Monuments

November 20, 2020

Δεν μπερδευόμαστε με τους Άγγλους pagan/folk blacksters. Εδώ έχουμε ατόφιο, γνήσιο black metal από τη Νορβηγία. Μπάντα του 1994, την χρονιά που κυκλοφόρησε η συλλογή Ørevox που προωθούσε Νορβηγικές μπάντες της τοπικής σκηνής (από διάφορα είδη, όχι μόνο metal) κοντινών πόλεων. Black Metal ήταν μόνο οι Ragnarok και οι μοναδικοί που τα κατάφεραν και έκαναν καριέρα (οκ, εμείς σαν μεταλλάδες ξέρουμε και τους Artch και Witchhammer αλλά δεν άντεξαν στο χρόνο σαν μπάντες).

November 17, 2020

Έπεσε πολύ σκέψη και διαμάχη με τον εαυτό μου για ποιον από τους δυο πρώτους δίσκους των Νορβηγών Aeternus θα παρουσιάσω στις παρακάτω γραμμές. Και αυτό διότι και οι δυο είναι ΤΕΛΕΙΟΙ. Και Black Metal. Αργότερα το γύρισαν σε πιο death metal φόρμες και αν και παρέμειναν πολύ καλοί, έχασαν από την αρχική τους μαγεία. Μια κατάσταση σαν τους Limbonic Art. Περίεργο πράγμα να ξεκινάς και να είσαι από τους καλύτερους αντιπρόσωπους του είδους και να περνάς στην αφάνεια παίζοντας διαφορετική μουσική, κατώτερη άλλων. Το θέμα βέβαια είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει.

November 15, 2020

Οι Μάγια, μαζί με τους Αζτέκους και τους Ινκας αποτελούν τους γηγενείς λαούς της Κεντρικής Αμερικής στον προκολομβιανό κόσμο. Όλοι έχουμε διαβάσει για το πόσο προηγμένοι λαοί υπήρξαν και πόσα πρόσφεραν στις τέχνες και στις επιστήμες. Στην μυθολογία των Μάγια, η λέξη Xibalba μεταφράζεσαι σαν ‘’το μέρος του φόβου’’ και ήταν ο Κάτω Κόσμος στον οποίο έδρευαν και εξουσίαζαν οι Θεοί του Θανάτοι και τα τσιράκια τους.

November 05, 2020

Οι Enslaved δημιουργήθηκαν στην Νορβηγία στις αρχές των 90ς. Μετά από singles, ep και split κυκλοφορίες οι Grutle Kjellson φωνή και μπάσο, Ivar Bjorsson κιθάρα και synths και Trym Torson τύμπανα κυκλοφόρησαν στις 22 του Φλεβάρη του 1994 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length με τον τίτλο ‘’Vikingligr Veldi’’ βάζοντας φωτιά στο viking black metal με τις προοδευτικές ιδέες που πρέσβευαν. Η ίδια παρέα στις 4 του Αυγούστου του ιδίου έτους κυκλοφόρησαν την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο ‘’Frost’’.

July 13, 2020

Γεννήθηκα το 1979. Το 1995, δηλαδή όταν ήμουν 15-16 ετών, εκτός από τις εκπαιδευτικές μου δραστηριότητες, άκουγα πολύ μουσική και μπάντες όπως οι Emperor, Abigor και οι Burzum. Στη Γαλλία, ένας συνομίληκος μου με πιθανότατα ίδια ακούσματα, συνέθετε και μουσική. Και τι μουσική!!! Το όνομα αυτού Vindsval, η μπάντα του Blut Aus Nord και η μουσική για το συγκεκριμένο δίσκο ανήκει στο ‘’ Ultima Thulée’’. Μαζί με τον παντοτινό του φίλο ,W.D.

April 12, 2020

Στην γη της Πολωνίας πολλά διαφορετικά ιδανικά φύονται και αναπτύσσονται. Είναι η περιοχή που θρησκείες όπως η Εβραϊκή κοινότητα αλλά και η Καθολική Χριστιανική Εκκλησία έχουν καθιερωθεί και καθιερώσει συνειδήσεις. Σε αυτήν την γη θέλει μαγκιά να είσαι metalhead. Ακόμη περισσότερη να παίζεις metal πόσο μάλλον ακραίο black ή death metal. Είναι όμως η γη του Adam Michał Darski aka Nergal. Και της μπάντας του τους Behemoth.

March 24, 2020

Η ναυαρχίδα του black metal  ήταν και εξακολουθεί να είναι,  η Νορβηγία. Εκεί γεννήθηκε το είδος στη μορφή που επικράτησε, εκεί έγιναν τα περιστατικά που το έκαναν διάσημο, εκεί βρίσκεται η μήτρα από την οποίαπροέρχονται δεκάδες νέες μπάντες κάθε χρόνο. Μια μπάντα από τις άπειρες των 90ς που αξίζουν τα εύσημα για την επικράτηση αλλά και την εξέλιξη του είδους είναι οι Forgotten Woods από το Vestland.

February 23, 2020

Η μουσική και οι ταινίες τρόμου ή ιστορίες τρόμου. Με τους μύθους τους που αναβλύζουν τρόμο και την πραγματικότητα που από εκεί πηγάζουν. Πάνε μαζί? Άμα βάλεις και τον συνδετικό κρίκο που λέγεται metal με όλα του τα ιδιώματα. Φυσικά πάνε μαζί. Άμα βάλετε τον King Diamond, τους Electric Wizard και πολλά άλλα metal σχήματα, με διαφορετικό ήχο και ύφος το καθένα, θα βρείτε πολλές συνδέσεις μεταξύ μουσικής, metal, και ιστοριών – ταινιών τρόμου. Και με τους περισσότερους δίσκους να είναι concept πάνω σε αυτά τα τρομακτικά θέματα.

January 29, 2020

Η Ελλάδα έχει πλούσιο μουσικό πολιτισμό από τα αρχαία χρόνια. Η Ελλάδα έχει σημαντικές black metal κυκλοφορίες. Υπάρχει και μια μπάντα που τόλμησε πριν πολλά χρόνια να συνδυάσει αυτά τα δυο, ταιριάζοντας τα και βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες με τα χρόνια. Κάβειρος το όνομα της μπάντας, Kawir όπως πλέον είναι γνωστοί παγκοσμίως. Η μπάντα ξεκίνησε από τον Mentor (μπάσο), Eskarth (κιθάρες) και Necroabyssious (φωνή) το 1993 και την πρώτη τους σύνθεση την κυκλοφόρησαν και σε split με τους Γιαπωνέζους Sigh.

October 17, 2019

Εφηβικός ενθουσιασμός. Τέσσερις έφηβοι από το Trollhättan της Σουηδίας  δημιουργούν μπάντα και την ίδια νύχτα δημιουργούν το demo τους. Το όνομα τους Lord Belial και η μουσική που παίζουν black metal. Τα zines της εποχής ανταποκρίνονται θετικά στην εποχή τους και σύντομα δημιουργούν και ένα δεύτερο, εξίσου καλό demo. Συμβόλαιο με την ανερχόμενη τότε Σουηδική εταιρία No Fashion Records και το 1995 κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους ‘’Kiss The Goat’’, περιέχοντας και τα τραγούδια του δεύτερου τους demo.

Copyright 2021. All Right Reserved.