Phil Campbell - Old Lions Still Roar

PHIL CAMPBELL - Straight Up Feat. Rob Halford (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

‘’ΣΤΟΥΣ ΡΟΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ’’ Ή ‘’ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ’’

Ο Phil Campbell μετά τον θάνατο του Lemmy και την διάλυση των Motorhead άρχισε να δουλεύει προσωπικά projects όπως αυτό με τους υιούς του, Phil Campbell And The Bastard Sons αλλά και το solo project του. Σε αυτό το solo project του, συνεχίστηκε η ακράτητη τον τελευταίο καιρό δημιουργικότητα του με τον δίσκο ‘’Old Lions Still Roar’’.

Εδώ πέρα από ότι υπογράφει τα κομμάτια του δίσκου, έχει και αρκετούς guests, κυρίως τραγουδιστές, και έτσι μαζί με τις καλές ως αρκετά καλές συνθέσεις και την rockabilly ατμόσφαιρα, κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή σε ολάκερη την διάρκεια του ‘’Old Lions Still Roar’’.

Λιτό rockabilly είναι και το εξώφυλλο. Λιτό και rockabilly είναι και το ‘’Rocking Chair’’ που ανοίγει το ‘’Old Lions Still Roar’’. Ακουστικές κιθάρες σε ήρεμο τόνο και μια φωνή του Leon Stanford να δένει όμορφα. Στο ‘’Straight Up’’ το σκηνικό γίνεται άκρως metalικο. Πως θα γινόταν αλλιώς αφού εδώ συμμετέχει τραγουδώντας ο Metal God Rob Halford. Στα ίδια μονοπάτια, με πιο αργό και heavy ρυθμό πάει το ‘’Faith In Fire’’ με τον Ben Ward των Orange Goblin στην φωνή.  Ωραία ταίριαξε ο Phil τα κομμάτια με τους καλεσμένους του. Αλητοrockιά το ‘’Swing It’’ με τον πολύ Alice Cooper. Πάλι rockabilly με ακουστικές κιθάρες και τον Nev Macdonald των Skin στην φωνή, στο ‘’Left For Dead’’. Ο κιθαρίστας Danko Jones και ο πολυμουσικός Nick Olivery συμμετέχουν στο heavy as hell ‘’Walk The Talk’’. Metal προσκύνημα και το αξίζει ο τύπος, στο ‘’These Old Boots’’ και στην μουράκλα – τυπάρα Dee Snider κάποιων Twister ‘’fucking’’ Sister. Ανεβάζουμε ρυθμό, διάθεση και heavy/rock aditude με το ‘’Dancing Dogs (Love Survives)’’ που θυμίζει τελευταία Ozzy αλλά εδώ τραγουδάει ο Whitfield Crane των Ugly Kid Joe. Πλήκτρα? ναι πλήκτρα και τι πλήκτρα στο dark romance ‘’Dead Roses’’ που διαφέρει σαν  μια ιδιαίτερη στιγμή μέσα στο ‘’Old Lions Still Roar’’ και παρόλο τον τίτλο του δίσκου, αυτό μας μαθαίνει πολλά. Εδώ με τον πολυπράγμονα τραγουδιστή Clive John "Benji" Webbe. Η τελευταία συμμετοχή είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς είναι από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες, ο Joe Satriani. Και εδώ με τον  Phil Campbell  πιάνουν τις ακουστικές κιθάρες, στο ορχηστρικό τραγούδι, σαν τζαμάρισμα,  που κλείνει την αυλαία, ‘’Tears From The Glass Eye’’.

Γεμάτο ωραίους μουσικούς και ανθρώπους, ωραίες μουσικές και συναισθήματα και όμορφες ενορχηστρώσεις και αλλαγές στον ρυθμό το ‘’Old Lions Still Roar’’ του Phil Campbell. Αξίζει πολλές ευκαιρίες – ακροάσεις. Κανείς μας δεν θα χάσει, μόνο θα κερδίσουμε.  

Copyright 2024. All Right Reserved.