HEAVY METAL THUNDER @ MODU

Η Κυριακή βράδυ δεν είναι και η καλύτερή μου για συναυλίες αλλά αυτή η συνάντηση 3 ελπιδοφόρων ελληνικών σχημάτων δεν χανόταν. Heavy Metal Thunder Volume 3 λοιπόν στον φιλόξενο χώρο του MODU μας υποδέχτηκαν οι Erase, οι Bandemonic και οι Fyrecross. Μπορεί οι πόρτες να είχαν ανοίξει από τις 20:00 αλλά μέχρι και λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, γύρω στις 21:00, η εικόνα στο MODU έμοιαζε αποκαρδιωτική, καθώς ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Ωστόσο, όταν οι Fyrecross πάτησαν στην σκηνή η εικόνα είχε αρχίσει να βελτιώνεται ενώ σταδιακά η προσέλευση του κόσμου αυξανόταν.

Τους Fyrecross για να είμαι ειλικρινής τους γνώριζα μόνο σαν όνομα οπότε ήμουν περίεργος να έρθω σε επαφή με το υλικό τους. Σχεδόν με τις πρώτες νότες έγινε φανερό ότι η μπάντα αγαπά την ταχύτητα! Αν έπρεπε να το πω με λίγα λόγια, θα το περιέγραφα σαν NWOBHM παιγμένο στη διπλή ταχύτητα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν τα 2 πρώτα κομμάτια για να καταλάβω τι παίζουν καθώς ο ήχος ήταν λίγο μπουκωμένος αν και στη συνέχεια βελτιώθηκε. Μας παρουσίασαν κομμάτια από το ντεμπούτο τους, το Burn Them To The Ground EP αλλά και καινούργιο υλικό το οποίο τολμώ να πω ότι ακουγόταν βελτιωμένο σε σχέση με τα κομμάτια του EP. Εξαιρετική σκηνική παρουσία, εμφάνιση όσο δεν πάει heavy metal και ένας τραγουδιστής που δεν φοβάται να ανέβει ψηλά. Οι Fyrecross μας ζέσταναν για τα καλά και θεωρώ πως αν κοντρολάρουν ελαφρώς τον ήχο τους τότε θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο μέλλον.

Σειρά είχαν οι Bandemonic από τα Ιωάννινα, οι οποίοι έχουν αρχίσει να πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα.
Έχοντας στις αποσκευές τους το εξαιρετικό ντεμπούτο τους Fires Of Redemption του 2014 οι Bandemonic ανέβηκαν στην σκηνή με φοβερή όρεξη και μας έπιασαν αμέσως από τον λαιμό με τον σφιχτό και βαρύ ήχο τους. Έχοντας στο πρόσωπο του Γιώργου Μάνθου έναν παθιασμένο και επικοινωνιακό frontman δεν άργησαν να μας βάλουν στο παιχνίδι και να μας παρασύρουν. Heavy metal φρέσκο τιμώντας το ένδοξο παρελθόν και λοξοκοιτώντας πότε πότε στο doom ή το epic, όλα αυτά στην υπηρεσία μιας ολοκληρωμένης άποψης για το πώς πρέπει να ακούγεται μια heavy metal μπάντα σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι για κάποιους η μπάντα αποτελούσε ερωτηματικό καθώς την παρακολουθούσαν για πρώτη φορά ζωντανά, ωστόσο φάνηκε από τις αντιδράσεις του κοινού ότι οι Bandemonic κέρδισαν νέους φίλους με αυτή τους την εμφάνιση. Η μπάντα συνολικά απέδωσε εξαιρετικά τα κομμάτια του Fires Of Redemption και απέδειξε ότι θα πρέπει να θεωρείται μια ανερχόμενη δύναμη στην σκηνή, κάτι που θα περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε με τον νέο τους δίσκο που θα πρέπει να δει το φως μέσα στο 2017.

Setlist:
Intro: Fires Of Redemption
1) Torment
2) The Awakening
3) Burn The Witch
4) Disingenuous
5) Martyr
6) Guardians Of Time
7) The Seeker

Report Lambros Panetas
Και μετά τους πραγματικά ασύλληπτα καλούς Bandemonic που αληθινά αν δεν τους ακούσετε live δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο καλοί είναι σειρά είχαν οι διοργανωτές της βραδιάς Erase.

Το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου τους τραγουδιστή Τάσου Λάζαρη. Καλοπροβαρισμένοι και ντοπαρισμένοι ξεκίνησαν χωρίς δισταγμό και έτοιμοι να μας πάρουν τα κεφάλια! Every Saturday Night και Metal force για να ζεσταθεί το κλίμα και αρχίζουν να βγαίνουν τα φρέσκα χαρτιά….

Easy Riders από το 7 ιντσο και κάπου εκεί χάθηκε το τόπι…. Γιατί ξεκίνησαν να βγαίνουν τα καινούρια τραγούδια που πραγματικά ήρθαν σαν σφαλιάρα που έκανε τα κεφάλια μας να κουδουνίζουν! Είχαμε ξανακούσει μόνο το Cyprus που με το παραδοσιακό απόσπασμα μέσα είναι σκέτη ανατριχίλα. Από εκεί και πέρα μείναμε άφωνοι! Δεν ξέραμε από πού μας βρήκε! Αυτοί οι Erase δεν αναγνωρίζονταν. Το νέο υλικό είναι βαρύ, είναι εμπνευσμένο και πραγματικά δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να το ξανακούσουμε.

Αναφορικά με τα παπούτσια του Γιώργου Σταυρόπουλου που κλήθηκε να γεμίσει ο πιτσιρίκος σε εμπειρία Τάσος Λάζαρης θα πούμε ότι καταρχήν, έδειξε πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει. Το εύρος της φωνής του είναι το συνδετικό υλικό που ενώνει την ποικιλομορφία των συνθέσεων. Σίγουρα ήταν αμήχανος αλλά μόνο όταν δεν τραγουδούσε. Πράγμα το οποίο σίγουρα θα ξεπεράσει με τις «ώρες πτήσης» επί σκηνής.

Στο τέλος της βραδιάς αποχαιρετήσαμε και το ντράμερ του συγκροτήματος Κώστα Χριστοδούλου που καλείται να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα και για αυτό το λόγο αποχωρεί προσωρινά από το συγκρότημα.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω μια σοβαρή παρατήρηση που μου έκανε ο Άγγελος Περλεπές που ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο κοινό που δεν ξεπέρασε τα 50 άτομα. «Μακάρι τέτοιες φρέσκες μπάντες να μας δώσουν μια κλωτσιά σε εμάς τους παλιούς και να οδηγήσουν αυτοί την σκηνή», αν το θυμάμαι ακριβώς όπως μου το είπε…

Μεγάλη κουβέντα Άγγελε! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να ακούσουν όσοι δεν άκουσαν τα συγκροτήματα να αντιληφθούν ότι χάνουν καλές συναυλίες επειδή δεν έχουν μάθει να εμπιστεύονται τα αυτιά τους…

Report Lambros Panetas & Hellena Mihailidou 
Photos Hellena Mihailidou
φωτογραφίες ΕΔΩ

Copyright 2024. All Right Reserved.