RΑΥ BROWN, O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ JUDAS PRIEST KAI OXI MONO

customfirepowerjackethalfordraybrownlllajklsdf_2.jpg

Ο Αυστραλός Ray Brown είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω απο τις πιο εκκεντρικές εμφανίσεις της metal σκηνής.Eνας από τους πρώτους πελάτες του ήταν ο τραγουδιστής των AC/DC, Bon Scott, τον οποίο ο Brown είχε ντύσει αρκετές φορές πριν τον θάνατο του, τον Φεβρουάριο του 1980. Καθιερωμένος ως ράφτης, ο Brown μετακόμισε απο την Αυστραλία στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε να πουλά μερικά από τα σχέδιά του έχοντας επιτυχία και ντύνοντας πολλά μεγάλα ονόματα. 

«Νοίκιασα ένα διαμέρισμα και μια ραπτομηχανή και άρχισα να φτιάχνω jeans για τον κόσμο. Κάποια στιγμή έφτιαξα ένα παντελόνι για τον σκηνοθέτη Jerry Kramer και όταν πήγα για πρόβα ένας τύπος με το όνομα Tommy Shaw απο την μπάντα των Styx ήταν εκεί. Φορούσαμε το ίδιο μέγεθος πράγμα που σήμαινε  ότι αντιμετώπιζε δυσκολία στο να βρει ρούχα να του κάνουν κι έτσι του έφτιαξα κάτι.» είπε ο Ray Brown.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε και το θρυλικό κόκκινο outfit του Shaw στην περιοδεία του Paradise Theater το 1981.

"Μετά απο αυτό ακολούθησε η μπάντα των Saxon καθώς και ο Yngwie Malmsteen -που μου ζήτησε να τον κάνω να μοιάζει με τον Richie Blackmore των Deep Purple- ο Ozzy, οι Judas Priest, οι Guns N' Roses, οι Mötley Crüe, οι Bon Jovi και πολλά άλλα ονόματα…πραγματικά η λίστα ειναι ατελείωτη." Πλέον η δουλειά του Brown είχε γίνει συνώνυμη με την metal σκηνή.

Οι Judas Priest είναι ένα απο τα συγκροτήματα που ο Brown ντύνει για πολλές δεκαετίες ξεκινώντας απο απο το 1982 που οι Priest είχαν μόλις κυκλοφορήσει τον όγδοο δίσκο τους Screaming for Vengeance και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους.

Judas_Priest2_1268912770_crop_550x450.jpg

Φορούσαν οι Priest δέρματινα και καρφιά πριν εμφανιστεί ο Brown; Μα φυσικά, απλά ο Brown τους βοήθησε να σταθεροποιήσουν το look τους και να δείχνουν «as metal as f*uck » πάνω στη σκηνή. Ο Brown εξακολουθεί να ντύνει μέλη της μπάντας, κυρίως τον Rob Halford άλλα και άλλα μέλη των  Priest για την παγκόσμια περιοδεία του Firepower.

¨Οταν φτιάχνω ρούχα πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου πως θα φαίνονται απο απόσταση. Εχει σχέση με τη σιλουέτα που πρέπει να φανεί όσο πιο λεπτή γίνεται πάνω στη σκηνή" δηλώνει ο Brown.Στιγμιότυπο 2018-07-05, 6.17.10 μ.μ..pngepitaphtour20112012halfordbrownaslkdjf-1.jpg

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.