Listening Session: Black Soul Horde
\r\n \r\n
\r\n
\r\nΚυριακή απόγευμα βρεθήκαμε στα Moth Studio για να ακούσουμε το ντεμπούτο άλμπουμ των Black Soul Horde. Βέβαια, μπορεί η κυκλοφορία αυτή να είναι η πρώτη τους, αλλά τα μέλη της μπάντας έχουν ήδη προϋπηρεσία σε συγκροτήματα όπως οι Speedblow, Mahakala, Sun Of Nothing, End κ.τλ.
\r\n
\r\nΣτο χώρο βρήκαμε τους δύο ιθύνοντες νους Γιάννη Τσιακόπουλου (μουσική, παραγωγή) και Δημήτρη Κότση (στίχοι). Μετά τις πρώτες γνωριμίες περάσαμε αρκετά γρήγορα στο κύριο χώρο του studio για την προακρόαση. Η μπάντα αν και αρκετά φιλική (και ιδιαίτερα καλή στις προμήθειες μπύρας) ήταν φανερό, κυρίως από το Δημήτρη, ότι αδημονούσε να ακούσει τα σχόλια μας, όσο και εμείς τα τραγούδια της.\r\n
\r\n
\r\n\r\n
\r\n
\r\nΤο tracklist του δίσκου έχει ως εξής λοιπόν:
\r\n
\r\n1) Let the Valkyries Ride: Το κομμάτι αυτό υπάρχει ήδη στο διαδίχτυο για όποιον θέλει μια γεύση από τη μπάντα. Ιδανική αρχή και δίνει ένα στίγμα για το στυλ. NWOBHM δηλαδή με επιρροές και από Αμερική (Omen, Cirith Ungol κτλ).
\r\n
\r\n2) Horns Of War (Envermore): Λίγο διαφοροποιημένα φωνητικά, κάτι που γενικώς το συναντάμε στο άλμπουμ. Εμφανίζονται και οι επιρροές από ευρωπαϊκό power/epic. Δεν μας χαλάει καθόλου.
\r\n
\r\n3) Hour Of The Dragon: Με μια Holocaust εισαγωγή, στίχους για τον Conan και πιο βαριά φωνητικά, ίσως να αποτελεί και από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ.
\r\n
\r\n4) Demonon Tagmata: Το συγκεκριμένο κομμάτι μου θύμισε πολύ Sacred Steel. Κολλητικό ρεφρέν και να επισημανθεί η γενικά πολλή καλή δουλειά στα solo. Επίσης υπάρχει στο διαδίχτυο.
\r\n
\r\n5) Ancestor Of The Ancient Gods: Ένα επικό κομμάτι (ίσως ακούμε και λίγο επιρροές Manowar) μεσαίων ταχυτήτων.
\r\n
\r\n6) Reborn In Fire And Blood: Λίγο πιο ανεβασμένες ταχύτητες. Μου έβγαζε και μια αύρα live κομματιού.
\r\n
\r\n7) Coming Home (Call Of Gaia): Πάλι λίγο Manowar κομμάτι (ίσως λόγο εισαγωγής). Τα φωνητικά δίνουν λίγο ατμόσφαιρα και οι ταχύτητες ανεβαίνουν προς το solo για να συνεχίσει πάλι στο power ballad ύφος της αρχής.
\r\n
\r\n8) The Light: Πλησιάζουμε προς το τέλος. Το κομμάτι σχετίζεται με την Νορβηγική μυθολογία (γενικώς το άλμπουμ δανείζεται στοιχεία από την Ελληνική, Νορβηγική, Ηρωική, Χριστιανική και σκοτεινή μυθολογία). Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά σκέφτηκα και λίγο τους Trouble ως επιρροή.
\r\n
\r\n9) Eternal Flame: Αμφιλεγόμενο κομμάτι, εμένα μου άρεσε σε κάποιους όχι. Προσωπικά βρήκα το κύριο θέμα στις κιθάρες πολύ ενδιαφερόν. Οκ, ίσως λίγο απότομο κλείσιμο, αλλά έτσι κι αλλιώς η μπάντα είπε ότι η σειρά των τραγουδιών μάλλον θα αλλάξει.
\r\n
\r\nΣε γενικές γραμμές φύγαμε με πολύ θετικές εντυπώσεις. Τα κομμάτια είναι καλοδουλεμένα και η παραγωγή αρκετά ζεστή ώστε να αρμόζει στο ύφος της μπάντας. Να σημειωθεί ότι το εξώφυλλο (καθώς και το logo/έβλημα της μπάντας) θα γίνει από το Vance Kelly, σχεδιαστή των covers των Down, The Sword και Huntress.
\r\n
\r\nLet there be Metal όπως λέει και στο δελτίο τύπου!!!
\r\n
\r\nDr. D.\r\n
\r\n