ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHTHAWKS

Η νέα δουλειά των Nighthawks έχει τίτλο “stellar warlords” είναι αθεραπευτά  κλασικομέταλλικη και ποιοτικότατη. Το metalzone.gr  επικοινώνησε με τους Nighthawks για τις λεπτομέρειες.

Μετά από 3 χρόνια νέα δουλειά τι μεσολάβησε όλο το διάστημα αυτό.

Όπως oλος ο κόσμος έτσι κι εμείς επηρεαστήκαμε από τα lockdown τα οποία όλως τυχαίως σκάγανε πάνω που το σχήμα προγραμμάτιζε κάτι. Παρότι τα προβλήματα διαφόρων ειδών που αντιμετωπίσαμε θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλίο, εν  τέλει  καταφέραμε  να ηχογραφήσουμε το δεύτερο album μας και να προσθέσουμε κι ένα νέο μέλος στο line up,τον Άγγελο στο μπάσο.

Μιλήστε μας για το νέο album

Tα κομμάτια του stellar warlords στην πλειοψηφία τους υπήρχαν πριν καν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο μας "Night of the witch",αν και το αρχικό πλάνο ήταν οι ηχογραφήσεις να ξεκινήσουν αρκετά πιο νωρίς ,το κλείσιμο του studio που δουλεύαμε μας έβαλε αναγκαστικά σε μια διαδικασία  αναζήτησης ,ευτυχώς βρέθηκε το made in hell και ο david, και έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους ,μουσικά τώρα θα αρκεστώ να πω ότι το stellar warlords είναι όπως και το ντεμπούτο μας ένας συνδυασμός οργής, δύναμης και ατμόσφαιρας.

nighthawks1_0.jpg

Θα λέγατε κοιτώντας  πίσω την διαδικασία της σύνθεσης ηχογραφήσεων κτλ οτι το  stellar warriors πλέον,  συνεχίζει από το πρώτο album η θα λέγατε οτι είναι απόπειρα να πάει τo θέμα παρακάτω.

Λειτουργούμε πάντα με το συναίσθημα χωρίς να πολυσκεφτούμε κινήσεις που θα βοηθήσουν το σχήμα να γίνει πιο "αποδεκτό" η να "προοδεύσει μουσικά" ,για μας πάνω απ' όλα η μουσική είναι έκφραση και οι όποιες αλλαγές  γίνονται φυσικά   χωρίς σκοπιμότητα ,ας πούμε πάντως ότι με τον καιρό μαθαίνουμε και αποφεύγουμε πιο εύκολα πιθανές αστοχίες.

Υπάρχει μια φουτουριστική νότα ή είναι η ιδέα μου ;

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην θεματική κάποιων κομματιών ?,όντως τα 4 πρώτα τραγούδια έχουν sci-fi θεματολογία.

Υπάρχει κάποιο concept ;

Ναι κατά κάποιο τρόπο ,τα μισά κομμάτια έχουν sci-fi θεματολογία ,και τα υπόλοιπα epic ,στιχουργικά πάντως είναι αυτόνομα αφού καταπιάνονται με διαφορετικά θέματα(από φανταστικές ιστορίες μέχρι κινηματογράφο ,μύθους και λογοτεχνία).Υπάρχει βέβαια και ένα νοερό concept σχετικά με τον Θάνατο στα τελευταία 3 κομμάτια.

Δημιουργείται η εντύπωση οτι υπάρχει μια παγιωμένη ας το πούμε τεχνοτροπία που χαρακτηρίζει το υλικό σας. Οι επιρροές είναι αναλλοίωτες η θα λέγατε οτι πλέον όλα έχουν πάρει μια μορφή και το δρόμο τους ηχητικά ;

Κάθε δουλεία μας δημιουργείται από το μηδέν ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουμε ένα metal σχήμα ,από 'κει και πέρα ο χρόνος θα δείξει.

Το artwork ακόμα μια φορά προσεγμένο  λίγα λόγια ;

Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους ,πρώτα απ' όλα  την Ηρώ που έκανε το artwork ,τον Doug widdes που είναι ο δημιουργός του πρώτου εξώφυλλου ,και τέλος τον kouro και την old school art για το δεύτερο εξώφυλλο.

Διπλό εξώφυλλο συνειδητή επιλογή ;

Απόλυτα, ένα για κάθε concept

Το album  κυκλοφορεί από την Secret port ως πρόεκυψε η συνεργασία ; Εντυπώσεις

H συνεργασία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων ,ο Θεοδόσης της secret port είναι από τα σημαντικότερα και πιο εντάξει άτομα στον underground metal χώρο, βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι σαν Αιγινίτης μας προμηθεύει και δωρεάν φιστίκια (εντάξει πλάκα κάνω)

 

Πανδημία κλεισούρα... και οι συναυλίες ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες τι να περιμένουμε ;

Υπάρχει το αντικειμενικό πρόβλημα της έλλειψης ντράμερ ,όταν λυθεί θα έρθουν και οι συναυλίες ,άλλωστε είναι κάτι το οποίο το θέλουμε πολύ.

Μελλοντικά σχέδια ;

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε μουσική χωρίς όμως να υπάρχει κάτι προκαθορισμένο ακόμα ,πιθανότατα όμως τον επόμενο χρόνο να ηχογραφήσουμε κάποια παλιότερα κομμάτια που δεν μπήκαν στα2 albums μας και να τα βγάλουμε σε digital μορφή.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη αυτή.Το κλείσιμο αφορά τους καλλιτέχνες παρακαλώ :

Καλλιτέχνες ε ; Σίγουρα ο όρος μας τιμά αλλά μάλλον προτιμάμε τον όρο metal μουσικοί ,ευχαριστούμε πολύ εσένα Γεράσιμε και το metal zone για την συνέντευξη ,όσοι θέλετε να αποκτήσετε το “stellar warlords” μπορείτε μέσω των σελίδων μας σε facebook  και bandcamp,ενώ είναι διαθέσιμο ελεύθερα για ακρόαση στο youtube μέσω του καναλιού NWOTHM full albums.

Copyright 2024. All Right Reserved.