METAL ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΝΕΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η Metal είναι ένα από τα εκφραστικά μουσικά είδη: από τη χαρά στην απελπισία και από την κάθαρση στην παρηγοριά και από το θυμό στην απάθεια. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις ένα metal fan που δεν έχει νιώσει ότι συγκινείται από αυτή. Ωστόσο όποια ακαδημαϊκή έρευνα και αν έχει γίνει σε σχέση με το metal – εξερευνά κυρίως σε περιεχόμενο την κατάθλιψη, το θυμό και τα συναφή θέματα. Τώρα ωστόσο υπάρχει ένα πλάνο για να ανοίξουν οι πόρτες επιστημονικά σε αυτή την περιοχή έρευνας.

Η μουσική ιστοσελίδα PureGrainAudio ανακοίνωσε συνεργασία με την Musical Universe – σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge – για να υλοποιήσουν μια μαζική metal έρευνα. Με αυτή την έρευνα, η PGA ζητά συναισθηματικές αντιδράσεις από 33 μουσικά κομμάτια που αντιπροσωπεύουν 15 είδη metal. Οι πληροφορίες που θα συλλεγούν θα αναλυθούν από ψυχολόγους του Cambridge και στοχεύουν να δημοσιεύτουν σε επιστημονικό περιοδικό – αλλά και ως άρθρο στο PureGrainAudio.

Για αυτούς που θα συμπληρώσουν την έρευνα υπάρχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Με την συμπλήρωση της έρευνας θα λάβουν αυτόματα το σκορ για την προσωπικότητά τους (εξωστρέφεια, συβατότητα, νευρικότητα, δεκτικότητα και συνειδητότητα), μουσική δέσμευση/σύνδεση (musical engagement) (διανοητική, συναισθηματική, σωματική, αφηγηματική και κοινωνική), καθως και φυσικής κατάστασης. Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερες επεξηγήσεις για τη σχέση σας με το metal – ή συγκεκριμένα είδη που καλύπτουμε στην έρευνα μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] με θέμα “Survey Response”. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν ανώνυμες. Ωστόσο εάν στείλετε email, οι ερευνητές διατηρούν το δικαίωμα να επικοινωνήσουν μαζί σας για follow-up ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν από τα σχόλιά σας.  

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτός ο ηχητικός τοίχος έχει «κάτι» που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Γνωρίζουμε ότι η ακρία μουσική μπορεί να είναι εξίσου καθαρτική όσο κάθε άλλη μουσική και μέσα από την έρευνα επιδιώκεται να διαπιστωθεί το γιατί. Οι ερευνητές ανυπομωνούν για τη συμμετοχές μας και εάν υπάρχουν επιπλέον ερωτήσεις μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] με θέμα “General Query”.

Συμμετέχετε και εσείς στην έρευνα από το παρακάτω link  – https://cambridge.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_7aqWHdgQ19Cx5BP

Copyright 2024. All Right Reserved.