DAVE LOMBARDO: OI ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Dave Lombardo ρωτηθείς σχετικά με την πρόοδο στο παίξιμο του όλα αυτά τα χρόνια απάντησε χαρακτηριστικά.

"Έχει αλλάξει. το πρώτο μου album το ηχογράφησα στα 18 και τώρα είμαι 51. Μαθαίνεις να είσαι πιο δυναμικός. Ακόμα η μουσική οι δίσκοι που ηχογράφησα οπως τα  'Show No Mercy', 'Haunting The Chapel', 'Hell Awaits' όλα απαιτούσαν τύμπανα που θα ήταν heavy. Έπρεπε να είναι γρήγορα και δυνατά για αυτά τα album.

Νομίζω οτι αν έρχονταν μια άλλη μπάντα και μου έλεγε 'Dave θες να παίξεις κάτι διαφορετικό;' τόσο εγώ όσο και όλος ο κόσμος θα έβλεπε τη διαφορά. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στο στυλ που παίζεις. Κάθε σόλο που κάνω δεν είναι προετοιμασμένο. μου αρέσει αν προοδεύω. Νομίζω οτι είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία.

Ανακάλυψα αυτή τη δυνατότητα μου και επίσης οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια δυνατότητα όταν μπήκα σtους Fantomas . Αυτό συνέβη γιατί στους Fantomas o Mike Patton με σύστησε στον John Zorn (σαξοφωνίστας και συνθέτης). Παίξαμε παρέα. Συνδεθήκαμε μουσικά σε ένα άλλο επίπεδο απ'οτι οι περισσότεροι μουσικοί που βασίζονται στη μουσική σημειογραφία. Μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε χωρίς κάτι το δεδομένο σε επίπεδο μουσικής Γρήγορα έμαθα για παράδειγμα ακούγοντας ένα κιθαρίστα μετά από μερικές νότες αν μου αρέσει αυτό που ακούω μπορώ να ετοιμάσω ένα drummbeat.

Όταν παίζω στη σκηνή με τον Zorn και τον Bill Laswell είναι όλα αυθόρμητα. Θα ακούσω κάτι και θα το πιάσω από εκεί. Μπορεί να είναι μια δυο νότες κάτι από το μπάσο ή από το σαξόφωνο Τότε όλα γίνονται ένα. Ξεκινάμε να δημιουργούμε και γράφουμε ενα κομμάτι αυτοσχεδιάζοντας.

Copyright 2024. All Right Reserved.