Monuments

September 10, 2020

Όταν είχα πρωτακούσει τον έκτο δίσκο των αγαπημένων, και στον γράφοντα και στους Έλληνες metalheads, Nevermore που κυκλοφόρησε από την Century Media στις 25 του Ιούλη του 2005, με τον τίτλο "This Godless Endeavor" ξαφνιάστηκα και συνσμα εντυπωσιάστηκα. Σαν να έβγαινε μια διαφορετική αύρα, ένας εναλλακτικός ήχος, αλλά και πάλι όλα να ακούγονται, να μυρίζουν, να τα νιώθεις Nevermore. Ακόμα και το εξώφυλλο, φιλότεχνημένο από τον Hugh Syme, φαντάζει διαφορετικό, εναλλακτικό, φουτουριστικό και σε βάζει σε πιο ακραίες σκέψεις.

August 18, 2020

Αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισαν τα περιοδικά στις στήλες των νέων τους, όσο και τα fanzine να γράφουν για μια νέα μπάντα με το όνομα Malakis Reign. Τόσο το όνομα, όσο και το γεγονός ότι στα φωνητικά ήταν ο James Rivera και στο μπάσο ο Mike LePond, έκανε πολλούς να ψάξουν τα demo της μπάντας.

August 01, 2020

Τι είναι στα αλήθεια metal? Μην είναι οι κιθάρες και τα άλλα metalοόργανα? Μην είναι το distortion? Ο θόρυβος που λένε οι εξωσχολικοί εχθροί ή οι fanatics με το noice? Οι Σουηδοί Pain Of Salvation prog metallers έχουν βάλει στον εαυτό τους αυτά τα ερωτήματα και απαντούν κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο. Ο δίσκος ‘’Be’’ κυκλοφόρησε και ταρακούνησε τα metalικά νερά και όχι μόνο, στις 12 του Οκτώβρη του 2012. Από την προοδευτική εταιρία Inside Out Music.

July 29, 2020

Τρεις καλότυχοι Γερμανοί. Σαν ταινία μοιάζει. Με φόβο ενστίκτου (Primal Fear). Οκ σαν ταινία θρίλερ. Mat Sinner, (Sinner, Jorn, etc) μπάσο και φωνή. Tom Naumann και αυτός και στους Sinner, κιθαριές καθάριες. Με διαλείμματα εδώ η παρουσία του. Και φυσικά ο Ralf Scheepers φωνή. Ex Gammaray και παρολίγον God στην θέση του Metal God. Αυτοί ξεκίνησαν στην Γερμανία την περιπέτεια που λέγεται Primal Fear. Ακόμα εκεί ε Κάπου στα μέσα – τέλη των 90ς. ‘’Primal Fear’’ 1997, ‘’Jaws Of Death’’ 1999, ‘’Nuclear Fire’’ 2001, ‘’Black Sun’’ 2002, ‘’Devil’s Ground’’ 2004 οι δημιουργίες τους.

July 25, 2020

Πάνω στην δύση της προηγούμενης χιλιετίας και στην αυγή της τωρινής στην blackοκρατούμενη Νορβηγία δημιουργήθηκαν οι Pagan’s Mind. Κάπου ανάμεσα στην μουσική φιλοσοφία των συμπατριωτών τους Conception και την μουσική δεξιοτεχνία των Dream Theater οι Pagan’s Mind, κρατώντας στο όνομα τους τον απαραίτητο παγανισμό, δημιούργησαν τον progressive/power ζεστό, μουσικό, λυρικό ήχο τους.

July 20, 2020

Θυμάμαι σαν να είναι χθες, να πηγαίνω σε ένα παζάρι δίσκων και βινυλίων το 2000 (χρονιά που μετακόμισα στην Αθήνα) και ανάμεσα στις αγορές μου να είναι και κάποιες τυφλές. Μια από αυτές ήταν το ντεμπούτο των Into Eternity που μου τους πρότεινε ο άνθρωπος πίσω από γνωστό distro/εταιρία από τον Πόρο μιας και είχε αρκετές κόπιες από κυκλοφορίες της  DVS. Έτσι και έγινε και απόκτησα το ντεμπούτο των Καναδών Into Eternity, ένα μοντέρνο μείγμα μελωδικού death metal με καθαρά αλλά και ακραία φωνητικά.

July 19, 2020

Ίσως κάποιοι να αναρωτιούνται ακόμη και σήμερα πως θα είχαν εξελιχθεί οι Fates Warning μετά το “Awaken the Guardian”, αν δεν πήγαιναν σε πιο progressive μονοπάτια με άλλο τραγουδιστή, αλλά κρατούσαν εκείνο το ονειρικό-παραμυθένιο power metal ύφος του τρίτου άλμπουμ. Οι Verscythe από το New Bedford, στο ένα και μοναδικό άλμπουμ τους, “A Time Will Come” όχι απλά έδωσαν απάντηση, αλλά παρουσίασαν το ύφος αυτό με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

July 13, 2020

Γεννήθηκα το 1979. Το 1995, δηλαδή όταν ήμουν 15-16 ετών, εκτός από τις εκπαιδευτικές μου δραστηριότητες, άκουγα πολύ μουσική και μπάντες όπως οι Emperor, Abigor και οι Burzum. Στη Γαλλία, ένας συνομίληκος μου με πιθανότατα ίδια ακούσματα, συνέθετε και μουσική. Και τι μουσική!!! Το όνομα αυτού Vindsval, η μπάντα του Blut Aus Nord και η μουσική για το συγκεκριμένο δίσκο ανήκει στο ‘’ Ultima Thulée’’. Μαζί με τον παντοτινό του φίλο ,W.D.

July 12, 2020

Τον Steve Harris ΟΛΟΙ τον ξέρουμε. Υπάρχει όμως και κάποιος ακόμα, κιθαρίστας αυτός και αξίζει να ασχοληθούμε λιγάκι παραπάνω μαζί του. Μιλάμε για την Βρετανική hard rock μπάντα των Shy. Ξεκίνησαν το 1980 από τη γενέτειρα του metal, το Birmingham, σαν Trojan στην αρχή. Το ντεμπούτο ‘’ Once Bitten, Twice Shy’’ τους βγήκε μόλις το 1983 και απέσπασε καλές κριτικές από τον Βρετανικό τύπο αλλά το όνομα τους δεν ακούστηκε πολύ παραέξω. Κατάφεραν όμως να υπογράψουν με την τεράστια RCA Records για το δεύτερο άλμπουμ τους, ‘’Brave The Storm’’ που τους έκανε πολύ γνωστότερους.

July 10, 2020

Μας αρέσει να διαβάζουμε δημοφηφίσματα και να παίρνουμε και ίδιοι ενεργό μέρος. Κλασσική ερώτηση: Καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς. Ε λοιπόν το 1984, ο δημοσιογράφος των Metal Forces,  Dave Raynolds είχε ψηφίσει τον Bob Mitchell  για αυτή τη θέση, ακούγοντας το ντέμο που είχαν βγάλει την ίδια χρονιά οι Αμερικανοί Attacker. Σύντομα τους μυρίστηκαν τα σωστά ρουθούνια και υπέγραψαν με την Metal Blade aαφού δοκιμάστηκαν επιτυχώς στο πέμπτο μέρος της Metal Massacre σειράς.

Copyright 2020. All Right Reserved.