On Thorns I Lay - On Thorns I Lay

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Πριν λίγο καιρό οι On Thorns I Lay μας έδωσαν σαν ένα χέρι που δίνει απλόχερα δώρα, τον δέκατο στην σειρά δίσκο τους που φέρει το όνομα τους. ‘’On Thorns I Lay’’. Και το έκαναν μέσω της Season of Mist, που για πολλά χρόνια στηρίζει καίρια αυτόν τον ήχο. Είναι μόλις η δεύτερη κυκλοφορία με την σπουδαία αυτή εταιρία μετά το single ‘’Newborn Skies’’ το οποίο είχε κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα. Σπουδαία κίνηση αυτή η μεταγραφή και για τους On Thorns I Lay αλλά φυσικά και για την Season of Mist. Ο δίσκος είναι κυκλοφορία του 2023 και απολογούμαι για την αργοπορία, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Οι ακροάσεις του ‘’On Thorns I Lay’’ έχουν αυτήν την έκρηξη μελωδίας και σκοτεινιά με ένα μικρό φωσάκι να έρχεται δυνατό από τις έξι συνθέσεις του άλμπουμ. Doom/death το λένε αυτό το μαγικό φίλτρο που περνούν οι έξι αυτές συνθέσεις και οι Αθηναίοι το κατέχουν και στο πως να συνθέτουν και να βάζουν στην δική τους σειρά, τις νότες με τις σκοτεινές ατμόσφαιρες και τα λόγια με τις πολύ δυνατές ερμηνείες. Και στην φωνή με τον Peter Miliadis και στις κιθάρες με τον Christos Dragamestianos και τον Nikolas Paraskevopoulos, στα καταλυτικά πλήκτρα με τον Antonis Venturis και στα διακριτικά ως έντονα σε στιγμές τύμπανα με τον Stelios Darakis. Τα "Fallen From Grace" και ‘’Newborn Skies’’ ανοίγουν την πόρτα στο σκοτεινό δωμάτιο, με το ακουστικό στην αρχή ‘’Crestfallen’’ και την καταλυτική προσθήκη πλήκτρων προς το τέλος του και το πιο βαρύ ‘’Among The Wolves’’ να θολώνουν και άλλο την ατμόσφαιρα για να έρθει το χαοτικό ‘’Raise Empires’’ με το τρομερό riff του να κλείσει ερμητικά τα πάντα. Το εντυπωσιακό ‘’Thorns Of Fire’’ δείχνει εμφατικά ότι τα καλύτερα εκεί στο τέλος βρίσκονται και κλείνει το ‘’On Thorns I Lay’’.

Στην μέχρι τώρα εξαιρετική τους πορεία οι On Thorns I Lay κυκλοφόρησαν ίσως το πιο σημαντικό τους άλμπουμ, σε μια μεγάλη εταιρία και σαν να θέλουν να ξανά συστηθούν με όλο τον κόσμο, έδωσαν το όνομα τους στον τίτλο του.Το ακούμε, το απολαμβάνουμε και φυσικά αναμένουμε ανάλογη συνέχεια!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.