ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ TYPHUS

Οι Typhus δεν είναι καινούργιοι στην Ελληνική Thrash σκηνή. Η πορεία τους μέσα στο χρόνο καταλήγει στην κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς το 2020. Επικοινωνήσαμε μαζί τους για να μάθουμε λεπτομέρειές.

Δεν είστε καινούργιοι στη σκηνή τι έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια ;

Καλησπέρα. Η αλήθεια είναι πως η μπάντα ξεκίνησε αρκετά παλιότερα. Το πρώτο active line-up μας νομίζω πως χρονολογείται γύρω στο 2012, με το οποίο, το 2014 κυκλοφορήσαμε το πρώτο EP μας. Στη συνέχεια, πέρασε αρκετός καιρός να σταθεροποιήσουμε το line-up μας και μαζί με κάποιες τεχνικές δυσκολίες, φτάσαμε στο 2020 με σταθερά μέλη και νέο υλικό. Όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσα να σου πω πως ήταν εποικοδομητικά για να φτιάξουμε λίγο τον ήχο μας, να βρούμε το ύφος μας. Ωστόσο, παράλληλα, η σκηνή και ο ήχος της Ελλάδας άλλαξε πολλές κατευθύνσεις, θα έλεγα όχι και τόσο ευνοικές για μπάντες του είδους μας.

 

Πως πρόεκυψε η αλλαγή του ονόματος;

Κυρίως, λόγω του ότι θέλαμε να φανεί σαν νέο ξεκίνημα αυτός ο δίσκος. Είναι αρκετός καιρός από την προηγούμενη κυκλοφορία μας και όπως καταλαβαίνει κανείς, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, οπότε πιστεύω το νέο όνομα αντικατοπτρίζει ακριβώς όλη αυτή την στροφή που κάναμε σε ήχο και ύφος.

Τι ανταπόκριση έχετε λάβει συνολικά  μέσα στα χρόνια ;

 

Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να είμαι δυσαρεστημένος από το feedback που έχουμε λάβει έως τώρα. Ακόμα και σε περιόδους που ήμασταν σχεδόν ανενεργοί, λαμβάναμε θετικά μηνύματα. Σίγουρα και μετά απο εμφανίσεις, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική για εμάς.

 

Χαμός στο Ελληνικό thrash πολλές και δυνατές μπάντες. Πως το έχετε ζήσει όλο αυτό;

Μου δίνεις καλή πάσα, να συνεχίσω την πρώτη ερώτηση τώρα! Η Ελλάδα έδειξε, κυρίως λόγω της σκηνής που είχε δημιουργηθεί τα χρόνια 2012-2014, ότι σε αυτόν τον ήχο έχει πραγματικά χτίσει μια παράδοση. Νομίζω πως δύσκολα θα ξαναζήσουμε κάτι τόσο μαζικό και συλλογικό. Όλες οι μπάντες πιστέυω κέρδισαν και κερδίζουν από την σκηνή και σίγουρα εάν όλο αυτό το κίνημα έιχε τη δυναμική του ακόμα και το 2020, θα έβλεπε κανείς ακόμα περισσότερες μπάντες να ανεβαίνουν και να γίνονται ανταγωνιστικές στην Ευρώπη.

Ντεμπούτο άλμπουμ το 2020 για εσάς. Μιλήστε μας για αυτό.

Το Mass Produced Perfection είναι μια φυσική εξέλιξη της μπάντας από το προηγούμενο υλικό (EP). Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο μουσικό κομμάτι, ανέβηκε σίγουρα επίπεδα η σύνθεση, αλλά ταυτόχρονα χρειάστηκε και δουλειά για να ανταποκριθεί κανείς στο επίπεδο αυτό παικτικά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που είχαμε με όλους όσους εργάστηκαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και αν μη τι άλλο, με το αποτέλεσμα που είχαμε στο τέλος της μίξης. Θα ήθελα επίσης να πω, ότι πήραμε και τα ρίσκα μας και δοκιμάσαμε μια πιο “ξερή” προσέγγιση στο κομμάτι του ήχου, που θεωρώ ότι εξυπηρετεί ακριβώς το σκοπό της.

typhus_0_0.jpg

 

Πολύ καλό εξώφυλλο δια χειρός Par Olofsson. Είστε θαυμαστές της δουλειάς του; Πως πρόεκυψε η συνεργασία ;

Είχαμε δει καιρό την δουλειά του Par και μπορώ να πω πως πραγματικά έγινα θαυαμστής του από πολύ πριν αποφασίσουμε να έρθουμε σε επαφή για να συνεργαστούμε για το δικό μας εξώφυλλο. Θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζει και ακριβώς το ύφος της δουλειάς του με όλη αυτή τη δυστοπική ατμόσφαιρα που θέλει να βγάλει ο δίσκος. Να μην στα πολύλογώ, δεν το σκεφτήκαμε πολύ. Ήξερα ότι θα πάρουμε κάτι πραγματικά ποιοτικό και χωρίς δεύτερη σκέψη, ήρθαμε σε επικοινωνία.

Η δουλειά κυκλοφορεί από την Punishment 18 Records.  Μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την δουλειά που κάνουν τα παιδιά στην Punishment 18. Είναι άτομα που νιώθουν την μουσική σαν και εμάς και νομίζω ότι τα βρίσκουμε αρκετά καλά. Για όσους δεν έχουν ξανακούσει την συγκεκριμένη εταιρεία, έχει στις κυκλοφορίες της και άλλους δίσκους από μπάντες της δικής μας σκηνής (Chronosphere, Exarsis κλπ) και ειδικεύεται στον thrash ήχο.

Είστε ιδιαίτερα δραστήριοι συναυλιακά  .Τι έχει παίξει;  Ξεχωρίζετε κάποιες εμφανίσεις;

Πράγματι, όλο αυτόν τον καιρό, προσπαθούσαμε να παίζουμε, να κρατήσουμε μια καλή επαφή μέχρι να έχουμε έτοιμο το δίσκο. Μέσα στις εμφανίσεις που θα ξεχωρίζαμε, είναι σίγουρα το live με τους Possessed στη Θεσσαλονίκη, κυρίως λόγω του κόσμου και του ωραίου κλίματος που είχε δημιουργήθεί στο 8ball από νωρίς. Αντίστοιχα, πολύ ξεχωριστό ήταν και το live με τον αείμνηστο Warrell Dane στο Αγρίνιο, που για τους προφανείς λόγους θα το έχω πάντα ψηλά στη λίστα.

Η πανδημία μοιάζει να έχει παγώσει το χρόνο. Ποιά τα σχέδια του γκρουπ μέσα σε αυτή τη συγκυρία ;

Δυστυχώς, η ζημιά που έχει γίνει με ολή αυτή την ιστορία είναι μεγάλη και για πολλές μπάντες είναι σχεδόν αποτρεπτικό από το να συνεχίσουν. Από μεριάς μας, για όσους έχουν δει, είχαμε κλείσει μερικά ευρωπαϊκά dates με Atheist, Cadaver και Svart Crown για τον Σετπέμβριο του 2020, τα οποία αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2021. Μέσα σε όλη αυτή την αδράνεια λοιπόν, πήραμε το χρόνο μας και έχουμε προχωρήσει αρκετά συνθετικά το επόμενο album.

Τo metalzone.gr εύχεται καλύτερα για το μέλλον τα τελευταία λόγια ανήκουν πάντα στο συγκρότημα.

Ευχαριστούμε και από μεριάς μας το metalzone.gr και τους αναγνώστες του. Χωρίς πολλά περιττά λόγια, θα ήθελα τονίσω πώς η στήριξη της δουλειάς πολλών μπαντών είναι πλέον μεγίστης σημασίας για να συνεχίσουν να βγάζουν μουσική. Η κατάσταση αυτή που βρισκόμαστε έχει επηρεάσει μέχρι και ονόματα που δεν θα το φανταζόμασταν. Ας μείνουμε λοιπόν όλοι ενωμένοι σε αυτό για να μην χάσουμε και άλλες μπάντες.

TYPHUS2.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.