Andromeda - Extension of the Wish

Andromeda Extension of the Wish

ΑΙΝΤΕ ΕΚΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ANDROMEDA

Την Ανδρομέδα την συναντάμε στην Ελληνική μυθολογία, στην αρχαιοελληνικό δράμα, αλλά και ως αστερισμό, που η ονομασία του έχει να κάνει με τις προηγούμενες δυο ιδιότητες του. Κάπως έτσι θα πρέπει να επηρεάστηκαν οι Σουηδοί progressive metallers που φέρουν αυτό το αρχαιοελληνικό όνομα Andromeda.

Από το 1999 ξεκινήσαν αυτό το διαστρικό ταξίδι με όχημα την τέχνη και συνοδοιπόρους τις νότες και τα λόγια των τραγουδιών τους.

Ο κιθαρίστας Johan Reinholdz, ο οργανίστας Martin Hedin και ο τυμπανιστής  Thomas Lejon, είναι εκεί από τότε μέχρι και σήμερα. Τότε μαζί τους και μόνο για αυτόν τον δίσκο ο μπασίστας Gert Daun. Κάλεσαν και τον τραγουδιστή Lawrence Mackrory (Darkane, Scarve) και πια ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο full length ‘’Extension of the Wish’’. Κυκλοφόρησε από την Century Media Records στις 2 του Απρίλη του 2001.

Η μουσική των Andromeda, εδώ στο ‘’Extension of the Wish’’ βάζει πολύ ψηλά τους Dream Theater καθώς είναι σαφείς οι επιρροές από αυτήν την μπάντα. Το ‘’The Words Unspoken’’ πάντως μπαίνει τσαμπουκαλεμένο, με τις κιθαριές του, σούπερ riff και solo και τα τύμπανα, αλλά κυρίως την εξαιρετική prog σύνθεση. Και όλα αυτά είναι που σηματοδοτούν την έναρξη ενός πολύ ενδιαφέροντος δίσκου. Και έτσι συνεχίζει με το  ‘’Crescendo of Thoughts’’ που σαν να θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ταξιδεύει με ταχύτητα την σκέψη μέσα στις νότες και τα λόγια του. Θα γίνω κουραστικός αλλά η κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει σε ολόκληρο το ‘’Extension of the Wish’’, από τον Johan Reinholdz, είναι αυτό που θαυμάζω αλλά και μου μένει περισσότερο. Με το ίδιο τρόπο, το In the Deepest waters, σε βουτάει στα βαθιά νερά της μουσικής των Andromeda, ακούγοντας και τα πλήκτρα, από τον Martin Hedin, να κρατούν θέση πρωταγωνιστή στην μελωδία και το θεσπέσιο αποτέλεσμα. Τα φωνητικά του Lawrence Mackrory έχουν μια δική του προσωπική σφραγίδα και μεταφέρουν εξόχως τις μελωδίες και τα λόγια στον ακροατή. Όλα τα κομμάτια, όπως τα προαναφερθέντα, ή τα ‘’Chameleon Carneval’’, ένα ορχηστρικό κρεσέντο πλήκτρων, ή το ‘’Star Shooter Supreme’’ και κυρίως το ομώνυμο δεκάλεπτο ‘’Extension of the Wish’’ με τις ωραίες εναλλαγές ρυθμού φέρνουν έντονα στο μυαλό το ‘’Images And Words’’. To ‘’Arch Angel’’ ακούγεται σαν το πιο metal κομμάτι κλείνοντας το ‘’Extension of the Wish’’.

Στο ‘’Extension of the Wish’’ των progressive metal τύπων Andromeda όλοι οι prog fans θα βρουν πολλά πράγματα που θα τους αρέσουν, που θα ενθουσιαστούν ίσως, δικαιολογημένα μεν, συγκρατημένα δε. Ωραιοι οι Andromeda, αλλά όχι και οι Dream Theater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.