Turilli / Lione Rhapsody - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)

Turilli/Lione Rhapsody - Phoenix Rising (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΤΡΙΤΗ ΡΑΨΩΔΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Rhapsody, Rhapsody Of Fire, Luca Turilli σε διάφορες εκδοχές, Luca Turilli Rhapsody και τώρα Turilli/Lione Rhapsdy. Και με την μητροπολιτική μπάντα να υφίσταται ακόμα. Υπό την καθοδήγηση του Staropoli. Και πριν κάτι μήνες έβγαλαν και δίσκο…του Staropoli. Τώρα είναι σειρά των Luca Turilli, κιθάρα – πλήκτρα – συνθέσεις, Fabio Lione, φωνή – εξαιρετική σκηνική παρουσία να βγάλουν δίσκο με το καινούριο τους αυτό μόρφωμα. Και έχουν πάρει από την παλαιά τους ομάδα τον κιθαρίστα – ήρεμη δύναμη Dominique Leurquin, τον δυναμικό μπασίστα Patrice Guers και τον τυμπανιστή  Alex Holzwarth. Με λίγα λόγια οι παλαιοί Rhapsody δείχνουν να βρίσκονται εδώ.

Και κυκλοφορούν, σε λίγες μέρες, το ντεμπούτο δίσκο ως Turilli / Lione Rhapsody, τον τρίτο ως Luca Turilli Rhapsody, μέσω της Nuclear Blast με τον τίτλο ‘’Zero Gravity (Rebirth and Evolution)’’.

Άντε τώρα να ακούσεις και τις δυο μπάντες, την παλαιά με το νέο πρόσωπο και την νέα με την παλαιά σύνθεση και να μην τα παίξεις. Ή να μην κάνεις άμεσα συγκρίσεις. Τι έχουμε εδώ. Συμφωνικό power metal, με πολύ τονισμένο το συμφωνικό. Ναι αυτό από τα παλιά, το cinematic, ή Χολιγουντιανό metal, με πομπώδη συμφωνικά μέρη, με τα χορωδιακά του τα φωνητικά και τα μελωδικά power του ξεσπάσματα. Αλλά και την ζεστή φωνή του Fabio Lione. Δίνει ζωή στα λόγια, στην ιστορία. Δίνει μια Latino – ερωτική διάσταση στις φωνητικές μελωδίες. "Phoenix Rising", με λόγια και ατμόσφαιρα φουτουριστικής ταινίας, πάει με το φουτουριστικό art work. "D.N.A. (Demon and Angel)" με την αρωγή στα φωνητικά της Eliza Raid, από Amaranthe. ‘’Zero Gravity’’, ‘’Fast Radio Burst’’και "Decoding the Multiverse", που φέρνουν στην παλαιά ομάδα, στα μέτρια της. ‘’Origins’’ με την Ανατολή να συναντά το μέλλον, που έρχεται στο "Multidimensional", που τα σπάει άσχημα. Και ακολουθεί η μελωδική ηρεμία του ‘’Amata Immortale’’ με τον Fabio να τα σπάει με την latino ερμηνεία του. Τα ‘’I Am’’ και ‘’Arcanum (Da Vinci’s Ainigma’’ και το αναπάντεχο ταξίδι από την παράδοση στο μέλλον τελειώνει. Ααα έχει και bonus track, ‘’Oceano’’ με Sasha Paeth να συμμετέχει. Χρόνια φίλος – συνεργάτης.

Για μένα καλύτερο και πιο Rhapsody, από αυτούς του Staropoli, με πιο μεστές, ωραίες και καλοπαιγμένες συνθέσεις από την ομάδα του Staropoli. Απλά θα μπορούσε να γίνει πιο ουσιαστική και περισσότερη χρήση, με τέτοιους παίκτες, της κιθάρας. Κάπου λείπει, θα έπρεπε να είχε πιο έντονη παρουσία.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.