Burning Witches - Burning Witches + Burning Alive (επανακυκλοφορία)

Burning Witches - Black Widow (Official Video)

ΚΑΜΕΝΕΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΟΥΣ POWERΑΔΕΣ

Οι Burning Witches, σχήμα από την Ελβετία, γυναικείο στο σύνολο του, από το 2015 βάζει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του, πάνω σε ένα heavy/power metal καμβά. Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησαν το φερώνυμο ντεμπούτο τους, αρχικά σε 666 κόπιες cds και 300 βυνυλιών. Τον Γενάρη του 2018 το live ep ‘’Burning Alive’’ σε 500 κόπιες βυνυλίου. Τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length με τον τίτλο ‘’Hexenhammer’’. Σε λίγες μέρες η εταιρίας τους, Nuclear Blast θα επανακυκλοφορήσει το ντεμπούτο ‘’Burning Witches’’ μαζί με το  ‘’Burning Alive’’, με τον γενικότερο τίτλο "Burning Witches + Burning Alive" Χαράς ευαγγέλια.

Ένα μεγάλο χέρι κρατάει μια μαγική γυάλα με τις πέντε μουσικούς μέσα, στο εξώφυλλο. Στα δέκα κομμάτια του ‘’Burning Witches’’ συν την διασκευή στο Jawbreaker των Judas Priest, οι μελωδίες φιλοδοξούν να γίνουν ιπτάμενες σκούπες, που θα μας μεταφέρουν μαγικά σε άλλους κόσμους. Οι συνθέσεις, οι μελωδίες χωρίς να είναι κακές, δεν τα καταφέρνουν, γιατί απλά είναι κοινότυπες και χίλιο παιγμένες και χίλιο ακουσμένες, με πολύ καλύτερο τρόπο. Τα κορίτσια βάζουν riffs, solos καλοβαλμένα, βαράνε τύμπανα και χορδές δείχνοντας αγάπη σε αυτήν την μουσική, όπως σε κομμάτια σαν τα ‘’Black Window’’, ‘’Burning Witches’’, αλλά μέχρι το σημείο του απλά συμπαθητικού και αυτό όχι σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Το ‘’Save Me’’ που έχει τον καλό βαλμένο ρόλο της power ballad είναι από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν. Όπως, ξεχωρίζει και το ‘’We Eat Your Children’’ με τον άπαικτο περιπαικτικό τίτλο, αλλά και το ντεμέκ ανατριχιαστικό γέλιο μάγισσας, αλλά και με τον όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο που απλώνεται η μελωδία. Και το πιο speedάτο  ‘’Creator of Hell’’ ακούγεται κάπως καλό.

Στα τέσσερα κομμάτια του ‘Burning Alive’’ φαίνεται πιο πολύ ότι οι κοπελιές έχουν θέρμη με την μουσική που αγαπάμε, αλλά έχουν χαληλό ταβάνι στο αποτέλεσμα. Έχουν και το ‘’Holy Diver’’ του Dio μέσα.

Αν σας αρέσει τόσο το power metal και η κάθε συμπαθητική προσπάθεια σε αυτό, ενδεχομένως να περάσετε ακόμα καλύτερα ακούγοντας το "Burning Witches + Burning Alive" των Burning Witches. Εγώ θα πω, στις πέντε αυτές καμένες μάγισσες  αυτό που πάντα έλεγε ο φίλος μου ο Harry, ’’ΑΦΟΠΛΙΣΙΟΥΣ’’.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.