Articles

January 27, 2024
ACHELOUS - ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥ TOWER OF HIGH SORCERY

 

Μια προακρόαση νέου δίσκου είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, πόσω μάλλον αν αφορά μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη μπάντα. Έτσι, το Metalzone αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση των Achelous για την παρουσίαση του νέου τους, τρίτου δίσκου ο οποίος τιτλοφορείται Tower Of High Sorcery και θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου μέσω της No Remorse Records.

January 10, 2023
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η αλήθεια είναι ότι οι ιστορίες συνωμοσίας πάντα έχουν ένα ενδιαφέρον.  
Τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από την πλειοψηφία.

Ποιο είναι το κριτήριο όμως που οδηγεί την πλειοψηφία να καταλήγει στο ότι αυτές οι ιστορίες είναι μυθεύματα? Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει τέτοιες υποθέσεις από πρώτο χέρι, ώστε να είναι σίγουρος για το που βρίσκεται η αλήθεια και που όχι?  

June 27, 2022
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΤΟΥ HEAVY METAL ΜΕΡΟΣ 2ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

O Lester Bangs - συντάκτης μουσικού περιοδικού, θεωρείται ο πρώτος που χρησιμοποιήσε τον όρο Heavy Metal στην δεκαετία του ‘70, η επινόηση του όρου δεν χαρακτήριζε ένα είδος μουσικής, όπως έγινε μετά από μερικά χρόνια, αλλά στιγμάτιζε συγκροτήματα και δισκάκια που δεν ήταν αρεστά στον ίδιο.  Στην ταινία Almost Famous (2000) o Philip Seymour Hoffman υποδύεται τον Lester Bangs, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας ξινός ειδίμωνας της ροκ μουσικής, που δύσκολα ικανοποιείται από κάτι που θα ακούσει, και ακόμα πιο δύσκολα θα πει καλό λόγο...  

January 17, 2022
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΤΟΥ HEAVY METAL

Αν κάποιος μας έλεγε σήμερα ότι οι παρακάτω μπάντες χαρακτηρίζονταν ως Heavy Metal στην δεκαετία του 70, σίγουρα θα τον θεωρούσαμε άσχετο και ίσως ψυχικά διαταραγμένο…  
Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Aerosmith, Blue Oyster Cult, Ted NugentMonstrose, Van Halen, Rush, UFO, AC/DC, Rainbow, Queen, Nazareth, Judas Priest, Whitesnake...

January 07, 2022
METALZONE EDITOR'S TOP 20 PICKS FOR 2021

What a year 2021 has been! Thankfully music production has been overwhelming both in quantity and quality. It's almost impossible to summarize this whole year in just a few favorite picks but Metalzone's editors and radio producers did their best to give you a good glimse of the tons of metal that were presented to us throughout 2021! So here they are!

 

Gerasimos "Signfollower" Douros

November 01, 2021
ΠΑΡΑΣΙΤΑ...

Ένα από τα πολλά νοήματα που μου έκανε η Heavy Metal μουσική, ήταν να μη το βάζω κάτω. Να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε κατάσταση όρθιος.

Ακόμα και αν πέσω δε πτοούμαι γιατί ξέρω ότι θα σηκωθώ και τότε θα είμαι ακόμα πιο δυνατός.

Για να μπεις σε μία μάχη πρέπει να υπάρχει κάποιος εχθρός, και εγώ εχθρούς δεν δημιουργώ, παρόλα αυτά κάθε τόσο όλο και κάποιον έχω να αντιμετωπίσω.

December 31, 2020
2020 BEST ALBUMS

Και φέτος στο τέλος μιας... ιδιόρρυθμης χρονιάς  οι συντάκτες του Metalzone δίνουν τις λίστες τους για τα 10 καλύτερα album της χρονιάς. Ευχόμαστε σε όλους  ένα ευτυχισμένο 2021 με υγεία και μεταλλικές μουσικές... με άποψη ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

August 22, 2020
SUBBUTEO ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80

1947. Ο βετεράνος της αγγλικής πολεμικής αεροπορίας Peter Adolph που είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, την ορνιθολογία και τα πτηνά, παρουσίαζε στην Υπηρεσία Ευρεσιτεχνίας ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η ονομασία του ήταν The Hobby και προερχόταν από το αγαπημένο του αρπακτικό γεράκι (Hobby Hawk). Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια μικρογραφία ποδοσφαίρου. Η συσκευασία του ήταν ένα μικρό κουτί στο οποίο περιέχονταν δύο φύλλα από σκληρό χαρτόνι.

August 07, 2020
AMERICAN GODS - SEASON 2

Από το blog της φίλης Μαρίας Μαρκουλή 
www.mariamarkouli.com

Το τρικ εδώ είναι το εξής. Αν περάσεις στα γρήγορα απ’ έξω από το American Gods και ρίξεις μια ματιά από το παράθυρο είναι πιθανό να  προσπεράσεις και να συνεχίσεις. Πόσους  σούπερ ήρωες να δεις ακόμη ; Και από δω πάνε κι άλλοι.

April 18, 2020
ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΡΙΛΕΡ

Ψυχολογικά θρίλερ. Μια ευρύτατα διαδεδομένη κατηγορία ταινιών που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα και κορυφαίες ταινίες εν γένει. Ως ψυχολογικά θρίλερ ορίζονται εκείνες οι ταινίες που επικεντρώνονται στην ασταθή, διαταραγμένη ή και εντελώς παραισθητική ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών. Το σασπένς στα ψυχολογικά θρίλερ προέρχεται κυρίως από την ανάδειξη θεμάτων ψυχικής φύσεως που χαρακτηρίζουν τους ήρωες παρά από την ωμή δράση και τη σωματική βία.

Copyright 2024. All Right Reserved.