O JAMES HETFIELD ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ METALLICA

James Hetfield Interview with Jeff Woods. Shot by Matt Barnes.

Ο διακεκριμένος καναδός Jeff Woods πραγματοποιήσε μια συνέντευξη με τον τραγουδιστή των METALLICA James Hetfield στις 30 Νοεμβρίου στο Toronto, Ontario, Canada. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κουβέντα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημαντικά μέρη του κειμένου.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Σχετικά με το πώς βλέπουν τα παιδιά του την «δουλειά» του και το γεγονός ότι δημιουργεί τραγούδια:

\r\n\r\n

Hetfield: "Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα. Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει μέσα στη δημοσιότητα. Προσπαθούμε να τα προστατέψουμε όσο μπορούμε. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν τι κάνω, το οποίο δεν είναι απλά, ’ο μπαμπάς κάθεται στον καναπέ και παίζει κιθάρα.’ Αυτό είναι το βιοποριστικό του επάγγελμα και ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο για αυτό. Υπάρχει σκληρή δουλειά που συνεπάγεται με αυτό. Με βλέπουν μετά από μια συναυλία να βήχω τα πνευμόνια μου ή να είμαι πτώμα. Βλέπουν το σκληρό πρόγραμμα της περιοδείας οπότε το καταλαβαίνουν. Βλέπουν βέβαια και τη χαρά που παίρνω από αυτό, οπότε μέσα από τη σκληρή δουλειά έρχεται η ευχαρίστηση. Όσον αφορά τα τραγούδια, τα ξέρουν γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι το soundtrack της ζωής τους. Έχουν ταξιδέψει μαζί μου σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι το σέβονται και κάποια τραγούδια τους αρέσουν. Αλλά είμαι απλά ένας μπαμπάς, ένας χαζός. ’Μπαμπά με κάνεις ρόμπα! Τι διάολο;’ Και μου δείχνουν την αγάπη τους λέγοντας μου, ’Μπαμπά γίνεσαι κόπανος.’ Ή, ’Τώρα χρειαζόταν να το κάνεις αυτό;’ Okay, το έκανα. Και, ’Ο Μπαμπάς πιάνει λίγο περισσότερο χώρο από ότι θα έπρεπε.’ [γέλια] και το λατρεύω αυτό."

\r\n\r\n

Σχετικά με το θάνατο του Lemmy :

\r\n\r\n

Hetfield: "Λοιπόν, ο Lemmy ήταν ένας από αυτούς τους τύπος τους οποίους έχεις για μέντορες, από την πρώτη μέρα που πρωτογνώρισα τους MOTÖRHEAD. Απλά έειχνε να είναι ένας πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και ακλόνητος τύπος. Αυτό ήθελα να είμαι και εγώ ξέρεις. Το είχα ανάγκη γιατί η ζωή μου ήταν τόσο τρελαμένη, ασταθείς και δυσλειτουργική.  Τον είχα δει αρκετές φορές. Καθόμασταν και τα λέγαμε πίνοντας ένα ποτό. Δεν ήμασταν κοντινοί φίλοι, αλλά είχαμε ένα αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Οπότε όταν πέθανε το μόνο που ευχόμουν ήταν να ήξερε πόσο τον αγαπούσαμε και τον σεβόμασταν και ότι έκανε για τους METALLICA, είτε το ξέρει είτε όχι είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαστε εδώ σήμερα. Και όταν έφυγε, το συναίσθημα ήταν περίεργο. Σαν «Ο καπετάνιος αυτού του πλοίου έφυγε. Ποιος οδηγεί; Ποιος είναι ο νονός του metal τώρα;’ Αλλά θα είναι για πάντα- για πάντα σίγουρα!"

\r\n\r\n

Σε τι οφείλεται η συνεχιζόμενη επιτυχία των METALLICA :

\r\n\r\n

Hetfield: "Η ειλικρίνεια, σίγουρα. Είτε είναι στην ταινία ’Some Kind Of Monster’ είτε στη μουσική είτε στο live show, η ειλικρίνεια. Στο show χθες το βράδυ, τελειώνει η εισαγωγή του ’One’ και βγαίνω και αρχίζω να παίζω το ’Fade To Black’. [Γελάει] Και είμαι, ’What the hell?’ Το καταλαβαίνω και παίρνω αυτό το μορφασμό της ντροπής , Θεέ μου! Είσαι ηλίθιος.  Και μετά είμαι ’Εντάξει. Γέλα με τον εαυτό σου, γιατί είναι κάπως αστείο. Τι άλλο να κάνεις; Ξεκίνα το ’One’ και μίλα για αυτό αργότερα. Το να είσαι ειλικρινής είναι τόσο απελευθερωτικό— ειλικρινείς μεταξύ μας, με τους εαυτούς μας. Είμαστε 53. Πως φαίνεται; Τι θα κάνουμε; Πόσο καιρό θα μπορούμε να περιοδεύουμε; Πως μπορούμε να μένουμε υγιείς και ευτυχισμένοι; Οπότε είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας!"

\r\n\r\n

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των METALLICA, "Hardwired… To Self-Destruct", ντεμπουτάρισε στο No. 1 του The Billboard 200 album chart στις 27 Νοέμβρη, πουλώντας 291,000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. 
\r\n
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.