ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ SPOTIFY; ΤΟ HEAVY METAL ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ POP!

Εμείς ως γνήσια καυτά μέταλα το ξέραμε ότι υπερτερούμε έναντι όλων των άλλων ειδών και ήρθε το Spotify και ισοπέδωσε και την τελευταία υποψία αμφιβολίας δημοσιεύοντας όλα τα στατιστικά που αποδεικνύουν ακριβώς πόσο μπροστά είναι το heavy metal  από τα άλλα είδη. Η μελέτη διεξήχθη με σκοπό να διερευνηθεί ποιανού είδους μουσικής οι fans είναι οι πιο πιστοί – με κριτήριο π.χ. πόσο συχνά επιστρέφουν στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Όπως σημείωσε το Spotify, "Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα μέτρο σύγκρισης για το πόσο πιστοί είναι οι οπαδού σε ένα είδος, χωρίσαμε τον αριθμό των streams που είχε κάθε καλλιτέχνης που ανήκει στον πυρήνα ενώς είδους με βάση τον αριθμό των ακροατών τους. Και όλα αντιπαρατέθηκαν με τα είδη με τους πιο πιστούς οπαδούς και …

spotify.png

Ω τι έκπληξη! Το Metal ήταν ο ξεκάθαρος νικητής! Από την Πορτογαλία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτίες  και φυσικά τη Νορβηγία, η metal κρατά μια θέση μέσα στα 10 κορυφαία – και συνήθως στα κορυφαία 5 – που ακούγεται με ευλαβική πίστη σε κάθε χώρα που συμμετείχε στην έρευνα! Η Metal κατέκτησε και το παγκόσμιο στέμα πιστών οπδων αφήνοντας πίσω είδη όπως η pop, η folk, η country, και η hip-hop. Όπως σημειώνει η Mashable, το Spotify υπολόγισε τα δεδομένα και κορυφαία συγκροτήματα όσον αφορά τον αριθμό πιστών οπαδων να είναι οι Metallica, Slayer, Judas Priest, Iron Maiden, Sepultura, Pantera, Cradle of Filth και Anthrax.

Στο ίδιο άρθρο προσπάθησαν να εξηγήσουν το γεγονός ότι το όχι απλά εξακολουθεί να υπάρχει μτά την κρίση που πέρασε στη δεκαετία του 90 αλλά και ότι οι οπαδοί του είναι περισσότεροι από ποτέ. Επιπλέον όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του Spotify, η metal είναι μια παγκόσμια βιομηχανία και οι metalheads είναι παντού. Τα mainstream media και η μουσική βιομηχανία γενικότερα το μόνο που καταφέρνουν είναι να βλάπτουν τους εαυτούς τους αγνοώντας τη metal.

Copyright 2024. All Right Reserved.