Crimson Fire @ Methodia Art MultiSpace

Παρασκευή βράδυ και μετά από μια δύσκολη μέρα/εβδομάδα τι καλύτερο κλείσιμο από ένα heavy metal live! Το ραντεβού μας λοιπόν ήταν στο Μεθοδία Live Stage, καλεσμένοι των Crimson Fire οι οποίοι παρουσίασαν για πρώτη φορά live τα κομμάτια από τον νέο τους εξαιρετικό δίσκο με τίτλο Fireborn. Παρέα μαζί τους οι πρωτοεμφανιζόμενοι heavy metallers Sacred Flame και οι doomsters Aeon Aphelion.

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να έχουν ξεκινήσει για πολλούς αλλά και την ζέστη να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα σίγουρα οι προσδοκίες για την προσέλευση του κόσμου μειώνονται και η αλήθεια είναι ότι από τις 20:00 που άνοιξαν οι πόρτες μέχρι και τις 22:00 που τελικά ξεκίνησε το live, η προσέλευση ήταν υποτονική. Αυτό διόλου δεν εμπόδισε τους Sacred Flame να ανεβούν στο σανίδι με περίσσιο κέφι και να μας συστηθούν έχοντας μια μικρή αλλαγή στο lineup τους, με τον Γιάννη Μανόπουλο στα φωνητικά αντί της κιθάρας.  Η μπάντα έπαιξε κομμάτια από την παρθενική της κυκλοφορία, το Seven EP καθώς και διασκευές στο Metal Gods των Judas Priest και το We’re Not Gonna Take It  των Twisted Sister. Πρώτο δείγμα θετικό για τους Sacred Flame οι οποίοι έχουν καλογραμμένα κομμάτια, αρκετά καλή σκηνική παρουσία, καλό δέσιμο σαν μπάντα και σίγουρα αρκετό ενθουσιασμό, πράγματα που μας κάνουν να αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενό τους βήμα.

Σειρά είχαν οι έτεροι καλεσμένοι των οικοδεσποτών Crimson Fire, οι doom metallers Aeon Aphelion. Μπορεί ο ήχος τους να διέφερε από αυτό των Crimson Fire και των Sacred Flame, ωστόσο καθήλωσαν τον κόσμο που είχε αρχίσει να μαζεύεται, καθώς, αν και προέρχονταν από σχεδόν ενάμιση χρόνο συναυλιακής απραξίας, παρέδωσαν σεμινάριο εκτελεστικής δεινότητας, με κομμάτια που δίνουν περισσότερη έμφαση στα όργανα και λιγότερη στα φωνητικά και έχοντας πολύ καλό ήχο, κάτι απαραίτητο για τις υπέρβαρες συνθέσεις τους. Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις οι Aeon Aphelion αποχώρησαν μέσα σε χειροκροτήματα για να ανέβουν στη σκηνή τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Οι Crimson Fire λοιπόν έχοντας ΠΟΛΥ ανεβασμένη διάθεση καταλαμβάνουν την σκηνή και μας αρπάζουν κατευθείαν από τον λαιμό με το Take To The Skies! Με ήχο που θερίζει και με φοβερή σκηνική παρουσία οι Crimson Fire μας σύστησαν το νέο τους “παιδί” που τιτλοφορείται Fireborn και έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από παντού. Ομολογώ ότι δεν είχα προλάβει να ακούσω ολόκληρο τον δίσκο αλλά η ζωντανή του παρουσίαση ήταν χορταστικότατη! Κομμάτια πιασάρικα και ορμητικά, τα οποία έβαλαν σύντομα στο κόλπο και τον (όχι πολύ είναι η αλήθεια) κόσμο. Πέρα από τις φοβερές συνθέσεις, οι Crimson Fire έχουν μια υπέροχη σκηνική παρουσία, η οποία συνδυάζει επαγγελματισμό και γνήσιο heavy metal attitude, έχοντας σαν μπροστάρη τον τραγουδιστή Γιάννη Μπρίτσα ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες φωνητικές του ικανότητες έδωσε ρεσιτάλ σκηνική παρουσίας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο . Τον Fireborn λοιπόν πέρασε με επιτυχία και τις live εξετάσεις και το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε είναι να είναι καλοτάξιδο καθώς, 10 σχεδόν χρόνια μετά την δημιουργία τους, οι Crimson Fire δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και το Fireborn θα είναι το ιδανικό όπλο στην φαρέτρα τους.

Υ.Γ. Εξαιρετικές οι μπάντες, πολύ καλός ήχος, επαρκής ο κλιματισμός, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με το υποτυπώδες bar το οποίο εν μέσω καλοκαιριού δεν διέθετε καν κρύο νερό…

Report: Λάμπρος “Metalshock” Πανέτας
Φωτογραφίες: Αναστασία “Magica” Κίτσιου 

Copyright 2021. All Right Reserved.