PRIMAL FEAR: O MAT SINNER ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ METALZONE.GR

Primal Fear - "King Of Madness" (Official Music Video)

Λίγο πριν την επιστροφή των Primal Fear επί ελληνικού εδάφους στο πλευρό του GUS G για δύο ζωντανές εμφανίσεις μιλήσαμε με ένα από τους στυλοβάτες του συγκροτήματος τον Mat Sinner. Ο Mat μιλάει για την επιτυχία του συγκροτήματος, την 20η επέτειο που γιόρτασαν αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Διαβάστε τι έχει να μας πει.

Καλησπέρα Μάτ. Πως πάνε τα πράγματα στους Primal Fear ?

Hello καλά, μετά το 2018 που ήταν η 20η επέτειος του συγκροτήματος και η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Primal Fear, ετοιμαζόμαστε για το 2019 και τα σχέδια μας. Έχουμε κάποια φεστιβαλ στα οποία θα εμφανιστούμε φέτος το καλοκαίρι και είμαστε στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Νότια Αμερική για λίγο ακόμα Apocalypse touring, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να γράψουμε νέα τραγούδια. Όλοι είμαστε πολύ κινητοποιημένοι.  

Έχετε ένα εξαιρετικό άλμπουμ σε κυκλοφορία. Το Apocalypse κυκλοφόρησε πριν 4 μήνες. Τι ανατροφοδότηση έχετε λάβει από τους φίλους του συγκροτήματος μέχρι τώρα;

Απίστευτη, εκπληκτική! Το Apocalypse είναι παγκοσμίως το πιο επιτυχημένο μας άλμπουμ. Εάν εργάζεσαι για ένα ολόκληρο χρόνο πάνω σε ένα άλμπουμ μπορείς να το αισθανθείς ότι το άλμπουμ είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά οι φίλοι του συγκροτήματος φάνηκε ότι αγάπησαν αυτό το άλμπουμ ακόμη περισσότερο πράγμα που είναι ακόμη περισσότερο καλό. Οι περιοδείες σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία είναι απόδειξη για αυτό.

Διατηρήσατε την ίδια σύνθεση με το Rulebreaker album. Αυτό λειτούργησε ιδανικά για εσάς;

Είμαστε περίπου 4 χρόνια τόσα με το ίδιο line up, κάναμε τόσες συναυλίες και έχουμε κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ μαζί συν το Best Of Fear album με κάποια νέα τραγούδια. Ποτέ μη λες ποτέ αλλά φαίνεται ότι αυτό το line up λειτουργεί σαν μια καλολαδομένη μηχανή και κυρίως επι σκηνής.

Οι Primal Fear έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν ένα πολύ υψηλό επίπεδο σε όλες τις κυκλοφορίες τους μέσα στη διάρκεια αυτών των 20 χρόνων παρόλο που κυκλοφορούν άλμπουμ κάθε ένα με δύο χρόνια. Αλήθεια υπάρχει κάποιο μυστικό για την έμπνευση;

Η αγάπη για τη μουσική – εάν αγαπάς τη δουλειά σου μπορείς να εργαστείς σκληρά αλλά πολύ περισσότερο εύκολα και με μεγαλύτερο κίνητρο. Έχουμε μια μεγάλη διαδικασία προκειμένου να επιλέξουμε το ποιοτικό επίπεδο καιδεν θέλουμε να κυκλοφορούμε άλμπουμ αν δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι με τις συνθέσεις και την δουλειά στο studio. Η μουσική είναι τρόπος ζωής.

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στα 20 χρόνια ύπαρξης σας ως συγκρότημα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις τωρινές συνθήκες; Μπορεί ένα συγκρότημα να επιβιώσει οικονομικά μόνο από τη μουσική του; Η δική σας καλλιτεχνική προσπάθεια έχει απτό αποτέλεσμα;

Για εμάς είναι ακόμη το ίδιο. Έχουμε βελτιωθεί τα τελευταία 8 χρόνια σε σχέση με το πολύ εκτενές touring. Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε αλλά αι να βελτιώσουμε το ποιοτικό επίπεδο. Ευτυχώς μπορούμε να περιοδεύουμε παντού στον κόσμο και έχουμε παντού κόσμο που μας είναι πιστός. Φυσικά οι καιροί έχουν αλλάξει σε πολύ πιο σκληρούς για τους μουσικούς και όλοι στη μπάντα έχουμε κάποια επιπλέον project στο recording studio, κάνουμε παραγωγές σε άλλους καλλιτέχνες, γράφουμε τραγούδια, band projects κλπ. Αλλά όλοι μας εργαζόμαστε 100% υπέρ της μουσικής σκηνής.

Τι κάνει τους Primal Fear alive and kicking μετά από τόσα χρόνια;

Παραμένουμε fans της metal και έχουμε την μουσική στην καρδιά μας και αγαπούμε τον τρόπο ζωής με τον οποίο συνεπάγεται. Είμαστε φίλοι, μια αδελφότητα. Έχουμε επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής και έχουμε πολλά μεγάλα πλάνα για τα επόμενα χρόνια..

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ένα μεγαλειώδες comeback του κλασσικού ήχου του heavy and power metal. Το βιώνεται και εσείς αυτό; Ποια είναι η άποψή σου; Πρόκειται για μια ρετρό επιστροφή ή νιώθεις ότι επιστρέφει για να μείνει;

Το Metal και το Heavy Rock ήταν πάντα μέρος της μουσικής σκηνής και θα είναι πάντα με διάφορες εκδοχές. Όπου και αν βρεθούμε στον κόσμο υπάρχουν metal fans, δεν είναι retro είναι απλά ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της και αυτό είναι πολύ καλό για μένα.

Έχεις χρόνο να ακούσεις καινούρια μουσική; Κάποιο νέο συγκρότημα που θα πρότεινες;

Ακούω πολύ μουσική κάθε μέρα. Όλα τα είδη μουσικής και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες νέες μπάντες εκεί έξω. Σχετικά με την metal σκηνή, εξακολουθώ να προτιμώ τις παραδοσιακές μπάντες που ξέρουμε όλοι.

Σε λίγες μέρες θα σας υποδεχθούμε για 2 ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σας είδαμε ζωντανά εδώ. Έχεις αναμνήσεις από τότε; I

Έχουμε δώσει ένα από τα πρώτα μας show στην Ελλάδα. Υπέροχες αναμνήσεις από εκείνα τα show. Αλλά νομίζω ότι μας πήρε πολύ χρόνο για να επιστρέψουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει τώρα αυτό και ακόμη περισσότερο που είναι με τον φίλο μας Gus G. Και τη φανταστική μπάντα του..

Το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε ένα CD boxset με τις κυκλοφορίες σας στη Nuclear Blast Recordings. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε ένα vinyl boxset με τις κυκλοφορίες σας στο μέλλον;

Έχουμε πολλά πλάνα για το 2019 για να δουλέψουμε πάνω σε επανακυκλοφορίες και του back catalogue, vinyl κλπ. Έχουμε κάποιες σοβαρές επιχειρηματικές συζητήσεις με τη Nuclear Blast μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να κάνουμε πλάνα και να καταλήξουμε σε στρατηγική και όπως ρώτησες το βινύλιο εμπεριέχεται σε αυτές.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου Matt. Ανυπομονούμε να σε δούμε ζωντανά στην Ελλάδα. Η τελευταία κουβέντα είναι δική σου.

Είναι υπέροχο για τους Primal Fear να επιστρέφουν στην Ελλάδα και ανυπομονούμε για δύο ισοπεδωτικά shows με θορυβώδεις και δυναμικούς fans! Cheers!
 

Ερωτήσεις Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος/ μετάφραση Έλενα Μιχαηλίδου

Copyright 2024. All Right Reserved.