The team

Kostas "PureViL" Kyriakakis

Founder/Chief editor/Producer of Metalzone radio show/Captain

Η αλήθεια είναι ότι με το ραδιόφωνο ανδρώθηκα, πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο έκανα ήδη εκπομπή στον Power FM 101.3. Μετά από 1 χρόνο περίπου και έχοντας ξεκινήσει την σχολή ηχοληψίας Παπαντωνοπούλου, βρέθηκα ως ηχολήπτης στον Επικοινωνία 94.1 τότε. Έχω κάνει διάφορες εκπομπές κατά καιρούς, αλλά η πιο διαδεδομένη ήταν οι «Ανεξάντλητες Rock Αποχρώσεις».
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αποενοχοποιήθηκε το Heavy Metal στην συνείδηση των ραδιοφονιάδων και ξεκίνησα να παίζω πιλοτικά Heavy Metal, πρέπει να ήταν άνοιξη προς καλοκαίρι του 1998, μεσημεριανές ώρες. Ακόμα δεν είχα σκεφτεί τίτλο για την εκπομπή,
Το καλοκαίρι του 1999 μου ήρθε η ιδέα του METALZONE.
Από τότε υπάρχει η ιστοσελίδα www.metalzone.gr και έχουμε μοιραστεί απίστευτα ξενύχτια με γενεές μεταλάδων από την Αθηνά.

Αφιερώματα από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή εκπομπές 12 – 2 τα μεσάνυχτα…
Μαγικές βραδιές όπως έπρεπε να είναι οι ραδιοφωνικές.

Τον Δεκέμβριο του 2014 εκδιώχθηκα από τον Επικοινωνία 94FM, αλλά άμεσα βρέθηκε ραδιοφωνική στέγη στην ERTOPEN 106.7.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της εκπομπής είναι ότι διεύρυνε τα ακούσματα των φίλων της σκληρής μουσικής, με αφιερώματα ξεχασμένων συγκροτημάτων, με επιμονή στην δεκαετία του 80 και σε μπάντες που ήταν ξεχασμένες από θεούς και ανθρώπους, και όλα αυτά χωρίς να κουράσει αυτή η άγνωστη πλευρά του Heavy Metal, αντιθέτως έδωσε ερεθίσματα και άνοιξε ορίζοντες σε ακροατές που ήθελαν να μάθουν περισσότερες μπάντες και όχι απλά να ακούνε αυτά που προβάλονταν από την μουσική βιομηχανία.

Πλέον ασχολούμαι σε εγκυκλοπαιδικό επίπεδο με την μουσική μας, ξεθάβοντας (όπως έκανα πάντα) βαθιά θαμμένες μπάντες, και φυσικά ανακαλύπτοντας ότι προλαβαίνω να ακούσω από νέες κυκλοφορίες αυστηρά στο Heavy Metal.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια, και πρέπει να σας πω ότι το ταξίδι έχει πολύ δρόμο ακόμα…

Lampros "Metalshock" Panetas

Editor

Ο παλαιότερος των ακροατών της εκπομπής του Metalzone, o Stormbringer ξεκίνησε την σχέση του γράφοντας reviews και αργότερα κάνοντας εκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Metalzone. Είναι το stealth του Metalzone καθώς εντοπίζεται σε συζητήσεις, παρέες και συναυλίες που δεν τον περιμένεις. Προσοχή ξέρει πολύ περισσότερη μουσική από όση νομίζετε, έχει ακούσει πολλά περισσότερα είδη από όσα νομίζετε, έχει τραγικές γνώσεις επι του αντικειμένου και δεν πρέπει να μιλάς άσχημα μπροστά του για τους Cirith Ungol.

Dimitris Deathalos

Editor

Ο Δημήτρης εντάχθηκε στην ομάδα του Metalzone και έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο των δισκοκριτικών σε όλο τους το φάσμα αλλά και τις οργάνωσης του διαμοιρασμού τους ανάμεσα στους συντάκτες. Διασχίζοντας τις 7 θάλασσες είναι ο άνθρωπος που θα γράψει με την ίδια ευκολία και ευφράδεια για το νέο άλμπουμ των Helloween αλλά και το νέο My dying bride γιατί τα ακούσματά του καλύπτουν όλη τη γκάμα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στεφανος Στεφανιδης

Editor

Ο έτερος μέγας reviewer του Metalzone είναι ο Στέφανος που με την απίστευτη δίψα για καινούρια ακούσματα αποτελεί τον ακούραστο reviewer σε όλο το φάσμα των ειδών της Metal. Βέβαια αν έγραφε και για τον Αλκίνοο Ιωανίδη δεν θα τον χάλαγε αλλά αυτό είναι εκτός ύλης του Metalzone.gr

Gerasimos "Signfollower" Douros

Editor

Η έναρξη της ενασχόλησης μου με το μέταλο συνέπεσε με την έναρξη της δεκαετίας του 90... Όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισε να γίνεται κατανοητή η διάφορα ενός μουσικού ιδιώματος ως μορφής τέχνης , έκφρασης και ως... "προϊόντος". Με πυξίδα την συγκεκριμένη διαπίστωση ξεκίνησε μια διαδρομή μουσικολογικής αναζήτησης και αναπόφευκτα κατά την διάρκεια της ήρθα σε επαφή με το Metalzone.gr. Η συνεργασία αποδείχτηκε  οτι ήταν θέμα χρόνου να λάβει χώρα.  Από την στιγμή εκείνη συμμετέχω στην προσπάθεια με "underground" διάθεση αλλά και  χιούμορ....

Steve Woodier

Radio Producer - Deathrattle Show

 I was a normal kid until Black Sabbath Vol 4 fried my brain and it all went downhill from there!  

So, what can you expect from Deathrattle Podcast? Well, pretty much anything that slithers underneath the deepest chambers of underground metal. Doom, Death, Thrash and Sludge are the mainstays of the show but expect the unexpected as I can quite easily follow a track from Slayer with something by Uriah Heep. I'll play long tracks, short tracks, instrumentals and jams of all levels of depravity.

What am I hoping to achieve? That someone discovers their new favourite band after listening to a show. Steve ~ Deathrattle Podcast

Nick Parastatidis

Editor

Δύσκολο πράγμα να περιαυτολογείς. Οι πράξεις νομίζω μιλάνε καλύτερα για τον εαυτό του καθένα μας. Οπότε θα κριθούμε από το έργο μας. Η «δημοσιογραφική» μου ενασχόληση με την metal μουσική ξεκίνησε κάπου το 2001 με το webzine BEHIND THE VEIL που διατηρώ μέχρι σήμερα. Τα παιδιά από το METALZONE μου έκαναν την τιμή να με καλέσουν στην παρέα τους και ανταποκρίθηκα με μεγάλη μου χαρά. Ελπίζω να τα λέμε από εδώ για πολύ καιρό….

Copyright 2024. All Right Reserved.