Red Raven/Prophet - Future Fortunes

ΔΥΟ UNDERGROUND DEMOS ΑΠΌ ARKEYN STEEL RECORDS

H Arkeyn Steel Records για μια ακόμη φορά δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τον Αμαζόνιο του metal που φυσικά είναι η underground σκηνή του. Εκεί ακόμα και μετά από κάμποσα χρόνια βρίσκουμε δίσκους από εξαιρετικά ενδιαφέροντες και ακόμη καλύτερους. Η δημιουργίες – κυκλοφορίες που αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες σχημάτων στα πρώτα τους βήματα. Εδώ έχουμε το ‘’Future Fortunes’’ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες ;περιλαμβάνοντας τον καλλιτεχνικό ιδρώτα δυο σχημάτων από το Kansas City στην πολιτεία του Missouri , των Red Raven και ένα unreleased demo του 1991 και των Prophet και το ‘’Potential’’ demo του 1988. Βασικό κοινός παρονομαστής, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Don Crosby, που εδώ παίζει και τα πλήκτρα. Για αυτόν τον λόγο και ακούμε και δυο κοινά κομμάτια σε διαφορετικές μορφές από το κάθε σχήμα.

Στο πρώτο μισό που ανήκει στους Red Haven, συνδυάζει το κλασικό heavy metal έτσι όπως το φτιάχνουν στα μέρη τους, με μελωδικές γραμμές. Φέρνουν κάπως στους Crimson Glory. Έτσι πάνε και το ‘’Another Nightmare’’, το ‘’Future Fortunes’’, στο εμπλουτισμένο με synths ‘’Between The Lines’’, στην μελωδική και συνάμα δυναμική μπαλάντα ‘’Endless Time’’ αλλά και στα πιο περίπλοκα ‘’Heart Of Being’’ και ‘’Walking Through Time’’.Τα κομμάτια των Prophet στο ‘’Potential’’ βγάζουν μια πιο rock ‘n’ roll φάση, ανακατωμένη με πιο heavy κιθάρες. Άκου το ‘’Open Your Eyes’’ για αυτό. Αλλά η η heavy rockιά συνεχίζεται στο ‘’Future Fortunes’’, να από που βγαίνει ο τίτλος της κυκλοφορίας, μιας και ο τίτλος του είναι κοινός παρονομαστής και για τα στο σχήματα, στο ‘’Caught (In Memory)’’ με την κιθάρα να ανεβάζει τον τόνο, στο εντελώς 70ς στυλ του ‘’Endless Time’’, στο πιο ανεβαστικό ‘’Living In The Days’’ και στο ‘’So Much To Say’’ που ένα εξαιρετικό μπάσιμο με το μπάσο δίνει μετά χώρο στην αρχηγική κιθάρα.

Και εδώ έχουμε μια ακόμα υπέρ χρήσιμη και εξαιρετικά προσεγμένη κυκλοφορία από την Arkeyn Steel Records που μαζί με τις άλλες κοσμεί τον κατάλογο της. Και με ένα εντυπωσιακά όμορφο εξώφυλλο, αν και ιδιαίτερα δυστοπικό, αλλά προφανώς αυτές είναι οι μελλοντικές τύχες aka future fortunes.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.