SORROWFULL WINDS @ Methodia Art MultiSpace

Βράδυ Κυριακάκης 05 Ιουνίου και τρία αξιόλογα συγκροτήματα Sorrowful Winds, After Dusk & Alphastate οργανώνουν live σε ένα χώρο που έχει ξανακάνει metal live με κακό αποτέλεσμα….

\r\n\r\n

Φτάνουμε στο χώρο στις 20.30 οι πόρτες είναι ανοιχτές ο κόσμος λιγοστός. Ενας γνωστός πάει να μπει και στην είσοδο του λένε ότι δεν έχουν ψηλά να χαλάσουν 20ρικο οπότε τον στέλνουν να πάει να βρει… Δεν μπορεί λέω ίσως επειδή είναι αρχή. Πάμε να μπούμε και εμείς με το συνεργάτη, συνάδελφο και συνοδοιπόρο Λάμπρο Πανέτα, 6+6  =12… δίνουμε 15, «Δεν έχετε ψιλά;» Ρε παιδιά δουλευόμαστε;

\r\n\r\n

Ο λόγος που δεν δίνουμε περαιτέρω έκταση είναι γιατί το σημαντικό είναι τα συγκροτήματα, άλλωστε για αυτά είμαστε εκεί. Λίγο μετά τις 21 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Alphastate. Οι Alphastate παίζουν γνήσιο heavy με thrash πινελιές και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες δεν πτοήθηκαν καθόλου. Παρέδωσαν με πάθος το σετ τους που περιείχε υλικό από το ντεμπούτο άλμπουμ τους Out Of The Black και μια διασκευή Annihilator. Χαμογελαστοί και επικοινωνιακοί λιτοί και απέριττοι μας τα είπαν όλα με τη μουσική τους.
\r\n
\r\nSetlist

\r\n\r\n

01. Out Of The Black
\r\n02. Great Divine
\r\n03. Last Day
\r\n04. Before The Soul Departs
\r\n05. Road To Hell
\r\n06. World’s Control
\r\n07. King Of The Kill (Annihilator cover)
\r\n08. Don’t Look Back
\r\n09. Only Chance
\r\n10. The System

\r\n
\r\nΔεύτεροι  στη σκηνή οι After Dusk. Τελικά όταν δύει ο ήλιος αυτά τα αγόρια οργιάζουν ε; Με ένα σετ από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους, μέχρι και στον πρώτο δίσκο πήγαν, και ένα μικρό δείγμα από το επερχόμενο που τώρα θα αρχίσει να ηχογραφείται μας έδειξαν ότι όπως λέει και το T - shirt τους True Heavy Metal Can Exist! Θα μπορούσαν να θυμίσουν Witchfynder General, Pentagram, Cathedral πάντως το σίγουρο είναι ότι με Hammond στη θέση της 2ης κιθάρας είναι βαριοί και ασήκωτοι. Σε όλη τη διάρκεια του σετ, ο Παμίνος (φωνή) παρενοχλούσε σεξουαλικά τον Θοδωρή (Hammond) απροκάλυπτα και μπροστά στα μάτια μας. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο ήχος ήταν πολύ καλός παρόλο που ο χώρος ήταν αποκαρδιωτικά άδειος. Δεν μάσησαν οι Dusk, έδωσαν πόνο και οι λίγοι που ήταν από κάτω έκαναν την πρέπουσα φασαρία.
\r\n
\r\n
\r\nSetlist
\r\n1.The hunter becomes the prey
\r\n2. A sign of fire
\r\n3.The devil got his soul
\r\n4. Gamma ray burst
\r\n5. Bad woman
\r\n6. Evil untold
\r\n7. Neverland
\r\n8. Metal, blood and the road
\r\n9. The character of physical law

\r\n\r\n

Επόμενοι επι σκηνής οι headliners Sorrowful Winds. Δυστυχώς ήμασταν λίγοι από κάτω κάτι το οποίο σχολίασε εκτενώς ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να βοηθήσουν όλοι, και ειδικά τα ΜΜΕ ενημέρωσης που ασχολούνται με το είδος. Δυστυχώς, το μόνο μέσο που ήταν εκεί για να το ακούσει ήταν το Metalzone.gr. Είχαν προβλήματα στον ήχο τους με αποτέλεσμα να σταματήσουν 2 φορες για λίγο το σετ τους μιας και ο ντράμερ τους δεν άκουγε το μετρονόμο και δεν μπορούσαν να αποδώσουν σωστά τα τραγούδια τους. Το σετ περιείχε τραγούδια από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους Non Aligned, το κλασσικό Sorrowful Winds μια διασκευή Judas Priest Jaw Breaker και Candlemass Under The Oak. Η εμφάνιση, παρά τα τεχνικά προβλήματα και την αφόρητη όπως μας ανέφερε ο τραγουδιστής επι σκηνής ζέστη, ήταν ολοκληρωμένη θεατρική και ατμοσφαιρική.  
\r\n

\r\n\r\n

Setlist

\r\n\r\n

  \r\n
 1. Beggar Of Emotions
 2. \r\n

 3. The Key
 4. \r\n

 5. Wings In Chains
 6. \r\n

 7. Windblown Song
 8. \r\n

 9. Jawbreaker (Judas Priest Cover)
 10. \r\n

 11. Behind The Mask
 12. \r\n

 13. Scattered Thoughts Of A Dying Mind
 14. \r\n

 15. Under The Oak (Candlemass  Cover)
 16. \r\n

 17. Non Alligned
 18. \r\n

 19. Sorrowful Winds
 20. \r\n

\r\n\r\n

Εμείς όσον αφορά την Ελληνική Σκηνή έχουμε να πούμε οτι φτάνουν πια οι γκρίνιες και τα λόγια... Μόνο πράξεις!
\r\n
\r\nΔείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες
\r\n
\r\nReport Hellena Mihailidou
\r\nPhotos Dionisis Partheniadis

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.