Ο TIMO TOLKKI ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ECLIPSE ΟΤΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ

Ο πρώην πια, ιδρυτής και κιθαρίστας των STRATOVARIUS, Timo Tolkki, κατηγόρησε τη σουηδική μπάντα ECLIPSE για την “αντιγραφή" ενός τραγουδιού των REVOLUTION RENAISSANCE, την μπάντα που είχε μετά τους STRATOVARIUS.

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα, το κομμάτι των ECLIPSE, "The Masquerade", το οποίο εμφανίζεται στο τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος "Paradigm", είναι αντιγραφή του τραγουδιού "Revolution Renaissance", από το συγκρότημα που ίδρυσε μετά την έξοδό του από τους STRATOVARIUS το 2008.

«Είναι ξεδιάντροπη κλοπή του "Revolution Renaissance" », δήλωσε ο Tolkki κατά το πρώτο επεισόδιο του «The Timo Tolkki Podcast», το οποίο ακούγεται αποκλειστικά στο Rat Salad Review Network. «Είναι το ίδιο τραγούδι, φίλε».

Συνέχισε: "Εγώ ανήκω στη γερμανική οργάνωση για τα δικαιώματα των τραγουδιών που ονομάζεται GEMA, και οι Γερμανοί είναι πραγματικά αυστηροί όταν πρόκειται για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.  Έτσι στοιχειοθέτησαν την υπόθεση, και ζητώ περίπου 500.000 ευρώ. H Frontiers (η δισκογραφική εταιρεία των ECLIPSE, η οποία επίσης συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Tolkki) με έκαψε, και ακόμη και οι στίχοι είναι συνδεδεμένοι με τη δουλειά μου. Είναι το τραγούδι μου, φίλε.”

Ο Tolkki συνέχισε να λέει ότι ποτέ δεν δανείστηκε ιδέες από άλλους καλλιτέχνες χωρίς να το αναγνωρίσει ανοιχτά.

"Έχω αντιγράψει πάρα πολλά πράγματα από HELLOWEEN και RAINBOW, αλλά πάντα το αναγνώριζα», είπε. "Αλλά οι ECLIPSE ποτέ δεν το έκαναν αυτό."

Nα θυμίσουμε ότι οι REVOLUTION RENAISSANCE κυκλοφόρησαν τρία studio άλμπουμ πριν διαλύσουν το 2010. Την εποχή εκείνη, ο Tolkki είπε ότι «ήταν αδύνατο να συνεχίσει το συγκρότημα λόγω των «ιδιωτικών του προβλημάτων, της έλλειψης ενδιαφέροντος για τους REVOLUTION RENAISSANCE,  και την τρέχουσα κατάσταση στη μουσική βιομηχανία».

Επίσης, να πούμε ότι το 7ο άλμπουμ των ECLIPSE, το "Paradigm" κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Το κουαρτέτο, είναι το κύριο μουσικό όχημα του Σουηδού τραγουδοποιού και παραγωγού Erik Martensson.

Τόσο το "The Masquerade" όσο και το "Revolution Renaissance"  μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω και να κρίνετε μόνοι σας. Πάντως, δεν τα θυμάται καλά ο Tolkki τα πράγματα, σχετικά με το ότι παραδεχόταν ότι οι STRATOVARIUS αντέγραφαν τους HELLOWEEN. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δείχνουν την πραγματική εικόνα-κατάντια που βρίσκεται σήμερα το ευρωπαϊκό power metal.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.