Angel Witch - As Above, So Below

Angel Witch - As Above, So Below

Και όμως είναι γεγονός! Μετά από 26 χρόνια δισκογραφικής απουσίας και απραξίας γενικότερα (χωρίς να υπολογίζουμε επανακυκλοφορίες και συλλογές) o Kevin Heybourne, ο άνθρωπος δηλαδή πίσω από την υπόθεση Angel Witch, επιστρέφει με έναν απρόσμενα καλό δίσκο ο οποίος ενώνει το χτες με το σήμερα χωρίς να ακούγεται ούτε παρωχημένος ούτε όμως και υπερβολικά σύγχρονος. Ακούγεται όμως σίγουρα σαν Angel Witch και νομίζω ότι αυτό έχει την δική του σημασία, άσχετα αν με αντικειμενικά κριτήρια ο δίσκος μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλός ή μέτριος.
\r\nΓια να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ως προς την δημιουργία του As Above, So Below, ουσιαστική αφορμή στάθηκε η τροπή που πήρε η ζωή του Kevin Heybourne πριν από μερικά χρόνια, όταν μετά από ένα ατύχημα αναγκάστηκε, άνεργος πλέον,  να επιστρέψει στην γενέτειρά του στο Kent. Προφανώς αυτή η επιστροφή στο μέρος που ξεκίνησε η ιδέα των Angel Witch ξύπνησε την διάθεση στον Heybourne να πιάσει ξανά την κιθάρα του, να βρεί νέους μουσικούς και να ξεσκονίσει τα ντουλάπια του όπου κάποια τραγούδια των Angelwitch από την δεκαετία του ’80 περίμεναν υπομονετικά να έρθει η ώρα που θα ηχογραφηθούν, ενώ κάποια ακόμα, καινούργια, ήρθαν σύντομα να προστεθούν στην παρέα.
\r\nΘα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι μεταξύ καινούργιων και παλιών τραγουδιών θα υπήρχε κάποια ανισορροπία και ότι θα είχαν ίσως και κραυγαλέες διαφορές μεταξύ τους, καθώς πρόκειται για τραγούδια με απόσταση σχεδόν 30 χρόνων μεταξύ τους! Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση καθώς ο δίσκος είναι απόλυτα ομοιογενής και ο κλασσικός Angel Witch ήχος είναι παρών από την αρχή μέχρι το τέλος. Βέβαια με μια πολύ προσεκτικά ακρόαση ίσως κάποιος να μπορέσει να καταλάβει ποια είναι τα νέα και ποια τα παλιά κομμάτια αλλά νομίζω ότι αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί καθώς το As Above, So Below είναι ένας πολύ καλός δίσκος που ταξιδεύει τον ακροατή στις μέρες δόξας των Angel Witch αλλά και του NWOBHM γενικότερα, με την χαρακτηριστική φωνή αλλά και τους σκοτεινούς στίχους του Kevin Heybourne, την βαριά ατμόσφαιρα, την παλιομοδίτικη αλλά όχι παρωχημένη παραγωγή και φυσικά τα riffs που σου επιτρέπουν από το πρώτο λεπτό να καταλάβεις ποιο ακριβώς συγκρότημα ακούς.
\r\nΤο να μιλήσουμε για highlights σε έναν δίσκο με 8 προσεγμένα κομμάτια νομίζω ότι δεν έχει νόημα, ενώ μπορώ να υποθέσω ότι ο Heybourne ίσως είχε μερικά ακόμα τραγούδια στο μανίκι του τα οποία απλά να μην ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτά του δίσκου, οπότε προτίμησε έναν δίσκο χωρίς fillers, κάτι που δεν θα τιμούσε το όνομα των Angelwitch αλλά και την όλη προσπάθεια που έγινε. Για σκεφτείτε άλλωστε, πόσα τραγούδια είχαν οι δίσκοι από όλες τις μπάντες-μεγαθήρια των ’80s; Πόσα κομμάτια είχε ο πρώτος δίσκος της μπάντας; Σωστά, 10 κομμάτια, γιατί λοιπόν εδώ να γίνει κάτι διαφορετικό; Και μιας και το αναφέραμε, φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ του ιστορικού ντεμπούτου των Angel Witch  και αυτής της κυκλοφορίας, ωστόσο το As Above, So Below είναι αρκετά πιο ποιοτικό από τις επόμενες δουλειές της μπάντας, δηλαδή το Screamin’ ’n’ Bleedin’ του 1985 και το Frontal Assault του 1986.  Και για όσους το εξώφυλλο του δίσκου θυμίζει κάτι δεν κάνετε λάθος, ο πίνακας είναι έργο του ίδιου καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε τον πίνακα που βρίσκεται στο εξώφυλλο του ντεμπούτου της μπάντας, του John Martin δηλαδή.
\r\nΟι Angel Witch επέστρεψαν, άγνωστο για πόσο είναι η αλήθεια αλλά το As Above, So Below είναι ένας πολύ καλός heavy metal δίσκος που μόνο απαρατήρητος δεν θα πρέπει να περάσει από όσους θέλουν να λένε ότι είναι οπαδοί αυτής της μουσικής. Απλά κάντε την χάρη στον εαυτό σας να ακούσετε αυτόν τον δίσκο και δεν θα χάσετε…
\r\n
\r\n
\r\nΛάμπρος ΜetalshockΠανέτας
\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.