Sfyrokalymnon

Έχοντας την δική τους πορεία στο χώρο  το 2015 οι Sfyrokalymnon κυκλοφορούν το "The Sign of Concrete Creation" . Ζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες για το γκρουπ, τον δίσκο και την συνολική πορεία.

Ποια είναι η πορεία του γκρουπ μέσα στα χρόνια ;
Το συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του πίσω στο 2001, όταν μια παρέα 3 φίλων από το σχολείο αποφάσισε να ξεκινήσει να παίζει διασκευές, αλλά και να τζαμάρει δικές της συνθέσεις (μια από αυτές ήταν και μια πρώιμη εκτέλεση του The Metal Emperor).
Στη συνέχεια μεσολάβησε τουλάχιστον μια 10 ετία αδράνειας, ως το 2011 που στην ουσία ξαναδημιουργήθηκε η μπάντα με καινούργια μέλη, τα οποία ήταν και αυτά φίλοι από παλιά.

Ακούγεται το όνομα ίσως λίγο ιδιόρρυθμο. Πως πρόεκυψε;
Το όνομα βγαίνει από τις λέξεις Σφυρί και Καλέμι (και όχι από το νησί της Καλύμνου, όπως πολλοί μπερδεύονται ;) ) και ήταν μια ιδέα του τραγουδιστή, ο οποίος την περίοδο εκείνη δούλευε σε οικοδομή και ο ήχος του σφυριού πάνω στο καλέμι, του φέρνε στο νου «μεταλλικούς» ήχους, οπότε και το πρότεινε και για λόγους ακουστικότητας, το Sfyrokalemo έγινε Sfyrokalymnon!

Πολλά χρόνια στο χώρο και όμως το πρώτο demo ήρθε το 2013. Γιατί άργησε  τόσο μια κυκλοφορία ;
Γιατί, όπως προαναφέραμε το συγκρότημα μπήκε στον πάγο για πολλά χρόνια, διότι μεσολάβησαν η στρατιωτική θητεία, παράλληλες μουσικές δραστηριότητες, σπουδές, οικογένειες, εργασία, που άφησαν τα μέλη ανενεργά από τη μουσική για αρκετό διάστημα.

Το 2015 έφερε τη πρώτη full length κυκλοφορία λίγα λόγια για τo album αυτό .
Το 1ο full length της μπάντας, με τίτλο “The Sign Of Concrete Creation” περιέχει τα 5 τραγούδια που υπήρχαν και στο demo, ξαναδουλεμένα και με πιο heavy ήχο στις κιθάρες + άλλα 5, τα οποία ήταν πιο πρόσφατες συνθέσεις.
\r\nΗ Ηχογράφηση έγινε στα Ιωάννινα, στα
Infinite Loop Studios, σε παραγωγή&μίξη του Κώστα Καλαμπόκα και το mastering έγινε στα Mrd Studios από τον Ivo C.
\r\nTo logo, το εξώφυλλο και γενικώς το Artwork του album το επιμελήθηκε ο φίλος και designer, Elias Kontogiannis.

Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί δισκογραφικό συμβόλαιο ;
Αρκετά, θα λέγαμε, κάτι το οποίο δεν είναι και παράξενο δεδομένου του πως είναι η κατάσταση στη μουσική βιομηχανία στις μέρες μας, αλλά τελικά μετά από αρκετή προσπάθεια εξεύρεσης εταιρείας, ήρθαμε σε επαφή με τη Metal Breed, μέσω κάποιων γνωστών και συμφωνήσαμε στην κυκλοφορία του album.

Τι ανταπόκριση έχει λάβει το γκρουπ από κοινό μέχρι στιγμής ;
Ως επί το πλείστον θετική, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους, ακόμα και εμείς αν θα μπορούσαμε να είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο στο studio κάποια μικροπράγματα θα τα τελειοποιούσαμε καλύτερα, αλλά σε γενικές γραμμές οι κριτικές που λάβαμε ήταν θετικές.

 Είστε ευχαριστημένοι από την συνεργασία σας ;
Σε μεγάλο βαθμό ναι, αλλά θα θέλαμε λίγο περισσότερο promotion, κυρίως στο εξωτερικό, όπου δύσκολα φτάνει η δουλειά μιας μπάντας από την Ελλάδα.

Συναυλιακά μέχρι στιγμής τι έχει παίξει και το κυριότερο τι αναμένεται να παίξει ;
Το συγκρότημα κυρίως είναι studio band και ηθελημένα, αλλά και για λόγω της γενικότερης κατάστασης, δηλαδή αυτή τη στιγμή η μπάντα δεν έχει μόνιμο μπασίστα και ο ένας κιθαρίστας και από τα βασικά μέλη του group, βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στο εξωτερικό για λόγους εργασίας, αλλά και απτήν άλλη η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τέτοια, που όλα τα μέλη της μπάντας εργάζονται πολλές ώρες και μαζί με τον λιγοστό προσωπικό χρόνο του καθενός, δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλές πρόβες..
\r\nΕυελπιστούμε όμως σύντομα να βρεθούμε όλοι μαζί για πρόβες και έχουμε ως στόχο να πραγματοποιήσουμε κάποιο
live στο άμεσο μέλλον.

Τι σχεδία κάνετε για το μέλλον τι να περιμένουμε ;
Για το μέλλον, πέρα από κάποιο live, στην πόλη των Ιωαννίνων για αρχή, και καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός αυτής, θέλουμε να μαζέψουμε κάποιες ιδέες που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά και να ξεκινήσουμε να συνθέτουμε νέα τραγούδια, ώστε κάποια στιγμή, ανάλογα με τον χρόνο και την οικονομική μας δυνατότητα, να γράψουμε και ένα 2ο album.

Τo metalzone.gr εύχεται καλύτερα για το μέλλον τα τελευταία λόγια είναι δικά σας .
Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και γενικώς για το ενδιαφέρον που δείχνετε στην Ελληνική Σκηνή, και εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στο metalzone.gr ότι καλύτερο!!
Να υπενθυμίσουμε να τσεκάρετε το
videoclip της μπάντας για το Vipera (The Serpent Woman)!
Support Your Local Scene!!

 

Copyright 2021. All Right Reserved.