ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ MOTORHEAD FAST EDDIE CLARKE

Ο πρώην κιθαρίστας των Motorhead Fast” Eddie Clarke πέθανε σε ηλικία 67 ετών από πνευμονία.

Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε από την σελίδα των Motorhead στο FB.

Η δήλωση αναφέρει: “Είμαστε καταρρακωμένοι να σας μεταφέρουμε την είδηση που μάθαμε νωρίτερα απόψε. Ο Edward Allan Clarke, ή όπως οι περισσότεροι τον γνωρίσατε και τον αγαπήσατε Fast Eddie Clarke – πέθανε χωρίς να ταλαιπωρηθεί χθες.
“Ο Ted Carroll, που δημιούργησε την Chiswick Records, έκανε την θλιβερή ανακοίνωση μεσω της σελίδας του στο FB, έχοντας ακούσει από τον Doug Smith ότι ο Fast Eddie πέθανε στο νοσοκομείο που είχε υποβληθεί σε θεραπεία για πνευμονία.
“RIP Fast Eddie Clarke – 5th October 1950 - 10th January 2018.”

Ο Clarke προτάθηκε στον Lemmy από τον ντράμερ Phil “Philthy Animal” Taylor στα μέσα του 70 και έγινε σύντομα (1976) ο κιθαρίστας του συγκροτήματος.
Έπαιξε στο ομότιτλο άλμπουμ των Motorhead το 1977, το 1979 στο Overkill και Bomber, το 1980 στο Ace Of Spades και το 1982 στο Iron Fist.

Ο κιθαρίστας έφυγε από τους Motorhead ενώ ήταν σε περιοδεία στις Η.Π.Α. για την υποστήριξη του Iron Fist, ενοχλημένος για το τον τρόπο που τελείωσε το άλμπουμ, και αποφάσισε να φτιάξει τους Fastway με τον πρώην μπασίστα των UFO Pete Way.
Οι Fastway κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ (ομώνυμο) το 1983 και κυκλοφόρησαν συνολικά 6 LP με τελευταία κυκλοφορία το come back LP το 2011 Dog Eat Dog

Copyright 2024. All Right Reserved.