UDO DIRKSCHNEIDER: ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ

O Udo Dirkschneider μίλησε πρόσφατα σε μια συνέντευξη στο βρετανικό TotalRock Radio σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί η μουσική βιομηχανία από τότε που ο ίδιος ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά σχεδόν 40 χρόνια πριν. Όπως είπε: «Έχουν συμβεί πολλές αλλαγές, σε σύγκριση ας πούμε με την δεκαετία του ’80 και μιλάω κυρίως για τα social media και το downloading. Πλέον δεν μπορείς να πουλήσεις πολλά CD. Ειδικά για τις νέες μπάντες είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν σε αυτή τη δουλειά. Οπότε πολλές από τις μπάντες τώρα βγάζουν τα λεφτά τους κυρίως με το να περιοδεύουν και να πουλάνε merchandise».

Στην ερώτηση για το τι συμβουλή θα έδινε σε όλους τους νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες απάντησε: «Πρώτα από όλα, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, σε αυτό που κάνεις και να μην ακολουθείς καμία μόδα. Μην ακούς αυτούς που σου λένε “πρέπει να το αλλάξεις αυτό, πρέπει να κάνεις το άλλο”. Πίστη στον εαυτό σου και σε αυτό που κάνεις, αυτό νομίζω είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Θα μπορούσα να το αναλύσω περαιτέρω αυτό αλλά με δυο λόγια το πρόβλημα είναι ότι παλιότερα οι δισκογραφικές εταιρείες μας έδιναν λεφτά για να βγούμε σε περιοδεία, όπως κάναμε και στην Αμερική και την Ευρώπη. Όσον με αφορά, αν ξεκινούσα τώρα από την αρχή δεν θα ήθελα να υπογράψω δισκογραφικό συμβόλαιο. Αν τα κάνεις όλα μέσω των social media, αν τα πουλάς όλα από εκεί βγάζεις σίγουρα περισσότερα λεφτά από ότι αν είχες συμβόλαιο με μια εταιρεία».

Στις 31 Αυγούστου ο Udo με την μπάντα του τους U.D.O. κυκλοφορεί το Steelfactoryμέσω της AFM Records, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια περιοδεία-μαμούθ υπο το όνομα Dirkschneider, στην οποία παρουσιάζει αποκλειστικά τραγούδια από την καριέρα του με τους Accept για τελευταία φορά. Η περιοδεία επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017 στην Βόρεια Αμερική, ωστόσο λόγω της επιτυχίας που γνώρισε πήρε παράταση τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2018.

udosteelfactorybetter.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.