Shadowkeep - Shadowkeep

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Δέκα χρόνια είναι πάρα πολλά για αποχή από την δισκογραφία και σίγουρα πολλοί θα απορούσαν για το τι γίνεται τελικά με τους Shadowkeep. Να λοιπόν που όχι απλά κάτι κινείται στην μπάντα αλλά έχουμε μια πολύ δυναμική επιστροφή. Η προ καιρού ανακοίνωση ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος James Rivera (Helstar, Destiny’s End, New Eden και… πολλοί άλλοι) θα είναι ο νέος τραγουδιστής των Shadowkeep σίγουρα θα κέντρισε το ενδιαφέρον στους φίλους του prog/power ήχου σχετικά με τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας.

Όπως λοιπόν θα περίμενε κανείς, οι Shadowkeep του 2018 διαφέρουν ελαφρώς από αυτούς του 2008. Αυτό γιατί η μπάντα, χωρίς να έχει αποτινάξει το prog παρελθόν της, κινείται πλέον σε ένα πιο US metal σκηνικό, με τον ήχο της να θυμίζει (αναπόφευκτα) τους Helstar του Vampiro και του Nosferatu και τις πρόσφατες κυκλοφορίες των Attacker. Όσο για τις παλιότερες αναφορές σε Queensryche ή Crimson Glory, θα έλεγα ότι αυτές αποτελούν (προσωρινά;) παρελθόν. Οι Shadowkeep έχουν υιοθετήσει έναν πιο άμεσο ήχο, μια περισσότερο in your face νοοτροπία αν προτιμάτε καταφέρνοντας, οριακά, να διατηρούν λίγο από το χαρακτηριστικό τους ύφος. Απορίας άξιο είναι αν η έλευση του Rivera επηρέασε την νέα μουσική κατεύθυνση ή απλά ο Rivera ήταν ο σωστός άνθρωπος για αυτό που ήθελαν να κάνουν οι Shadowkeep.

Ο δίσκος περιέχει αρκετές καλές ιδέες, μέσα κυρίως σε mid tempo κομμάτια, άλλωστε κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί το πόσο εξαιρετικοί μουσικοί είναι οι Shadowkeep, ενώ ο δίσκος γενικά κυλάει πολύ ευχάριστα και σίγουρα αποτελεί απαραίτητο άκουσμα για κάθε φίλο του αμερικάνικου power metal. Τα κομμάτια που προσωπικά ξεχώρισα είναι το επιβλητικό Guardian Of The Sea, το αργόσυρτο Horse Of War αλλά και το εξαιρετικό instrumental The Sword Of Damocles. Πολύ καλή η παραγωγή του δίσκου, ιδανική για το ύφος της μουσικής, καθώς δίνει τον απαραίτητο όγκο χωρίς να εξαφανίζει τις μελωδίες και φυσικά τα φωνητικά του James Rivera ο οποίος είναι φανερό ότι αποτελεί εγγύηση όταν μιλάμε για US Power φωνητικά και όχι μόνο. Το Shadowkeep είναι ένας άψογα στημένος heavy metal δίσκος, χορταστικός και ουσιώδης, αν και η αλήθεια είναι ότι λίγη περισσότερη αύρα από παλιούς Shadowkeep δεν θα με πείραζε καθόλου. Ίσως και σε κάποιους παλιότερους φίλους της μπάντας να ξενίσει αυτή η μικρή αλλαγή στον ήχο τους, το σημαντικό πάντως είναι ότι οι Shadowkeep επέστρεψαν δυναμικά και σίγουρα δείχνουν διαθέσεις για ωραία πράγματα στο άμεσο μέλλον.

 

Λάμπρος MetalshockΠανέτας

 

Copyright 2024. All Right Reserved.