NERGARD - Eternal White

ΕΠΙΚΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ο Νορβηγός μουσικός Andreas Nergård με το project πουτ φέρει το επίθετο του Nergård. Μετά από full lengths & eps με δυνατούς γκεστ, τώρα δημιούργησε και κυκλοφορεί, μέσω της Pride & Joy Music, ένα The Epic Concept Album με τον τίτλο ‘’Eternal White’’.

Μια ιστορία θέλει να μας πει ο Andreas Nergård. Μια ιστορία του 1718, (the tragic story of the Carolean death). Που έχει να κάνει με τον Great Northern War, της Σουηδίας με την Μεγάλη Ρωσία και μετά από πολλές κακουχίες, ήττες και νίκες για τον Σουηδικό στρατό και τον θάνατο του στρατηγού Carl Gustaf Armfeldt στις 11 Δεκεμβρίου 1718, η ιστορία μιλάει για την δύσκολη επιστροφή του αποδεκατισμένου Σουηδικού στρατού μέσα σε ατελείωτο χιόνι, κάτι που τον αποδεκάτισε. Έχουν ασχοληθεί με το θέμα και οι Sabbaton στο ‘’Carolus Rex’’.

Σε αυτό το project ο Andreas Nergård και σε αυτήν την εποχή των Nergard, έχει συμπαραστάτη το Tim ‘’Ripper’’ Owens (Judas Priest, Iced Earth). Δέκα τα κομμάτια που λένε αυτήν την ιστορία, που σαν ήχος και μουσικό ύφος θα δώσουν χαρά σε οπαδούς των Camelot, τελευταίας εποχής, Amaranthe, Nightwish αλλά και Avantasia. Όλα τα κομμάτια, ‘’God forgive my haunted mind’’, ‘’Pride of the north’’, ‘’From the cradle to the grave’’, ‘’Carry me’’, ‘’Beneath northern skies’’, ‘’Where no one would shed a tear’’, ‘’Downfall’’, ‘’Now barely three’’, ‘’Eternal white’’, ‘’Erasing the memories’’, ξεχειλίζουν μελωδίας, κυρίας από τις κιθάρες και λυρισμού, από τα γυναικεία φωνητικά συν αυτά του ''Ripper'' και δεν βγάζουν μια έντονη μελαγχολία, παρά μόνο αν προσέξεις και διαισθανθείς τους στίχους.

Το ‘’Eternal White’’ των Nergard είναι ένας αρκετά καλός δίσκος, με πολλά καλά κομμάτια, που αξίζει της προσοχής μας, αν και δεν προέρχεται από κάποιο πολύ γνωστό όνομα της αγαπημένης μουσικής μας.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.