NARNIA - From Darkness to Light

NARNIA - A CRACK IN THE SKY (OFFICIAL MUSIC VIDEO) 2019 - Subtitles ES

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Narnia λέγονται. Είναι από την Σουηδία. Δημιουργούν τα δικά τους παραμύθια μαζί με ευφάνταστες μελωδίες που σκαρώνουν, πάνω από είκοσι χρονάκια και το ‘’From Darkness to Light’’ είναι ο όγδοος δίσκος τους. Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες από δική τους εταιρία. Διαδέχεται το προ τριετίας ‘’Narnia’’, καθώς πήρε το όνομα της μπάντας λόγω των είκοσι χρόνων παρουσίας τους τότε.

Μουσικοί με ιδιαίτερα βιογραφικά απαρτίζουν τους Narnia. Όπως στα τύμπανα ο Andreas Johansson. (Royal Hunt, Rob Rock, Doomsday Kingdom). Μέχρι και στο τελευταίο Candlemass βρίσκεται. Ο Carl-Johan Grimmark (Rob Rock, ex- Savior Machine) στην κιθάρα και στην δεύτερη φωνή. Ο Christian Rivel (DivineFire, Golden Resurrection) στην φωνή. O Jonatan Samuelsson στο μπάσο. Ο Martin Härenstam στα πλήκτρα δίνει έμφαση στην μελωδία.

Το ‘’From Darkness to Light’’ ξεκινάει με ρυθμό, που στον δρόμο για την Narnia, τους βρίσκει η μελωδία, ο λυρισμός και πάνω από όλα η χαρά για δημιουργία κομματιών, χωρίς καμιά  διάθεση να πρωτοτυπήσουν ή απλώς να προσθέσουν κάτι δικό τους. Αλλά απλά που θα ευχαριστήσουν το ακροατή, περνώντας καλά ακούγοντας τα και μένοντας χαραγμένα στο μυαλό του. Εντάξει καλά το πάνε, αλλά δεν το καταφέρνουν και στον απόλυτο βαθμό. Τα ‘’You Are The Air That I Breathe’’, ‘’Has the River Run Dry’’, ή το πιο folk ‘’The Armor of God’’ παίζουν εύστοχα αυτόν τον ρόλο από την αρχή. Και κάπως έτσι, μελωδικά, συνεχίζουν τα ‘’Manifest’’, ‘’The War That Tore The Land’’, με soloάρα και ωραία οπερετικά φωνητικά. Και ωραία, εύηχα και ευχάριστα το κλείνουν τα ‘’From Darkness To Light (part 1)’’ και ‘’From Darkness To Light (part 2)’’.

Ωραίος, συμπαθητικός, αλλά μέχρι εκεί και τίποτα περισσότερο το ‘’From Darkness to Light’’ των Σουηδών Narnia. Εγώ πάντως μια χαρά πέρασα ακούγοντας το.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.