SEPTIC FLESH ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Septicflesh - Portrait of a Headless Man (official video)

Λίγο πριν την εμφάνισή των Septic Flesh στην Αθήνα ο Χρήστος Αντωνίου μιλά για το παρόν της μπάντας, τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά και τι πρόκειται να δούμε στη σκηνή! Μας μιλούν για τα σχέδια τους να εμφανιστούν με συμφωνική ορχήστρα στο εξωτερικό αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται να αλλάξουν δισκογραφική στέγη... 

Metalzone: Άρχικα Χρήστο να σε ευχαριστήσω και έγω και το site για τον χρόνο σου και για αυτήν την συνέντευξη. Που σε πετυχαίνω;

Χρήστος: Κοίταξε, αυτήν την στιγμή είμαι πιεσμένος γιατί έχουν πέσει όλα μαζί, γυρίσαμε από Ευρωπαϊκή περιοδεία, στην συνέχεια φύγαμε για το πλοίο (70000 tons of Metal), τώρα είναι η Αθήνα, ακολουθεί περιοδεία στις Η.Π.Α. και όπως καταλαβαίνεις είναι πολλά πράγματα μαζί τα οποία είναι σημαντικά και πρέπει να γίνουν άμεσα. Βέβαια γκρινιάζουμε, απλά είμαστε λίγο πιεσμένοι αλλά θα την παλέψουμε την κατάσταση.

Metalzone: Να τα πάρουμε λίγο με την σειρά τα πράγματα, κυκλοφόρησε στις 1/9/2017 από την Season of Mist το Codex Omega, το οποίο μέχρι τώρα αποσπά διθυραμβικές κριτικές και δικαίως θα έλεγα, ποιο είναι το «μυστικό» που οδήγησε σε αυτήν την επιτυχία;

Χρήστος: Μυστικά επί της ουσίας δεν υπάρχουν, πιστεύω ότι όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και έχεις στόχους και όραμα, στο τέλος τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν, όπως έγινε και στο Codex Omega. Καθίσαμε όλοι μαζί σαν ομάδα, συγκεντρωμένοι, να πειραματιστούμε, να ψάξουμε για νέα μονοπάτια ώστε να δώσουμε στον ήχο μία φρέσκια πνοή. Πάντα, κάθε κυκλοφορία για μας είναι σημαντική και το ίδιο κάναμε και για το Codex Omega. Είναι ένα album που από τα γεγονότα δείχνει ότι είναι το καλύτερος μας μέχρι τώρα και αυτό μας ικανοποιεί και μας γεμίζει με ενέργεια, ώστε να παραμείνουμε «πεινασμένοι» και στον επόμενο μας δίσκο να το ξεπεράσουμε.

Metalzone: Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατότερο του σημείο;

Χρήστος: Πιστεύω ότι είναι καθαρά Septic Flesh, με στοιχεία που μπορείς να βρεις και στις δύο εποχές, βέβαια πιο ορατή είναι η δεύτερη περίοδος με τα συμφωνικά στοιχεία, και πιστεύω ότι πλέον είμαστε πιο ώριμοι ως συνθέτες, στο πως θα συνδιάσουμε τα metalστοιχεία με τα ορχηστρικά.

Metalzone: Yayli Tambour, Didgeridoo, Duduk είναι μερικά από τα άγνωστα, προς εμένα τουλάχιστον, μουσικά όργανα που συναντούμε στον ήχο των SepticFlesh. Πώς τα διαλέγεις και πόσο σημαντικά είναι για τον ήχο σας;

Χρήστος: Αυτό γίνεται κατά την διάρκεια της σύνθεσης και επειδή εγώ ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι,  θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ. Ακούω τις συνθέσεις, είτε τις δικές μου είτε των υπολοίπων και είναι σαν να «ακούω» τον ήχο κάποιων συγκεκριμένων οργάνων. Για παράδειγμα, στο Portrait of a Headless Man, το οποίο έχει και λίγο πιο τραγικό χαρακτήρα, θεώρησα ότι το Duduk έχει θέση, είναι σαν κάθε φορά να ακούω μία κραυγή. Όταν συνθέτω «ακούω» στο μυαλό μου διάφορα μουσικά όργανα, θεωρώ ότι είναι ένας συνδιασμός ενστίκτου και γνώσης.

03.jpg

Metalzone: Εμένα όταν μου λένε Septic Flesh, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται συνειρμικά στο μυαλό, όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, είναι τα ορχηστρικά σας μέρη,για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ. Πόσο πιθανό είναι στο μέλλον να δούμε τους Septi Flesh live με μία συμφωνική ορχήστρα;

Χρήστος: Για πρώτη φορά είμαστε πολύ κοντά σε ένα τέτοιο εγχείρημα, για να καταλάβεις, έρχεται ο manager μας αυτήν την εβδομάδα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι και αυτό, καθώς είναι στα άμεσα πλάνα μας. Για φθινόπωρο το κοιτάμε, αλλά θα γίνει στο εξωτερικό (σ.σ. ένιωσα σαν παιδάκι που του παίρνουν την σοκολάτα από το χέρι πριν την πρώτη δαγκωνιά). Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις ένα τέτοιο project θέλει και αρκετά χρήματα, οργάνωση, συγκεκριμένο χώρο, έτσι ώστε να βγάλεις ένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Metalzone: Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ έχουμε και λέμε, 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενδιάμεσο σταθμό το Dubai και Βυρητό, Ευρωπαϊκό tourμ ε τους Inquisition και τους Odious, 70000 tons of metal, Αθήνα μετά έχουμε Φλεβάρη και Μάρτη tour στις Η.Π.Α., στην συνέχεια πριν αρχίσουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ όπου και εκεί είστε σχεδόν full, έχουμε και την Θεσσαλονίκη; Αρχικά το ρεκόρ του Φιλέα Φογκ το σπάσατε; Πως είναι να ζεις περισσότερο μέσα σ’ένα tourbus από ότι σε σπίτι;

Χρήστος: Αρχικά να σου πω ότι μάλλον πάμε περιοδεία και σε Ασία/Αυστραλία και μάλλον Ιαπωνία. Δεν ξέρω αν το σπάσαμε το ρεκόρ, πάντως κοντά είμαστε σίγουρα. Το ευχάριστο πλέον είναι ότι μπορούμε πια να παίξουμε παντού. Τον τελευταίο καιρό είναι η αλήθεια ότι βρισκόμαστε συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι, μερικές φορές αυτό είναι δύσκολο γιατί σου λέιπει το σπίτι σου. Βέβαια παρ’όλη την ταλαιπωρία που μπορεί να φαντάζεσαι ότι έχει ένα tour, εγώ μπορώ να σου πω ότι έχει και τις ανέσεις του, σε κάμια περίπτωση δεν συγκρίνεται με το σπίτι σου, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Η κούραση που νιώθεις είναι ψυχολογική περισσότερο θα έλεγα, ζεις σ’ένα κλειστό χώρο (φάση Big Brother) και μπορείς να νευριάσεις επειδή ένα ποτήρι δεν είναι στην θέση που θα ήθελες. Από την άλλη όμως παίζουμε σε καλά clubs, έχουμε καλά λεοφωρεία, εμείς τα βρίσκουμε όλα έτοιμα και ανεβαίνουμε στην ώρα μας να παίξουμε, άρα μπορώ να πω ότι μ’αρέσει να περιοδεύω. Εν ολίγοις κάνουμε κάτι που μας αρέσει, μπορεί να μας κουράζει και λίγο, αλλά στην τελική νιώθω τυχερός που μπορώ και κάνω αυτό που μου αρέσει.

Metalzone: Πως νιώθεις που η δουλειά σας αγκαλιάζεται από ανθρώπους διαφορετικών χωρών;

Χρήστος: Αυτό στην ουσία είναι και η τροφή σου ως καλλιτέχνης. Αυτό είναι που σε κάνει να θες να δημιουργήσεις και άλλο, το συναίσθημα θα το έλεγα μυθικό. Να βγαίνεις να παίζεις την μουσική σου, να είναι από κάτω οι οπάδοι να σε αποθεώνουν και ονειρεύονται με την μουσική σου, νομίζω ότι αυτό είναι το παν.

Metalzone: Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας επιστρέφετε στην «γειτονιά» σας, να περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, κάτι ξεχωριστό; Σε ρωτάω γιατί τα live σας είναι και λίγο σαν παραστάσεις από καλλιτεχνικής άποψης, δεν είναι δηλαδή ένα κλασικό metal live.

Χρήστος: Χαίρομαι που κάποιοι το αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο και μπορώ να σου πω ότι σίγουρα θα είναι διαφορετικό από το live στο Fuzz πριν δύο χρόνια. Ήδη έχουμε ανανεωθεί σε σκηνικά και κουστούμια, σίγουρα θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις ώστε να κάνουμε το show πιο θεαματικό, πάντα όμως στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να φέρουμε και τις νταλίκες των Metallica, αλλά εμείς θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να απολαύσουν το liveοι άνθρωποι που θα έρθουν.

xlarge.jpg

Metalzone: Επιλέξατε να σας «προλογίζουν» οι Slayer King και οι Scar of the Sun, πως έγινε αυτή η επιλογή;

Χρήστος: Πέραν του ότι μας συνδέει μία φιλία με αυτές τις μπάντες τις εκτιμούμε και πολύ μουσικά, καθότι έχουν ταλέντο, εμπειρία και όραμα. Αυτός είναι ο ένας λόγος που καταλήξαμε σε αυτές τις μπάντες, ο άλλος είναι η διαφορετική μουσική ταυτότητα που έχουν τόσο μεταξύ τους, όσο και μ’εμάς. Εμείς θα είμαστε οι πιο ακραίοι, οι Scar of the Sun πιο progressive/gothic να το πω, οι Slayer King εντελώς άλλο μοτίβο και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πάρα πολύ ωραίο πακέτο.

Metalzone: Οι Septic flesh μετρούν σχεδόν 30 χρόνια ζωής, μετά και το Codex Omega και την επιτυχία που το ακολούθησε, τα επόμενα βήματα της μπάντας, είναι σχεδιασμένα, ή θα πάνε βάση ενστίκτου;

Χρήστος: Εδώ που φτάσαμε πρέπει τα περισσότερα να είναι σχεδιασμένα, εγώ βλέπω ότι έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά ακόμα και σύντομα θα ανακοινώσουμε αποφάσεις που θα παίξουν μεγάλο ρόλο όσον αφορά το μέλλον μας. Μπορω να σου πω ότι αυτή την στιγμή είμαστε ελεύθεροι από εταιρεία και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το που θα είναι η νέα μας στέγη. Όσον αφορά για το ποια θα είναι η νέα εταιρεία, έχω να σου πω ότι βρισκόμαστε κοντά σε κάτι πολύ καλό. Όλες μας οι κινήσεις αποσκοπούν στο να μας δώσουν ώθηση ώστε στο μέλλον να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερες δουλειές.

Metalzone: Ποια είναι τα μελλοντικά σου καλλιτεχνικά σχέδια;

Χρήστος: Για μένα πάντα πρέπει να προσπαθείς να ξεπερνάς το ταβάνι σου, ένα ταβάνι ομως το οποίο δεν έχει όριο. Βέβαια αυτήν την στιγμή το 80% του χρόνου μου ανήκει στους Septic Flesh, στις 23/3 βγάζω ένα νέο albumμε τους Chaostar, ίσως κάνω κάποιες παραστάσεις με κάποια έργα μου καθαρά μοντέρνας μουσικής, όπως είχα κάνει το 2014 στο Κακογιάννης, αλλά όλα είναι θέμα χρόνου και αυτή την στιγμή, όπως προείπα, το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου μου, περιστρέφεται γύρω από τους Septic Flesh. Αλλά είναι πολλά πράγματα ακόμα που θα ήθελα να κάνω, να γράψω μουσική για VideoGames, για ταινίες, θέλω να κάνω τα πάντα όσον αφορά την μουσική, γιατί η μουσική είναι η ζωή μου.

Metalzone: Να σε ευχαριστήσω για την απολαυστική μας κουβέντα και να σε ρωτήσω τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Χρήστος: Ευχαριστούμε σαν Septic Flesh όλους όσους μας έχουν ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, παλιοί και νέοι, να τους ευχαριστήσουμε που στάθηκαν δίπλα μας και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές μας και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, σε ότι αφορά την μουσική μας. Πάντα θα υπάρχει μία τίμια πρόταση από μεριά μας και όταν θα αισθανθούμε ότι δεν έχουμε να δώσουμε κάτι άλλο, θα σταματήσουμε όπως κάναμε και παλιότερα. Αλλά αυτήν την στιγμή νιώθουμε πως έχουμε ακόμα να δώσουμε πάρα πολλά και ευχαριστούμε τους οπαδούς μας που είναι δίπλα μας.

Για το Metalzone.gr 
Γιώργος 3K Ξιφαράς 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.