Dream Theater - Images and Words

Dream Theater - Learning to Live (Lyrics)

ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

Εδώ στο Metal Zone έχουμε και έχω γράψει πολλά για τους Dream Theater. Για καινούριους και παλαιούς δίσκους. Για τις ζωντανές τους εδώ εμφανίσεις που δεν γίνονται και πολύ συχνά. Πολλά γραπτά, πολλές κουβέντες, και εδώ και αλλού και καθόλου άδικα. Καθώς οι Αμερικάνοι ΠΑΤΕΡΕΣ του progressive metal μας δίνουν, σχεδόν πάντα για θετικούς λόγους, το έναυσμα για να μιλήσουμε για την πάρτη τους. Για το ‘’Images And Words’’, στον metalικό τύπο και όχι μόνο, επίσης έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Μιλάμε για ένα δίσκο ορόσημο. Για ένα δίσκο, που απλά αν νιώθεις την μουσική, αυτός γίνεται ένα από τα πιο απαραίτητα συστατικά για την συνέχιση και την καλυτέρευση της ζωής. Κυκλοφόρησε στις 7 του Ιούλη του 1992. Διαδέχθηκε το ντεμπούτο τους ‘’When Dream And Day United’’ του 1989. Και έχει ήδη μια δραστική αλλά και δραματική αλλαγή. Στην θέση του τραγουδιστή τον Charlie Dominici, αντικατέστησε ο James LaBrie.  Ήταν ακόμη η εποχή του
Kevin Moore στα πλήκτρα. Και φυσικά, ο γητευτής της κιθάρας John Petrucci, ο ήσυχος τρελός John  Myung στο μπάσο, και ο ωραίος τρελός Mike Portnoy στα τύμπανα.

Και σε αυτόν εδώ τον δίσκο οι Dream Theater βάζουν γκολ στο πρώτο δευτερόλεπτο. Από τα αποδυτήρια. ‘’Pull Me Under’’ έχει για τίτλο και άντε να βρεις δίσκο να ξεκινάει έτσι. Είχαν προειδοποιήσει τις αισθήσεις μας για αυτό. Δείτε το εξώφυλλο και θα δείτε πόσα έχει να πει με απλό αλλά και πανέμορφο τρόπο. Ονειρικό Θέατρο σου λέει. Άρα κοιτάμε να δώσουμε αξία και όνειρα και στις εικόνες και στα θεατρικά λόγια, καθόλου ειρωνικό αυτό και στις νότες – μελωδίες. Κάπως έτσι μας τα λένε τo μελωδικό  ‘’Another Day’’  και το πιο up tempo ‘’Take The Time’’και μας ρίχνει γλυκά το ‘’Surrounded’’. Το ‘’Metropolis (Part 1: The Miracle And The Sleeper)’’ μας κοιμίζει, μα αφυπνίζει το υποσυνείδητο και ανοίγει μια μεγάλη πληγή που σε λίγα χρόνια θα αναβλύζει μεγαλείο. Το ‘’Under A Glass Moon’’ φορώντας metalικό μανδύα κρύβει το φως και με αρωγό τα απίστευτα τύμπανα του Portnoy καλύπτει κάθε περιττό ήχο. Το ‘’Wait To Sleep’’ φαντάζει, μα διόλου δεν είναι, φτωχός συγγενής με τα δυόμιση λεπτά του. Και πάμε πια, έχοντας νου και γνώση, για το μάθημα ζωής, ‘’Learning To Live’’. Προσωπική ευαίσθητη χορδή, ειδικά από την τελευταία, μέχρι στιγμής, εμφάνιση τους εδώ, οκτώ χρόνια πριν. Και τον τρόπο που το απέδωσαν, ειδικά οι Petrucci και LaBrie.

Εδώ έχουμε κάτι το μεγαλειώδες. Γιατί τέτοιος δίσκος είναι το ‘’Images And Words’’ των Dream Theater. Και συνεχίζουν με αντίστοιχο ρυθμό, progressive δημιουργικότητας και καλλιτεχνικού οίστρου. Και θα συνεχίζουν και άλλο. Και σε λίγες μέρες, από αυτήν που γράφονται αυτές τις γραμμές, εδώ στα μέρη μας θα ξανά βρεθούμε μαζί τους.

Και θα βρεθούμε πάλι σε ‘’Χρόνο Dream Theater’’.

Copyright 2024. All Right Reserved.