Senjakala: Ίσως το καλύτερο συγκρότημα με γυναικεία φωνητικά

Θέλει μεγάλη μαγκιά για να σε κερδίσει μια μπάντα με γυναικεία φωνητικά. Η μόδα δείχνει να ξεφεύγει, τα περισσότερα συγκροτήματα κλασικού heavy ήχου με γυναίκα στο μικρόφωνο ακούγονται ίδια, ενώ οι δίσκοι τους έχουν κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν αλλά δύσκολα συνολικά σε ωθούν να τους ξανακούσεις ολόκληρους. Αυτό που κάποτε ήταν η εξαίρεση και κάποιος αναζητούσε και είχε την περιέργεια να ακούσει ως διαφορετικό, πια έχει καταντήσει τετριμμένο κάνοντας δυστυχώς το metal να χάνει κάτι από τη βαρύτητα και το πρωτόλειο του χαρακτήρα του.

Οι Senjakala είναι από το Brunei, και ακούγοντας το ντεμπούτο τους “Paradox” ξεχνά κανείς ότι ακούει γυναίκα στα φωνητικά. Η μουσική είναι τόσο καλή και τόσο κλασικό heavy metal, που τα πάντα περνάνε σε δεύτερη μοίρα – ακόμα και ποιος τραγουδά, αν και φωνητικά της Sam είναι υπέροχα. Φοβερά μελωδικά riff, απίστευτα πιασάρικοι ρυθμοί και συνθέσεις που έχουν το κάτι παραπάνω ώστε να τις ακούς όσο πιο τακτικά γίνεται. Εξαιρετική δουλειά που θα αρέσει σε μεγάλο βαθμό σε πολλούς ακροατές της σκηνής.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2019 σε CD σε περιορισμένα αντίτυπα, αλλά η μπάντα μόλις ανέβασε τη ψηφιακή μορφή του δίσκου. Παραθέτουμε μερικά καταπληκτικά τραγούδια για όποιον θέλει να γνωρίσει ένα πολύ καλό νέο συγκρότημα.

Copyright 2024. All Right Reserved.