ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Ο MICHAEL WAGENER

Ο εμβληματικός παραγωγός Michael Wagener, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις χρυσές μέρες των Accept ενώ συνεργάστηκε με μεγαθήρια του σκληρού ήχου, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις κονσόλες του και να συνταξιοδοτηθεί, όπως αποκάλυψε χτες 25/4, ανήμερα των γενεθλίων του (έκλεισε τα 72). Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Γειά χαρά σε όλους

Είμαι ενεργός στην μουσική βιομηχανία για πάνω από 50 χρόνια και νομίζω ότι είναι η ώρα να συνταξιοδοτηθώ, να βγω έξω και να κάνω διακοπές. Έχω πουλήσει το στούντιο και η Double Trouble Productions δεν υπάρχει πλέον σαν εταιρεία.

Πέρασα απίστευτα και συνάντησα πολλούς υπέροχους ανθρώπους και είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να δουλέψω με τόσους μεγάλους μουσικούς και να δημιουργήσουμε τόσο υπέροχη μουσική. Τώρα είναι η ώρα να δω λίγο περισσότερο τον κόσμο.

Η ιστοσελίδα μου θα κλείσει κάποια στιγμή. Τέλος οι μίξεις, οι παραγωγές και τα εργαστήρια. Το στούντιο έχει πουληθεί και πέρα από κάποιες κιθάρες, ενισχυτές και λίγο εξοπλισμό, δεν έχουν απομείνει πολλά εκεί.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μου επιτρέψατε να ζήσω μια υπέροχη ζωή και να κάνω αυτό που αγαπάω. Προσβλέπω σε ένα μέλλον γεμάτο με ταξίδια. Το ταξίδι ήταν υπέροχο έως τώρα».

Michael-Wagener-collage.jpeg

Ο Michael Wagener μπήκε στον κόσμο της μουσικής από πολύ μικρός, καθώς σε παιδική ηλικία, με αυτόν σαν κιθαρίστα, δημιούργησε με τον φίλο του Udo Dirkschneider μια πρώιμη εκδοχή των Accept, ενώ από το 1972 ξεκίνησε να ασχολείται με τα studios και την παραγωγή μουσικής, αρχικά στο Αμβούργο και από το 1979 και στο Los Angeles, ενώ από το 1984 μετέφερε μόνιμα τις εργασίες του στα πολύ ευνοϊκό μουσικά περιβάλλον του Los Angeles.

Συνεργάστηκε με τους Accept τόσο στο ομώνυμο ντεμπούτο τους του 1979 όσο και σε όλους τους κλασσικούς δίσκους τους από το 1981 ως το 1986 (πλην του Metal Heart) αλλά και στο Predator του 1996, ενώ ο κατάλογος των συνεργασιών του είναι τεράστιος και περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκληρής μουσικής της δεκαετίας κυρίως του ’80 και του ‘90, αναφέροντας ενδεικτικά τους Ozzy Osbourne, Megadeth, Dokken, Metallica, Skid Row, W.A.S.P., Helloween, Mötley Crüe, Raven και πολλούς άλλους.

Copyright 2024. All Right Reserved.