα πλήκτρα που δίνουν το κάτι παραπάνω στην μελωδία.

Άφησα τελευταίο το ομώνυμο ‘’Flesh And Blood’’, αφού εκεί, αλλά και σε ολάκερο τον δίσκο παίρνουμε αυτό που λέει.  Παίρνουμε απλόχερα την σάρκα και το αίμα του Άσπρου Φιδιού. Την σάρκα και το αίμα του ‘’Θείου’’ David Coverdale.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.