Ο CHRIS CAFFERY MΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ “GUTTER BALLET”

Ο κιθαρίστας των ανεπανάληπτων Savatage, Chris Caffery, μιλάει για το θρυλικό “Gutter Ballet”, που έκλεισε τα 30 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1989.

Chris Caffery: "Πριν από τριάντα χρόνια (1η Δεκεμβρίου), αυτό το κλασικό άλμπουμ βγήκε για πρώτη φορά σε κυκλοφορία. Παρέμεινε στο airplay, metal και hard rock ραδιoσταθμών, για ένα ολόκληρο έτος. Το ομώνυμο τραγούδι το γυρίσαμε αργότερα στο Alphabet City της Νέας Υόρκης. Η θερμοκρασία ήταν περίπου 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τον Ιανουάριο βγήκαμε στο δρόμο για την έναρξη μιας δεκάμηνης περιοδείας που ήταν πολύ ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μου. "

Ο Caffery προσχώρησε επίσημα στην μπάντα το 1989. Είχε παίξει ρυθμική κιθάρα και πλήκτρα εκτός σκηνής για την περιοδεία του “Hall Of The Mountain King” πριν γίνει πλήρες μέλος. Δεν έπαιξε στο “Gutter Ballet” αλλά πιστώθηκε τις κιθάρες και τα πλήκτρα, και απεικονίστηκε στο άλμπουμ για να προετοιμάσει τους οπαδούς για τη νέα σύνθεση που θα δουν στην περιοδεία, και να επιβεβαιώσει τη θέση μόνιμου μέλους. Παρόλα αυτά, ο Caffery εγκατέλειψε τη μπάντα μετά από την περιοδεία του “Gutter Ballet” για προσωπικούς λόγους, αλλά συνέχισε να γράφει μουσική με τον frontman Jon Oliva. Αργότερα, επέστρεψε στους Savatage κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90.

To “Gutter Ballet” ήταν σημείο αναφοράς για τη δεκαετία του ’90. Απενοχοποίησε την έντονη χρήση πλήκτρων και πιάνου στο σύγχρονο heavy metal ακόμη περισσότερο, και του έδωσε μεγαλύτερη αίγλη και σοβαρότητα, συνδυάζοντάς το με την κλασική μουσική. Οι μελωδικές γραμμές, και οι μπαλάντες του δίσκου βοήθησαν πολύ στο να μπει νέος κόσμος στον χώρο του heavy metal, και να ασχοληθεί με το παρελθόν του. Η δραματικότητα του δίσκου στιγμάτισε και το ίδιο το συγκρότημα, που πλέον έπαψε να είναι ένα “απλό” power metal γκρουπ, και του έδωσε πάνω από μια δεκαετία επιπλέον ζωής.

“I never wanted to know
Never wanted to see
I wasted my time till time wasted me
Never wanted to go
Always wanted to stay
Cause the person I am are the parts that I play”

Γιώργος ”Hanging on to an ancient vow” Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.