Demons & Wizards - Demons & Wizards

Demons & Wizards - Demons & Wizards - Full Album

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ 'Η ΤΥΦΛΗ ΓΗ;

Η ιστορία των Demons & Wizards είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους όσους εχουν την παραμικρή επαφή με το Power Metal. Η μπάντα αποτελείται από τον Jon Schaffer (Iced Earth) και τον Hansi Kürsch (Blind Guardian). Οι δυο τους γνωρίζονται από τις αρχές των 90ς όταν οι μπάντες τους βρίσκονταν σε κοινή περιοδεία και επιθυμούσαν να δημιουργήσουν και κοινή μουσική. Τελικά το Φθινόπωρο του 1997 βρίσκεται ο πολύτιμος αυτός χρόνος, ο Hansi αναλαμβάνει τα φωνητικά, ο Jon τα έγχορδα και συνθέσεις αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Το 1999 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο ενώ αρκετά χρόνια μετά (2005), ακολουθεί το ‘’Touched By The Crimson King’’, αμφότερα μέσω της Steamhammer Records. Για πολλά χρόνια δεν ακούσαμε νέα τους αν και πολύ κόσμος το ευχότανε. Φέτος είναι η χρονιά του Έλληνα μεταλλά οπαδού τους. Επανακυκλοφορούν και οι δυο δίσκοι τους μέσω της Century Media και θα τους απολαύσουμε ζωντανά, όσοι δηλαδή πάνε στο Chania Rock Festival σε λίγες ημέρες.

Ας ξεκινήσουμε από τα  άσχημα, αν βέβαια κάποιος τα θεωρήσει και άσχημα. Πρώτον, η μικρή αλλαγή στο εξώφυλλο. Το κεντρικό θέμα είναι ίδιο αλλά και πάλι, πάντοτε προτιμώ τα αυθεντικά. Δεύτερον ο ήχος. Στην επανακυκλοφορίας ο ήχος είναι ρεμάστερ αλλά στα αυτιά μου ακούγεται κάπως διαφορετικός. Υπέθεσα ότι ίσως φταίει που είχα καιρό να τον ακούσω και ξαναβαλα να ακούσω τις πρώτες εκδόσεις. Δεν με γέλασαν τα αυτιά μου, υπάρχει διαφορά. Κάποιοι ίσως ευχαριστηθούν περισσότερο τον ελαφρώς δυνατότερο, καθαρότερο ήχο, άλλοι ίσως απογοητευθούν μιας και κάθε δίσκος είναι συνάμα απόηχος της γενιάς τους και θέλουν να τον ακούν όπως τον έμαθαν. Πάντως έτσι και αλλιώς η παραγωγή από τα χέρια του Jim Morris (μαζί με τους Jon/Hansi) είναι τρομερή. O Jon γνώριζε τον Jim μιας και χρησιμοποιήθηκε και σε παραγωγές των Iced Earth. Το ίδιο ισχύει και για τον σεσσιονά ντάμερ, τον Mark Prator που έπαιζε στα ‘’The Dark Saga’’.

 Όσο για την μουσική, εδώ δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι υπήρξε χημεία. Τα φωνητικά του Hansi είναι αυτά που είναι…εθιστικότατα και μοναδικά. Και οι μουσικές ενορχηστρώσεις πλούσιες. Με ακουστικές κιθάρες, αλλαγές σε ρυθμούς και εκβάσεις. Η τέλεια μίξη από Iced Earth και Blind Guardian. Τραγουδάρες σαν τα ‘’ Fiddler on the Green’’, ‘’ Winter of Souls ‘’ (αγαπημένο), ‘’ Heaven Denies’’ , ‘’ Blood on My Hands ‘’ άντεξαν στον χρόνο και ακούγονται με ενδιαφέρον όχι μόνο από αφοσιωμένους οπαδούς αλλά και από κόσμο που θα έρθει σε μια πρώτη επαφή με την μπάντα. Κάθε τραγούδι, μια περιπέτεια στο δάσος των riffs και των φωνητικών μελωδιών. Γνώμη μου ότι το ντεμπούτο είναι σαφώς ανώτερο του επόμενου που δημιουργησαν. Ο δίσκος μέχρι και το κλείσιμο του ‘’Chant’’ πίνεται μονορούφι. Επίσης υπάρχει μια διασκευή των Cream στο ‘’White Room’’ καθώς και διαφορετικές εκτελέσεις σε άλλα δυο τραγούδια του δίσκου,.

Copyright 2024. All Right Reserved.