ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΚΗΝΕΣ ΑΚΡΑΤΗΤΗΣ METALΟΦΡΟΣΥΝΗΣ…ΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ

GRAVE DIGGER ft. RUSSKAJA - Zombie Dance (Official Video) | Napalm Records

Δύο οι νύχτες των metal νεκροθαφτών από την Γερμανία, των Grave Digger, στην χώρα μας αυτόν τον Σεπτέμβρη. 28 του Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη στο πάντα τίγκα στην metalική φιλοξενία 8Ball. Και την επόμενη μέρα, 29 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο ιστορικό – θρυλικό Κύτταρο.

Μαζί τους  στις δυο βραδιές  οι Marauder. Στην Θεσσαλονίκη ακόμα οι Dark Nightmare και στην Αθήνα οι Tera Incognita.

Οι Marauder είναι το κλασικού heavy metal το ανάγνωσμα, σχήμα που τιμά, σέβεται, υπηρετεί αυτήν την μουσική από το 1990. Έξι ολοκληρωμένους δίσκους που έσταζαν ατσάλι – κιθαριστικό και μέλι – μελωδία. ‘’SenseOfMetal’’ 1997, ‘’1821’’ 2000, ‘’Life?’’ 2004, ‘’FaceTheMirror’’ 2008, ‘’ElegyOfBlood’’ 2012 και ‘’Battlehead’’ 2016, η παρακαταθήκη που αφήνουν μέχρι και σήμερα. Ο Ανδρέας Τσαούσης και ο Γιώργος Σοφρωνάς στις κιθάρες εγγυούνται για αυτό από την αρχή της μπάντας. Ο Θοδωρής Παράλης, μπάσο και ο νέος Μπάμπης Ανταλουδάκης στα τύμπανα, βάζουν τον όγκο και τα χτυπήματα του ρυθμού στο στήθος. Και ο εδώ και δυο χρόνια και ένα δίσκο, ‘’Bullethead’’ ο τραγουδιστής Νίκος Αντωνογιαννάκης. Αυτοί είναι σήμερα οι Marauder.  Αναμένουμε τίμιο και καυλωτικό metal στην ώρα που θα είναι πάνω στην σκηνή.

Οι Dark Nightmare, από τα Γρεβενά, θα εμφανιστούν μόνο στην Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας εκεί την βραδιά. Ο Νίκος Μιχαλακάκος, και εκεί εκτός από Spitfire, Thelemite, Ragenheart, στο μπάσο στην πείρα, στα γερά στομάχια της μπάντας. Ο Δήμος Κωνσταντινίδης στα τύμπανα. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην φωνή και την κιθάρα. Επίσης στην κιθάρα ο  Chris Tolis. Και στα πλήκτρα ο Γιώργος Καραγιάννης. Με τρεις ολοκληρωμένους δίσκους, ‘’The Human Liberty’’ του 2009, ‘’Beneath The Veils Of Winter’’ του 2012 και ‘’Tortured Souls’’ του 2016, μεταξύ και άλλων κυκλοφοριών.

Οι Terra Incognita θα εμφανιστούν με το μελωδικό heavy metal τους. Δυο ολοκληρωμένους δίσκους ‘’Barren Land’’ του 2011 και ‘’Fragments Of A Ruined Mind’’ του 2017, και ανάμεσα τους ένα ep ‘’Sign With Blood’’ του 2016. Οι Stellios Zoulias, κιθάρα, τσέλο, Tolis A, μπάσο, Dimitris Kokonezis, τύμπανα, Manos K., κιθάρα και ο Billy Vass, φωνή είναι το τωρινό line up των TerraIncognita.Αναμένουμε να δώσουν την φλόγα του metal σε όσους παρεβρίσκονται εκείνη την ώρα, και να ξεκινήσει το heavymetalparty.

Και ερχόμαστε στους headliners Grave Digger. Οι Grave Digger θα σαρώσουν τις σκηνές με τον Marcus Kniep στα πλήκτρα, να φοράει την κουκούλα που φορούσε ο πρώην σε αυτό το πόστο ο H.P. Katzenburg? Με τον εδώ και μια εικοσαετία μπασίστα Jens Becker. Με τον Axel "Ironfinger" Ritt και τα σκληροτράχηλα και heavymetalway γεμάτα μελωδία riffs και solos στην κιθάρα. Δεκαετία πια συμπληρώνει και αυτός. Φυσικά και με τον είκοσι και χρόνια τυμπανιστή Stefan Arnold. Και με τον γιομάτο metal πώρωση και ευαισθησία, βραχνή φωνή και τρυφερή καρδιά, ατέρμονα αγαπημένο του κοινού, ειδικά στην χώρα μας, τραγουδιστή, Chris Boltendahl. Μας έρχονται τέσσερα χρόνια μετά, από τον Σεπτέμβρη του 2014. Για την περιοδεία του φανταστικού ‘’Return Of Τhe Reaper’’, και όλοι που είμασταν εκείνη την βραδιά στο Κύτταρο περάσαμε υπέροχα. Ακολούθησαν άλλοι δυο δίσκοι και έτσι έφτασαν τους δέκα οκτώ ολοκληρωμένους δίσκους, με το ‘’The Living Dead’’ που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.. Πρέπει να επισημάνουμε πως αυτές οι δυο βραδιές θα είναι οι πρώτες των Grave Digger με το ‘’The Living Dead’’ στις αποσκευές τους.  Μέχρι τώρα έπαιζαν σε φεστιβάλ. Μετά θα ακολουθήσει το "TOUR OF THE LIVING DEAD 2019".

Όμως πάντα όλοι εμείς οι οπαδοί τους, αναμένουμε να ακούσουμε, πέρα από τα νέα κομμάτια, να δούμε πως ακούγονται ζωντανά, κλασικές κομματάρες από το ‘’Tunes Of War’’, ‘’Knights of the Cross’’ ‘’Excalibur’, ή το κλασικότερο του κλασικού ‘’Heavy Metal Breakdown’’. Ωραίες εκπλήξεις από τα ‘’Reaper’’, πιο παλιό, από το λιγότερο παλαιό δίσκαρο ‘’Grave Digger, ή από το κάπως πιο καινούριο ‘’Ballads Of Hangman’’…ωωω Amen. Λαϊκή απαίτηση βαμμένων οπαδών, μέσω εμού για κάποιο ή και κάποια από το ‘’Heart Of Darkness’’ και ‘’Grave Digger’’. Εεε και από τον φίλο τους τον Βασίλη, το ‘’Hellas’’ με την απίστευτη προφορά του Chris δεν θα χαλούσε κανέναν, το αντίθετο μάλιστα.

Θα το ξαναπούμε λοιπόν: Οι νεκροζώντανοι στο Κύτταρο, σκηνές ακράτητης metalοφροσύνης. Φυλαχθείτε.

Στέφανος Στεφανίδης 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.