ORPHANED LAND: ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

"Unsung Prophets & Dead Messiahs" είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των ORPHANED LAND που θα κυκλοφορήσουν στις 26 Ιανουαρίου από την Century Media
Στο "Unsung Prophets & Dead Messiahs" συμμετείχαν ως guests ο κιθαρίστας Steve Hackett και οι Hansi Kürsch (BLIND GUARDIAN) και Tomas Lindberg (AT THE GATES) που συμμετείχαν στα φωνητικά.

Ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ “Like Orpheusαναφέρεται στην Ελληνική μυθολογία και στον Ορφέα
Ο Ορφέας ο μουσικός, είναι ένας μυθικός ήρωας των αρχαίων Ελλήνων. Η πραγματική δύναμή του όμως βρισκόταν στην «μαγική» δύναμη της λύρας του, στη μουσική και την ποίηση.

Ήταν γιος του βασιλιά της Θράκης Οίαγρου ή Θίαγρου και της Μούσας Καλλιόπης. Αδελφός του ήταν ο τραγουδιστής Λίνος που δίδαξε τον Ηρακλή τραγούδι και μουσική (κατά την μυθολογία, ο νεαρός Ηρακλής θύμωσε κάποτε με τον Λίνο και τον σκότωσε άθελά του χτυπώντας τον πολύ στο κεφάλι με την λύρα του).

Γεννήθηκε σε μια σπηλιά και από νήπιο ακόμα έδειξε την αγάπη του και την κλίση του στην μουσική. Ο ίδιος ο θεός Απόλλωνας του δίδαξε την μουσική και του χάρισε την λύρα του. Ο Ορφέας έπαιζε τόσο αρμονικά τη λύρα και τραγουδούσε τόσο γλυκά, που λένε ότι και τα αγρίμια ακόμη του δάσους μαζεύονταν γύρω του για να τον ακούσουν. Ακόμα και τα δένδρα και τα βράχια κουνιόνταν σαν ναχορεύαν στη μουσική του.

Ο Ορφέας πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους άλλους μυθικούς ήρωες. Με τη μουσική της λύρας του κοίμησε το δράκο που φύλαγε το χρυσόμαλο δέρας και έτσι μπόρεσε να το κλέψει ο Ιάσονας. Στον δρόμο της επιστροφής, γλίτωσε τους Αργοναύτες από τις Σειρήνες και την παγίδα τους παίζοντας τόσο δυνατά και αρμονικά που ξεπέρασε σε ομορφιά, δύναμη και μαγεία το τραγούδι των Σειρήνων.

Το "Like Orpheus" θα είναι διαθέσιμο σαν ψηφιακό single στο iTunes και το Amazon. Για τις υπόλοιπες φυσικές εκδόσεις του "Unsung Prophets & Dead Messiahs" μπορείτε να κάνετε προ παραγγελία.

Τα τραγούδια του "Unsung Prophets & Dead Messiahs":
01. The Cave
02. We Do Not Resist
03. In Propaganda
04. All Knowing Eye
05. Yedidi
06. Chains Fall To Gravity
07. Like Orpheus
08. Poets Of Prophetic Messianism
09. Left Behind
10. My Brother's Keeper
11. Take My Hand
12. Only The Dead Have Seen The End Of War
13. The Manifest - Epilogue

Η νέα κυκλοφορία του "Unsung Prophets & Dead Messiahs" θα υποστηριχθεί από μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία στις αρχές του 2018 με τους IN VAINSUBTERRANEAN MASQUERADE και AEVUM.

ORPHANED LAND σύνθεση:
Kobi Farhi - Φωνητικά
Chen Balbus - Κιθάρα
Idan Amsalem - Κιθάρα
Zelcha - Μπάσο
Matan Shmuely - Ντράμερ

Unsung-Prophets_0.jpg

 

Copyright 2024. All Right Reserved.