The Flower Kings - Unfold the Future

ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΘΕΪΚΌ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΩΝ

Οι The Flower Kings είναι ένα progressive rock σχήμα. Από την Σουηδία. Υπάρχουν από το 1994 και έχουν μια μεγάλη δισκογραφία. Αρχίζω να μετράω στούντιο άλμπουμς. 1, 2, 3, 4,...14 αν μέτρησα καλά. Γιατί έμεινα κάγκελο στο 7ο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο ‘’Unfold The Future’’, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της InsideOut Music στις 5 του Νοέμβρη του 2002. Με αυτό θα ασχοληθούμε εδώ σε αυτό το κείμενο στο Metal Zone όσο και αν φαντάζει εξωσχολικό σαν άκουσμα, πιστεύω ότι πολλοί metalheads και όχι μόνο ακούν, εκτιμούν και γιατί όχι αγαπούν τους The Flower Kings και το ‘’Unfold The Future’’. Και δεν είναι μόνο η συμμετοχή του πολύ Daniel Gildenlöw, από τους Pain Of Salvation, που έχει συμμετοχή και σε άλλα τους, που κάνει πιο ελκυστικό αυτόν τον δίσκο, αλλά η γενικότερη ατμόσφαιρα και εκπληκτικό progressive rock που μας παρουσιάζει.

Το εξώφυλλο μας δίνει μια εικόνα σαν να είναι από ένα μέλλον που δεν ξέρω αν θέλω να ακολουθήσω, αλλά με το που μπαίνει το 30λεπτο!!! κομμάτι, ‘’The Truth Will Set You Free’’, χωρισμένο σε έξι μέρη, όλα ζεσταίνουν και ομορφαίνουν, καθώς μια ‘’παιδιά των λουλουδιών’’ ομορφιάς σύνθεση και ανάλογης αισθητικής στίχοι πλημμυρίζουν τον χώρο και με στέλνουν αναπάντεχο ταξίδι στον χρόνο, πίσω στα 60ς – 70ς. Βάλτε και τα soprano saxophone και την τρομπέτα που εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τον ήχο. Οι Roine Stolt, Hasse Fröberg, κιθάρες, και φωνή, ο Tomas Bodin στα πλήκτρα, οι Zoltan Csörsz στα τύμπανα και Jonas Reingold στο μπάσο και ο Hasse Bruniusson - marimba, glockenspiel, dulcimer και άλλα περίεργα κρουστά, έχουν κάνει άριστη δουλειά και αυτό το επικής διάρκειας κομμάτι να είχαν μόνο, το ίδιο ακριβώς θα ίσχυε. Σκέφτομαι τι άλλο έχω να ακούσω καθώς μιλάμε για πάνω από εκατόν πενήντα λεπτά μουσικής απλωμένα σε δύο cds. Το ρυθμικό "Mey Business", το ήρεμο "Black and White", το ορχηστρικό "Christianopel", το πιο ηλεκτρισμένο, prog rock, σχεδόν δεκαπεντάλεπτο "Silent Inferno", το ταξιδιάρικο "The Navigator" και το 70ς prog rock "Vox Humana" κυλούν σαν νεράκι κρατώντας ακράτητο τον λυρισμό, αλλά και ανεβοκατεβάζοντας τον ρυθμό προκαλώντας ευεξία αλλά και διάθεση να κουνηθούν με τον ρυθμό κορμό, αυχένα και πόδια.

Στο δεύτερο cd έχουμε μια rock ‘n’ roll διάθεση με το ‘’Genie In A Bottle’’. Έχουμε την εμφάνιση του Daniel Gildenlöw που βάζει την φωνούλα του στο heavy/rock ‘’Fast Lane’’, στο The Beatles στυλ "Rollin' the Dice" και σε μέρη του εικοσιπεντάλεπτου!!! έτερου επικού "Devil's Playground". Ακόμα εδώ οι The Flower Kings μας εκπλήσσουν με τα jazzy ‘’Grand Old World’’ ,‘’Soul Vortex’’ και το παιχνιδιάρικο και πληκτράτο ‘’The Devil’s Danceschool’’, σε μια έκρηξη jazz τζαμαρίσματος. Αλλά και με τα άκρως συναισθηματικά "Man Overboard’’, "Solitary Shell" με το εκπληκτικό παίξιμο όλων. Στο ‘’Devil’s Playground’’ και τα είκοσι πέντε λεπτά του, γίνεται του prog οργίου βάζοντας όλοι φωτιά στα όργανα. Έχουμε και το bonus track ‘’Too Late For Tomatos’’. Τι να εννοούν άραγε? Και έτσι κλείνει ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι, περίπου εκατόν πενήντα λεπτών, που τα πάντα συνέβησαν εκεί μέσα, καθώς μουσική, νότες, λόγια και ερμηνείες κυλούσαν στα αυτιά μου. Ακούστε! Απολαύστε! Ταξιδέψτε μαζί τους!!!

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.