Βlack Knight - Tales from the Darkside

Βlack Knight: Kαλή Επανακυκλοφορία Μελωδικού Power Metal

Έχουμε ξαναμιλήσει για τους Ολλανδούς Black Knight και το ντεμπούτο τους “Tales from the Darkside” του 1998 - το συγκρότημα βέβαια υπήρχε από τη δεκαετία του ’80. Το 2007 κυκλοφόρησαν το “The Beast Inside” σε πιο heavy ύφος από το πρώτο άλμπουμ, ενώ πριν λίγο καιρό έδωσαν στη δημοσιότητα το τρίτο τους άλμπουμ “Road to Victory” που ήταν αρκετά καλό.

Το “Tales from the Darkside” επανακυκλοφόρησε και το 2019 σε βινύλιο από την Metal Warrior Records, αλλά στις 20 Νοεμβρίου θα επανακυκλοφορήσει σε remastered έκδοση από την Pure Steel Records σε CD με επιπλέον 6 κομμάτια που είναι live.

O δίσκος από μόνος του ήταν καλός και είχε ακουστεί στα τέλη των 90s. Ήταν κοντά στο ύφος των παλιών Queensrÿche, και τα συγγενικά τους συγκροτήματα (Lethal, Sanctum, κτλ), μόνο που επειδή δεν κυκλοφόρησε στα 80s αλλά στα τέλη του ’90, το ύφος είχε κάπως απο- Queensrÿche-οποιηθεί.

Ο ήχος της επανακυκλοφορίας είναι αρκετά ανώτερος από το LP του 1998. Τα τραγούδια όσοι τα θυμούνται, θα γνωρίζουν ότι σφύζουν από ωραίες μελωδίες, με υπέροχα φωνητικά από τον Pieter Bas Borger. Όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο με το “Irish Boy” να ανατριχιάζει ακόμη και σήμερα, αλλά και τα “Excavated”,  “Beware Of The Blind” και “Warrior” είναι πολύ καλά δείγματα power metal επηρεασμένα από την Αμερικανική σκηνή. 'Ισως βέβαια τα τραγούδια να χρειάζονταν μερικές επιπλέον εναλλαγές ή κορυφώσεις που θα έκαναν την ακρόασή τους λίγο πιο περιπετειώδη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι όμορφες συνθέσεις.

Τα live τραγούδια έχουν καλό ήχο και είναι ξεσηκωτικά – λίγο περισσότερο και από τις στούντιο εκτελέσεις, πράγμα που είναι καλό. Το "Legend" και το "Primal Power" είναι από τον πρόσφατο δίσκο του συγκροτήματος και όχι από το  “Tales from the Darkside”, αλλά ακούγονται και αυτά πολύ άνετα.

Συνολικά λοιπόν είναι μια καλή κυκλοφορία, ειδικά για τους οπαδούς του μελωδικού US power metal που δεν τους πολυαρέσουν τα power ξεσπάσματα. Όσοι δεν έχουν κάτι από το συγκρότημα αξίζει να τσεκάρουν τη νέα αυτή έκδοση.

Copyright 2024. All Right Reserved.