Kamelot - The Awakening

ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ KAMELOT

Οι Kamelot μετά από μια σχετική αργοπορία πέντε, παρά κάτι ψιλά, χρόνων επανέρχονται με το τυχερό δέκατο τρίτο τους άλμπουμ με τον τίτλο ‘’The Awakening’’, που κυκλοφορούν μέσω της Napalm Records. Διαδέχεται το μετριούλι ‘’The Shadow Theory’’ το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλη του 2018.

Δέκατος τρίτος δίσκος, δεκατρία κομμάτια. Σύμπτωση ή κάτι παραπάνω. Ένα intro, ένδεκα κομμάτια και ένα outro. Το εξώφυλλο, κάτι περισσότερο από art work από τον Γιάννη Νάκο, κλασικό Kamelot, το line up το γνωστό των τελευταίων χρόνων – δίσκων. Αλλά και ο ήχος, πάντα αυτός ο ζωντανός αλλά και σκοτεινός, με την παρουσία πάντως και έντονων φωτεινών σημείων που φέρνουν στο νου τα παλιά τους χρόνια αλλά και πάντα άφθονα μελωδικός, των Kamelot. Αναζητείστε την ευθύνη στους Thomas Youngblood κιθάρα και Oliver Palotai πλήκτρα και ενορχηστρώσεις. Που υπογράφουν και τα κομμάτια σχεδόν στο σύνολο τους. Αλλά και στην σκοτεινή και μελωδική φωνή του, λίγο πιο βραχνού Khan ,Tommy Karevik, μπορούμε να πιστώσουμε την σημερινή εικόνα, τον σημερινό ήχο, των τελευταίων χρόνων – δίσκων των Kamelot. Πέρα από αυτό ακούμε έντονα και στο ‘’The Awakening’’ το συμφωνικό στοιχείο, κάτι που εμπλουτίζει σίγουρα τον ήχο τους, αλλά αποτελεί και κάτι σαν τροχοπέδη καθώς φτάνει σε σημείο να γίνεται λιγάκι κουραστικό. Με το ‘’One More Flag in the Ground’’ και τα ‘’Opus of the Night (Ghost Requiem)’’ και ‘’Midsummer's Eve’’ με την συμμετοχή της τσελίστριας Tina Guo, να πρωταγωνιστούν και να θυμίζουν έντονα μεσαία περίοδο, οι Kamelot δείχνουν ότι θέλουν να ικανοποιήσουν μουσικά και τους εαυτούς αλλά και τους πολυπληθείς οπαδούς τους. Και αυτό μετά από ένα αμήχανο ξεκίνημα του δίσκου και ένα κάπως αδύναμο ‘’The Great Divide’’. Το rhythm section Sean Tibbetts μπάσο και Alex Landenburg τύμπανα συμβάλουν τα μέγιστα στην ένταση και στην δυναμική και στο όλο ‘’The Awakening’’. Στα μετέπειτα του δίσκου ξεχωρίζουν το ‘’New Babylon’’ με την συμμετοχή των Melissa Bonny των Add Infinitum και Simmon Simmons των Epica και το μαγευτικό ‘’Willow’’.

Και στο ‘’The Awakening’’ οι Kamelot κρατούν τα γνωστά καλά τους στπάνταρς στην μουσική δημιουργία και στην παρουσίαση των κομματιών τους και ικανοποιούν χωρίς να εντυπωσιάσουν. Κάτι που μάλλον μετά από τόσα χρόνια και δεκατρείς δίσκους, μάλλον δεν τους αφορά.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.