BRUCE DICKINSON: O ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Με αφορμή τις πωλήσεις του βιβλίου του ο Bruce Dickinson σχολίασε τη διφορά που έχει παρατηρηθεί στις πωλήσεις βιβλίων από μουσικούς σε σχέση με τις πωλήσεις των albums.

"Για εμάς είναι εξαιρετικό. Για τους μουσικούς που ξεκινάνε τώρα είναι πιο δύσκολο. Επειδή συνολικά ο τρόπος με τον οποίο κερδίζει λεφτά κάποιος από τη μουσική έχει αλλάξει. Πιο παλιά μπορούσε να γράψει κανείς και να κερδίσει χρήματα από αυτό τώρα πλέον είναι διαφορετικά.

Είμαι ικανοποιημένος που ο κόσμος δίνει τα χρήματα του για να αγοράσει το βιβλίο μου όμως αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι οτι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δώσει πιο πολλά για ένα βιβλίο απ' οτι να αγοράσει μουσική

Όλο αυτό είναι πολύ περίεργο. Πιστεύω οτι ο κόσμος εκτιμά την μουσική αλλά σκέφτομαι ότι οι ιντερνετικοί πειρατές έχουν το όλο θέμα. Με κάποιο τρόπο έχουν σπάσει το σύνδεσμο ανάμεσα στο "αυτό είναι χρήμα" και στο "κάποιος έχει ξοδέψει τη ζωή του για να το φτιάξει". Βλέπεις πολλούς να είναι διατεθειμένοι χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Αλλά δεν θα ξοδέψουν ούτε το 1/10 αυτών των χρημάτων για κάποιον που έγραψε ένα album ή που σπόνσαρε τα αθλητικά παπούτσια. Είναι κατά κάποιο τρόπο τρελό αλλά αυτός είναι ο κόσμος  που ζούμε."

Copyright 2024. All Right Reserved.