ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ... AVENGER, HEATHEN, AXEL RUDI PELL, CLOVEN HOOF, SPARTAN WARRIOR, VHALDEMAR

Σαν σήμερα το 1985 εμφανίζονται στην δισκογραφία οι Γερμανοί Avenger με το άλμπουμ Prayers of Steel. Το συγκρότημα μετά από έναν χρόνο άλλαξε όνομα σε Rage, με το όνομα αυτά έγιναν μία από τις γνωστότερες μπάντες στο Heavy Metal.

Σαν σήμερα το 1987 οι Heathen από την Καλιφόρνια κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το Breaking the Silence. Μία πολύ καλή κυκλοφορία, αλλά αδικημένη καθώς δεν το συγκρότημα δεν κατάφερε ποτέ να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό της σκηνής.

01 Μαίου του 1991 ο Axel Rudi Pell κυκλοφόρησε το δεύτερο LP με την προσωπική του μπάντα το Nasty Reputation.

Σαν σήμερα το 2008 οι Cloven Hoof, θρυλική μπάντα του NWOBHM κυκλοφόρησε το The Definitive Part One. Το άλμπουμ στην ουσία ήταν μία συλλογή από παλιές επιτυχίες της μπάντες τις οποίες επανεκτέλεσαν και μάλιστα η ηχογράφηση δεν ήταν πολυκάναλη αλλά όλα τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν live στο στούντιο. Το συγκρότημα είχε κάνει κυκλοφορήσει το come back LP, δύο χρόνια νωρίτερα, μετά από 17 χρόνια δισκογραφικής απουσίας.

Άλλη μία μπάντα από το NWOBHM επιστρέφει στην ενεργό δράση. Spartan Warrior σαν σήμερα το 2010 κυκλοφόρησαν το Behind Closed Eyes μετά από 26 χρόνια, όταν είχαν κυκλοφορήσει το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο Spartan Warrior.

Σαν σήμερα το 2013 οι Βάσκοι Vhäldemar κυκλοφόρησαν το τέταρτο τους άλμπουμ με τίτλο Shadows of Combat.

Copyright 2024. All Right Reserved.