Cannibal Corpse - Chaos Horrific

ΟΙ CANNIBAL CORPSE ΤΟΥ CHAOS

Οι Cannibal Corpse είναι μια από τις πιο κλασικές death metal μπάντες, Αμερικής προερχόμενες και χαίρουν άκρας εκτίμησης και από ανθρώπους που δεν είναι και τόσο πιστοί οπαδοί τους. Ο δέκατος έκτος δίσκο ‘’Chaos Horrific’’ κυκλοφορεί μέσω της Metal Blade Records.

Και εδώ στο ‘’Chaos Horrific’’ δεν είναι οι ηχητικές και οι στυλιστικές εκπλήξεις κάτι που θα περιμέναμε από τους Cannibal Corpse, όσο η νέες καυτές τους μουσικές ανάσες. Και φυσικά η προσθήκη στην θέση του έτερου κιθαρίστα, Erik Rutan, Hate Eternal, ex Morbid Angel για το πολύ καλό ‘’Violence Unimagined’’ του 2021. Εδώ ο Eric Rutan δίνει ακόμα περισσότερο το στίγμα του. Και μαζί με τον παλιό Rob Barrett βάζουν την φωτιά πάνω στο προσάναμα του δερματοχτυπητή Paul Mazurkiewicz και του αρχηγού και πολλά περισσότερα από ένα μπασίστα, Alex Webster. Ο George "Corpsegrinder" Fisher βρυχάται και βγάζει τις λέξεις με τέτοιο τρόπο που τα αυτιά δεν πολύ πιάνουν αλλά αυτές πιάνουν τόπο σε κάθε πρόσφορο ακροατή. Το μπάσο του Alex δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στα ποπά και όλοι – όλα παίρνουν φωτιά στο εναρκτήριο ‘’Overlords of Violence’’. Είπαμε λίγες οι αλλαγές, λίγες οι αναμενόμενες εκπλήξεις, πολλές οι death metal ομορφιές. Ογκώδη riifs χτισμένα πάνω στα γερά θεμέλια που βάζουν οι παλιοί μαστόροι οι χτιστάδες Paul Mazurkiewicz και Alex Webster, ρυθμοί καταιγιστικοί και οι βρυχηθμοί του "Corpsegrinder". Και όλα αυτά μέσα στα τριάντα εννιά λεπτά που διαρκεί ολάκερος ο δίσκος. Και έτσι ακολουθεί ‘’Frenzied Feeding’’ και τα τρία official clips ‘’Summoned for Sacrifice’’ και ‘’Blood Blind’’ και το ομώνυμο ‘’Chaos Horrific’’. Ειδικά το τελευταίο και ηχητικά και ακουστικά βγάζει μια αίσθηση τρόμου αλλά και gore και death metal ευχαρίστησης. Κάπου εκεί πέφτει κάπως η απόδοση, όχι οι ταχύτητες, που οδηγούν τάχιστα ως τα "Pestilential Rictus" και του "Drain you Empty" που ως σαν οδοσρτωτήρες κλείνουν το ‘’Chaos Horrific’’.

Η δαιμονισμένα καλή απόδοση όλων, το πολύ καλό songwritting και η όσο πρέπει καλοφτιαγμένη παραγωγή δίνουν στο ‘’Chaos Horrific’’ την δυναμική ενός πολύ καλού άλμπουμ που πιστεύω ότι ήρθε για να μείνει στις συνειδήσεις τα μυαλά και τις καρδιές όλων των οπαδών!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.