Daemonia Nymphe (Δαιμόνια Νύμφη) - Daemonia Nymphe (Δαιμόνια Νύμφη)

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Οι Δαιμόνια Νύμφη είναι ένα folk Ελληνικό συγκρότημα, alter ego των Atmospheric Black Metalers Fiendish Nymph. Και ενώ ο black εαυτός τους έμεινε σε μικρά βήματα, οι Δαιμόνια Νύμφη με ένα ταπεινό αλλά και εμφατικό τρόπο μας έδειξαν, μας έβαλαν να ακούσουμε, μουσική που βλάστησε στα Αρχαία χωράφια, περπάτησε στα μονοπάτια των αιώνων και βλάστησε στην ψυχή του κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Ως Fiendish Nymph είχαν τα ‘’Fiendish Nymph’’ (Demo '94), ‘’Fiendish Nymph’’ (Demo '96), ‘’The Sibyl of Elikona’’ ep 1998 και ‘’Aenaon’’ το μόνο full length το 1999. Ως Δαιμόνια Νύμφη έδρασαν χρησιμοποιώντας όργανα τα οποία είναι ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών οργάνων, κατασκευασμένα από τον οργανοτεχνίτη Νικόλαο Μπρα. Και η δράση τους πιο πλούσια. ‘Έργα τους ως και σήμερα είναι τα ‘’Ο βακχικός χορός των νυμφών’’ του 1998, ‘’Τυρβασία’’, του 1999, ‘’Δαιμόνια Νύμφη’’ του 2002, ‘’Ο βακχικός χορός των νυμφών - Τυρβασία’’ του 2004, ‘’Κραταιά Αστερόπη’’ του 2007, ‘’Ψυχοστασία’’ του 2013 και Μάκβεθ του 2016.

Τώρα, ακούγοντας το για ακόμα μιά φορά, θα γράψω για το φερώνυμο πόνημα τους με τον τίτλο ‘’Daemonia Nymphe (Δαιμόνια Νύμφη)’’ το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2002 μέσω της Γαλλικής Prikosnovenie με την οποία είχαν υπογράψει πριν λίγο καιρό. Είναι ο τρίτος τους δίσκος. Ξεκινάει μυσταγωγικά με το ‘’Message Horn's Enchanting Echo’’ συνεχίζοντας με το ‘’Ida's Dactyls’’. Εδώ ήρθε η ώρα μιας βαθιάς εξομολόγησης. Έχω ακούσει σχεδόν τα άπαντα τους, αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος επιλέχθηκε λόγω αυτού του κομματιού και την συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ακούγοντας πολλές φορές τον δίσκο και ακόμα περισσότερες το κομμάτι, κατανοώ ότι ο Αλκίνοος δίνει κάτι από τον εαυτό του εδώ, αλλά κερδίζει πολλά περισσότερα, παίρνοντας μέρος σε μια ιδιαίτερη και άκρως δημιουργικά, όχι απλά τιμητική, διαδικασία. Και φυσικά συμπεριέλαβε με τιμή και δόξα το κομμάτι αυτό στην συλλογή με όλες τις εκτός δίσκων του συμμετοχές, με τον τίτλο ‘’Συνάντηση’’ το 2006. Αυτή η ιδιαίτερη και άκρως δημιουργικά, όχι απλά τιμητική, διαδικασία, υπάρχει και λειτουργεί περήφανα σε ολάκερο το ‘’Daemonia Nymphe (Δαιμόνια Νύμφη)’’. Θα το ακούσεις στο ‘’Summoning Divine Selene’’, θα το νιώσεις στο ‘’Hades’’, θα το χορέψει η ψυχή σου στο ‘’Dance of the Satyrs’’. Θα βιώσεις μουσικά την ένωση της Αρχαίας Ελλάδας με Ανατολή και την αγέννητη τότε δύση στο ‘’Korai Rejoicing in Antron’’, θα δεις την απέραντη θάλασσα στο ‘’Nymphs of the Seagod Nereus’’, θα πεις και εσύ τους ‘’Hymn to Bacchus’’ και θα κλείσεις αυτό το μικρό μουσικά, αλλά ατέρμονο σε αρχαίες αισθήσεις μαζί με τον χορό του ‘’Invoking Pan’’.

Ο Σπύρος Γιασαφάκης, η Εύη Στεργίου και η εκάστοτε παρέα τους, μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, χωρίς να γίνονται δούλοι, ούτε αυτοί ούτε και εμείς, σε μια τύπου αρχαιολατρεία. Αλλά δεικνύοντας τις αξίες του όλου αυτού εγχειρήματος στο σήμερα.

Λίγο καιρό αργότερα συνεργάστηκαν με την Louisa John Krol από την Αυστραλία και τον Francesco Banchini από τους Θεούς Ataraxia και τους Lys και κυκλοφόρησαν το δίσκο ‘’Love Sessions’’.

Τιμή και χαρά που έχουμε βιώσει και ταξιδέψει στα αρχαία μονοπάτια της ψυχής με το έργο των Daemonia Nymphe (Δαιμόνια Νύμφη) !!!

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.